PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Demit ali Caparol?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na pravilnost izvedbe. Pa si spet pri izbiri izvajalca.
haha, hvala za "pomoc"...
Ti da izbereš kvalitetnega izvajalca on pa da izvaja kvalitetno in skladno s tehnično smernico.

Na vprašanje na kaj biti pozoren ti ne znam dogovoriti drugače kot: "na vse!"

Izbiro pravega sistema glede na vrsto gradnje, pravilne predpriprave, pravilnega nanosa lepila, pravilne izbire sider, pravilnega polaganja plošč ali lamel, pravilnega polaganja mrežice, preklopov, ojačitev robov itd itd.

Fasaderjev je malo morje ampak redki so res dobri.
ŽIV!

Ja , bistveno je izbira izvajalca! Da delajo kot je navedeno za določen F. sistem!! Da ne delajo "kepic" na izolacijo...ampak namažejo po celem OBODU in 2 KEPICE na SREDI!!
Da ne šparajo z lepilom, materjalom itd!  Splača se vzeti dopust in jih gledati pod prste, jih opozarjati na nepravilnosti....za katere se predhodno do dobra dogovorite in napišeta v pogodbo!! 

F. Sistemi...mislim, da so bolj kot ne "tam tam"...da nekih hudih razlik ne more biti! Če sistem obstaja na trgu že vrsto let...mislim, da je že dodobra dodelan in da ne sme biti nekih težav!? (so (menda) odpravili nepravilnosti!?) 
Seveda OBVEZNO SIDRANJE in EMULZIJA NA STARO FASADO pred novo!!! 

Plesen na fasadi: kolikor sem jaz prebral in bil podučen....je res težava zaradi HLADNE STRANI ZUNANJEGA SLOJA FASADE!  Pred fasado je toplota iz notranjosti grela zunanji ovoj fasade...in tako pripomogla k sušenju zunanjega ovoja stare fasade...posledično oteženo/onemogočeno nastajanja plesni.
Po novi fasade je ZUNANJI OVOJ (ZAKLJUČNI SLOJ) LOČEN OD TOPLE STENE /ZIDU z 15 cm izolacije...in zaključni sloj tako ostane hladen/vlažen (odvisno od lege hiše)  To je moje mišljenje.

Tudi sam imam namen letos naredit fasado za 12,5 cm CAPAROL 38€/m2 + DDV z vštetim ODROM!! (lanska ponudba 5/2019)...mogoče celo 15 cm!?  will see ..ga moram še 1x poklicat na pogovor!  Tongue

(9.1.2020 ob 11:11)misko07 Napisal: Imam namen obnovit fasado. Ponudnik mi zagotavlja, da je Caparol OK in da ni tezav z ze narejenimi fasadami. Vzel bi 10cm caparol capatect z lamdo 0,033 (33€/m2). Klicem na caparol in mi predlagajo za tako debelino premium plošče z lamdo 0,031. Ima kdo kaj od tega montirano na novo, kak se obnese, se splača dat premium?
Imel sem v mislih grafitni stiropor, vendar mi ga je nekaj izvajalcev odsvetovalo-naj bi se odlepil od povrsine? Je kaj na temu?

Kje si našel izvajalca za 33€/m2?   No res da je 10 cm izolacije.  Iz kje si...oziroma me zanima izvajalec? Lahko v ZS :Smile

Kot je nekdo omenil...da se lahko omet odlepi od grafitnega stiroporja.
J..tudi jaz semza to že slišal...oz. da se težko oprime, ker je grafiti bolj masten...in da se nekateri izvajalci raje grafitu izogibajo.   PODATKI: govorice in celo nekje na formu prebral.   Angel
Grafitni naj bi se odlepil zaradi direktnega sonca na povrsino. Ker je temnejse barve absorbira vec toplote, posledicno ga zvije in odstopi. Seveda je govora v fazi polaganja stiropora.
1 2 3 4
Iskanje po temi