17.12.2019 ob 20:22
Sasi,
v preteklosti smo dali izdelat PZI-je drugam, saj jih PGD projektanti ( arhitekti) niso hoteli = po njihovo niso potrebni.
V teku dve gradnji, kjer smo tako naredili; PZI-je izdelali drugi.
Imaš ,"Sasi", že v dnevu ali dveh izboljšane (cenejše) ponudbe za izdelavo PZI-ja.
montažna150, napiši
no že, kateri je tvoj ponudnik hiše, da se tako obnaša. Do sedaj so vsi - "" vsi "" - ponudniki montažnih hiš imeli v fasciklu tako PGD kot PZI-je!! Iz prve roke je to zapisano.
Izkušnje kolegov forumašev " hisamiha " in " MatUrb " so mi znane in nekajkrat sem opisal projekte , ki sem jih dobil . Ko sem jih potadlal, običajno nisem bil kredibilen oz. primeren.
Omenim investitorju, da mu manjka za vsaj 15-20k € materiala v popisih, me napizdi.
Nedavno dobimo odgovor iz projektivnega biroja, da se je na seminarju zbornice javno povedalo, da za " navadno stanovanjsko hišo " ni potrebno izdelat načrta in izvlečka armature , ker je nepotreben. Tudi arhitektura PZI ni potrebno.
- PZI-je ki jih imam, me sram nalimat tu gor, pa je cena tudi 2500€.
- Na Štajerskem, smo v teku, ko bomo PZI-je naročili drugje.
Glede komentarja , o dokumentaciji, kolega " KeCko"-ta se strinjam.
v preteklosti smo dali izdelat PZI-je drugam, saj jih PGD projektanti ( arhitekti) niso hoteli = po njihovo niso potrebni.
V teku dve gradnji, kjer smo tako naredili; PZI-je izdelali drugi.
Imaš ,"Sasi", že v dnevu ali dveh izboljšane (cenejše) ponudbe za izdelavo PZI-ja.
montažna150, napiši
no že, kateri je tvoj ponudnik hiše, da se tako obnaša. Do sedaj so vsi - "" vsi "" - ponudniki montažnih hiš imeli v fasciklu tako PGD kot PZI-je!! Iz prve roke je to zapisano.Izkušnje kolegov forumašev " hisamiha " in " MatUrb " so mi znane in nekajkrat sem opisal projekte , ki sem jih dobil . Ko sem jih potadlal, običajno nisem bil kredibilen oz. primeren.
Omenim investitorju, da mu manjka za vsaj 15-20k € materiala v popisih, me napizdi.
Nedavno dobimo odgovor iz projektivnega biroja, da se je na seminarju zbornice javno povedalo, da za " navadno stanovanjsko hišo " ni potrebno izdelat načrta in izvlečka armature , ker je nepotreben. Tudi arhitektura PZI ni potrebno.
- PZI-je ki jih imam, me sram nalimat tu gor, pa je cena tudi 2500€.
- Na Štajerskem, smo v teku, ko bomo PZI-je naročili drugje.
Glede komentarja , o dokumentaciji, kolega " KeCko"-ta se strinjam.
Lep pozdrav

edino s sitnimi investitorji imaš stalno opravka
Neto tlorisna površina hiše je 190 m2. Statika in armatura 1500, elektrika 800, strojne instalacije 1200. Ali priporočate kakšen biro na Goriškem, ki bi pripravil cenejši PZI?