PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Novogradnja na večji parceli; TČ zrak/voda ali zemlja/voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri dimplexu je zadeva ista kar se tiče displeja.
Jaz osebno bi kaj nastavljal Mogoče bi zaradi tega večkrat klical serviserja,  Big Grin
Res špartansko, o kaki premici ali grafu lahko kar pozabiš.
Ampak, 95% uporabnikov TČ ne misli šariti po meniju in nastavljati.
V glavnem zadeve delujejo, so varčne in to je glavno.
Slika ni z moje TČ.
[Slika: 20141231426021.JPG]
Kaj pol ce te v hisi zebe/ti je vroce mores servisera klicati? Predvidevam, da pri zagonu ne zadane energijskih potreb objekta cisto vedno.
Hočem povedati to da verjetno nikomur ni težava pritisniti 2-3x in si povečati oz.zmanjšati temparaturo.
Da bi se pa ukvarjali z pretoki, vtoki,temperaturami povratka,itd. ...no way, preprosto rabijo + in -.
Thermia ima zelo solidno in enostavno krmilje, katero omogoča vse nastavitve, ki jih povprečen uporabnik potrebuje.
Kdor misli drugače, naj primerja s krmiljem kakšne TČ zrak voda klima segmenta, kjer po izredno "bukovem" krmilniku še posebej iztopa Toshiba, na LG-ju in Samsungu pa še tisto kar je, ne deluje, ali deluje slabo. Še največ v tem segmentu ponuja Daikin in Hitachi.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Aha, torej vremenske krivulje sploh ni, sem prejle razumel, kot da je, a v servisnem meniju.
No kar se radjatojev tiče, bi rekel, da +/- popolnoma zadostuje, saj je je vse skup odzivno, pri talnem pa zna biti v kakih obdobjih, ko se vreme/zunanja temperatura na nekaj dni bolj spreminja, malce nadležno. Čeprav glede na ceno teh naprav bi rekel, da verjetno obstaja neka metoda, ki to avtomatsko spokompenzira, in je uporabniška izkušnja tudi na talnem čišto ok.
@scuba123, jaz imam tudi Dimplex. Vse kar želiš nastaviti lahko narediš na krmilni enoti.

Torej nastavljanje cele krivulje ogrevanja višje, nižje, nastavitev samo dela krivulje višje, nižje, povišanje T ob določenem delu dneva...
Na Thermiji jaz lahko normalno nastavljam vremensko regulacijo...Krivuljo lahko nizam al visam kako hocem ima pa se eno moznost in sicer da pac stisnes + ali - in spremeni kao notranjo temperaturo in s tem sama spremeni krivuljo...Ima pa tudi aplikacijo kjer belezi vse...Od stevca ur delovanja kompresorja za ogrevanje ali samo za sanitarno vodo, stevec delovanja pomoznih grelcev, grafe za vse temperature(temp vtoka, iztoka, temp slanice in vsega in svasta...) in to v moznostih za posamezno uro, dan, mesec ali leto...pa tudi v aplikaciji se da spremninjat krivuljo.
(5.1.2020 ob 14:09)pomagač Napisal: @scuba123, jaz imam tudi Dimplex. Vse kar želiš nastaviti lahko narediš na krmilni enoti.

Torej nastavljanje cele krivulje ogrevanja višje, nižje, nastavitev samo dela krivulje višje, nižje, povišanje T ob določenem delu dneva...

Saj verjamem da se da kaj nastaviti, po moje je tudi softversko verjetno dobro podprta.
Bomo letos videli kaj zmore ko se vselimo.
Zaenkrat imam nastavljeno samo na 5 kockic na levo, in temperaturo vtoka v talno na 21 stopinj.
Jaz jo imam dele eno leto in je vse tipi topi... Od poletja je na bajti se izolacija, noter prijetnih 22st, ogrevanje Dec 32eur.
@pomagač
Kaj za tipa pa imaš?
Grem zdaj k hiši pa da vidim kako je v teh dneh porabila el. energije.
(5.1.2020 ob 13:49)bk9105 Napisal: Aha, torej vremenske krivulje sploh ni, sem prejle razumel, kot da je, a v servisnem meniju.
No kar se radjatojev tiče, bi rekel, da +/- popolnoma zadostuje, saj je je vse skup odzivno, pri talnem pa zna biti v kakih obdobjih, ko se vreme/zunanja temperatura na nekaj dni bolj spreminja, malce nadležno. Čeprav glede na ceno teh naprav bi rekel, da verjetno obstaja neka metoda, ki to avtomatsko spokompenzira, in je uporabniška izkušnja tudi na talnem čišto ok.

Seveda je, in to precej napredna in zelo enostavno nastavljiva. Morda edina bolj ali manj banalna pomanjkljivost... vpliv sobnega tipala lahko nastavljaš v samo šestih stopnjah. Ja, v praksi nihče ne potrebuje več, ampak konkurenca nudi več stopenj, ki pa služijo bolj ali manj, samo za beganje uporabnika.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
No saj kaj drugega clovek tudi ne more pricakovati od naprave takega ranga. Scuba se ocitno ne pozna vseh funcionalnosti svoje naprave.
Saj sem napisal. Osnove imaš, zakaj ne moreš čisto vsega sam nastavljat mi je še jasno. Lahko pa bi imel pogled v podatke brez možnosti spreminjanja. 

Na napravi vidiš vse pomembne temperature. Za 12 ur nazaj vidiš na napravi grafe vtokov, iztokov, zunanje temperature, stopnje kompresorja,... Na spletni aplikaciji pa za vse dni nazaj ampak tukaj je zaokoroženo na 1 stopinjo.

Trenutno sem brez notranjega tipala pa bo potrebno. Veliko steklenih površin dirketno na jug pomeni, da je pri istih temperaturah ob oblačnih dnevih v hiši 19-20 stopinj, na sončni dan pa preko 22. Tudi ko zakurim, bi lahko toplotna malo odnehala pa ga ne.

Sicer še ni bilo potrebno ampak ene nastavitve, ki je ne najdem je pa hlajenje. Ne vem ali je samo skrita ali manjka kakšen modul za to funkcijo. Ob nakupu je bilo večkrat omenjeno hlajenje in sem sklepal, da naprava to v osnovni izvedbi omogoča. Sem bil malo zaveden?

Prikaz delovanja za včerajšnji dan

Prikaz delovanja za prvih 5 dni januarja.

Prikaz delovanja kompresorja in grelcev maja ob zagonu ko sem dela protokol sušenja.

@andrej777 lahko poveš kako si zadovoljen z investicijo?
Res me zanima par stvari, ker mi ravno ponujajo skoraj enak sistem. Se lahko slišiva, bi si bil pripravljen vzet par minut?
No, minilo je celo leto in sistem deluje brez posebnosti. Edina zanimivost, ki se mi je danes zgodila drugič je, da sem prišel do toplotne črpalke in opazil, da je nastavljena na višjo temperaturo. Enako se mi je zgodilo že mesec nazaj in sem pisal na Atlas ali se da kako videti ali je bila temperatura popravljena preko aplikacije ali na ekranu. Obakrat se je zato tudi čisto po nepotrebnem prižgal pomožni grelec preko noči. Obakrat se je zgodilo zvečer ampak na srečo sem drugi dan takoj opazil, ko sem šel mimo nje že po glasu, da dela na ful. Sedaj sem zamenjal tudi kode za spletni dostop da ne bi šlo za kakšen udor. Vsaj za drugič sem prepričan da ob uri ko se je sprememba naredila nobeden ni hodil okoli naprave. 

Ko sem že ravno pisal na Atlas sem prosil če lahko posredujejo kakšne podatke o porabljeni energiji, ocenjen COP,.... Odgovor je bil da teh podatkov ni. Zanimivo... 

Oceno koliko energije realno porabimo za gretje težko podam ker smo se selili sredi oktobra in tudi postopoma dodajal porabnike in nimam realne porabe brez ogrevanja. 

Po končni izmeri ima hiša 332kvm in ker trenutno v kleti še ni vrat, ki bi ločili ogrevane in ne ogrevane prostore se cela klet 115kvm greje na 18 stopinj, zgornja dva nadstropja pa na 21-23 stopinj. 21 je na oblačen dan, če se zakuri kamin ali posije sonce pa je takoj stopinjo ali dve več.

Novembra je bilo komplet poraba elektrike za hišo cca 800kwh, decembra cca 1200kwh. Fasade še ni tako da so določeni betonski deli konkretni toplotni mostovi, laufa ta dva hladilnika in ena velika skrinja, kuha se na indukcijo, laufa alarm, video nadzor, TV, čistilna naprava... Kot rečeno še nimam pravega občutka koliko pripada hiši in koliko ogrevanju.

Temperatura vtoka slanice se danes vrti nekje med 1 in 3 stopinje. Odvisno na kateri stopnji deluje toplotna. 

Razen morda vpogleda v kaj več podatkov delovanja toplotne in omenjene situacije s spreminjanjem temperature, ki upam da se uredi nimam pripomb.
1 ... 13 14 15 16 17 Pojdi na stran 
Iskanje po temi