4.1.2020 ob 01:46
Nazadnje z KO. hiša je bila 4 leta prazna. Zdaj je nov lastnik. Precej je zarustano vse skupaj. Instalacija je bakrena, stara 8 ali 9 let.
(3.1.2020 ob 21:57)vip58 Napisal: V tem času, ko so zunanje temperature od -5 do 5°C, bi TČ delala 24/7 na 30%. Kar pa je za moje pojme nesmiselno (najslabši izkoristek).
Tudi zato bo zalogovnik.
(4.1.2020 ob 01:53)csamo001 Napisal: Če ne bo dodatnega vira ogrevanja, potem je tako kot je sassapo napisal: ni razloga za dodaten izmenjevalnik. Je pa res, da nikoli ne veš, kdaj ti prav pride. SSE, peč na drva, itd. Nenazadnje, če imaš peč na KO in je v dobrem stanju, zakaj bi to stran metal. Le optimalen način vezave je treba najt, da ima vse skupaj rep in glavo.
(4.1.2020 ob 18:16)vip58 Napisal:(4.1.2020 ob 01:53)csamo001 Napisal: Če ne bo dodatnega vira ogrevanja, potem je tako kot je sassapo napisal: ni razloga za dodaten izmenjevalnik. Je pa res, da nikoli ne veš, kdaj ti prav pride. SSE, peč na drva, itd. Nenazadnje, če imaš peč na KO in je v dobrem stanju, zakaj bi to stran metal. Le optimalen način vezave je treba najt, da ima vse skupaj rep in glavo.
Ja, nedvomno bo z izmenjevalcem, KO bo ostala za backup. Na tistem področju večkrat zmanjka elektrike, pa je lažje gnati KO z majhnim generatorjem, kot TČ.
@duc, no, seveda sem malo pretiraval, imam doma IVT, dela že drugo zimo, nekaj sem se že naučil.
Hvala vsem za pomoč![]()
(4.1.2020 ob 16:41)štromar-elektronik Napisal: Ali ima kdo montirane dve TČ. Ker bi si jaz pustil staro kitajsko 11kW in zraven montiral IVT ax-09. Če bi staro prodal nebi ne vem kaj dobil zanjo, ker pa še vedno služi svojem namenu bi jo pustil. Skupaj pa ne bi delovale, preklopno stikalo bi preklopilo eno ali drugo. Slika je par let nazaj ko je bil sneg. Prostora je dovolj.
Pa še nekaj ali ima kdo narejen sketch arduino program ki lepo krmili IVT-ko.
Z adruinom se še učim, drugače lahko naredim z PLC krmilnikom Unitronic in je dražja varianta.
(4.1.2020 ob 22:36)csamo001 Napisal:(4.1.2020 ob 16:41)štromar-elektronik Napisal: Ali ima kdo montirane dve TČ. Ker bi si jaz pustil staro kitajsko 11kW in zraven montiral IVT ax-09. Če bi staro prodal nebi ne vem kaj dobil zanjo, ker pa še vedno služi svojem namenu bi jo pustil. Skupaj pa ne bi delovale, preklopno stikalo bi preklopilo eno ali drugo. Slika je par let nazaj ko je bil sneg. Prostora je dovolj.
Pa še nekaj ali ima kdo narejen sketch arduino program ki lepo krmili IVT-ko.
Z adruinom se še učim, drugače lahko naredim z PLC krmilnikom Unitronic in je dražja varianta.
Zakaj pa ne bi naredil tako, da jih lahko vežeš zaporedno? Pa si v bistvu narediš HT (dvokompresorsko) izvedbo?![]()
V bajti pa dva zasuna, da lahko spelješ vodo samo preko ene, pa seveda izpustni komad, da voda ne zmrzne v odklopljeni.