Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Škoda, da na Floridi tudi danes ni bilo tak slabo vreme kot včeraj, saj bi bil že na cca. 200 plusih.
Upam, da se ti bo zdaj kdo drug posvetil in ne bom več deležen tvojih imbecilnih zasebnih sporočil, kot je bilo redno na sporedu zadnjih nekaj dni.
Objave: 87
Teme: 6
Ocena:
0
Danes sem slucajno ujel defrost in bil ob tem kar presenecen. Od zunaj je izgledala cisto brez znakov ledenosti. Temperatura zunaj je bila cca 2stC, vlaga pa cca 72%.
Ob defrostu je poraba zrastla iz 1,1kW na 2,7kW - za kratek cas, seveda.
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
Zunaj zopet -7C in se pada, danes zjutraj celo do -11C, nasa IVT pa kot z lahkoto vzdrzuje tdv42C, obcasno poraba skoci preko 4.4KWh, danes v 24h poraba 55KWh. Zaradi "nesrecne" postavitve se jo ponoci ko se vse umiri precej slisi v notranjost, zanimivo, da samo pri dolocenih frekvencah, morda jo spomladi ce bo volja postavim na zgornjo stran hise, bo pa kar velik poseg...
Objave: 281
Teme: 2
Ocena:
0
Taprvo premisli, če je res tako moteče. Moja je locirana ob hiši, nadstropje nižje, kot je spalnica. Pa pri delovanju jo ni slišati, zaznajo se določene frekvence, ko gre iz 42 na 30% in pa pri defrostu se malo sliši kompresor. Bolj slišim oč. Al pa ta preglasi tč.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Če se ne motim ima temelj FAE-tove TČ stik s hišo...
Osebno sicer opažam, da zna kdaj kak kos ohišja prit v resonanco za kratek čas, a se ta zvok ne prenaša v hišo. Kak šrauf kje zategnit ali pa gumijasto podložko dodat... Dejansko pa je najbolj glasen zvok tudi pri meni na radiatorjih zvok obtočne.
Ocena:
13
Kot smo ze velikokrat ugotovili ima nasa TC vgrajeno pamet mnogo vecjo kot nasi kontrolerji, ko so zunanje temp. krepko pod lediscom okoli -5C, jo inputi ter nastavljene modulacije ne zanimajo kaj pretirano, opazno dvigne moc nad 3Kw ter modulira vse tja do 5Kw, pa je lahko nastavljena na npr. 53% modulacijo, uporabljam vseh 7. stopenj moci, notranja temp. stalno okoli 23C...
Glede hrupa, ker sem se veliko sezon grel z inverter klimatskimi napravami sem vzel v zakup da pac stalno spreminja frekvenco kompresorja in posledicno dobimo prenos zvoka v obliki vzletanja letal, seveda posledicno tu pa tam tudi kaksen pleh zapoje na zunanji enoti za kratek cas, ampak to je povsem normalno tudi za cenovni nivo nad 10Keur, verjetno on-off mnogo manj, se spomnim sosedove samsung klime ki je grdo ropotala ze pri 10C...
Objave: 87
Teme: 6
Ocena:
0
Js je nad 3kW in drobiz se nisem videl. Tudi ne bi rad videl, da mi moj kitajski merilec crkne, ker ima kao max 3500W in 16A. Po drugi strani jo imam pa vezano na 16A varovalko...
Objave: 281
Teme: 2
Ocena:
0
Kaj bo, ko bo -10stC? 30A? Kakšno okno bo treba mal zaprt... Itak je pa znano, da se ob padanju zun. temp., poveča poraba elektrike. Tu kontroler nima kaj za naredit.
Ocena:
13
No ni tako hudo, kot nekateri predstavljate, zacnite brati kaj pisem, obcasno pride do 4,4KWh, kar ne pomeni da stalno, vidim da vecinoma komentirajo ne-lastniki nase TC, z takimi res ne mislim diskutirati in izmenjevat izkusnje
Ocena:
44
31.12.2019 ob 15:48
(*Zadnja sprememba objave: 31.12.2019 ob 15:49 uporabnik bk9105.)
V prejšnjem sporočilu je bilo prebrati "vse tja do 5kW", no tudi 4,4kW je nekje na poti do 5kW.
V prejšnjem sporočilu je bilo prebrati, da pri -5stC zunanje tč ne upošteva stanj na A1-3 in dela po svoje. Zdaj v zadnjem pa praviš, da ni tako hudo, ker se to dogaja samo občasno. Torej ne vedno, ko je zunaj -5stC ?
Ocena:
44
31.12.2019 ob 17:07
(*Zadnja sprememba objave: 31.12.2019 ob 17:09 uporabnik bk9105.)
Preberi FAEtove zadnje zapise, pa bo mogoče tebi jasno, kar meni ni.
Jaz še svoje, ki se šeta na 42-65%, nisem videl nikol na 2kW+, seveda, kot pišeš, med defrosti, tak da faktor pri vsem tem more biti tudi Tdv, moja se ukvarja s Tdv samo do 26stC.