PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave "Razporeditev toplote" po prostorih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torej odkar grejemo s TČ seveda nič ni več tako, kot je včasih biló...  Rolleyes in me zanima nekaj.

Spodnja etaža ima 22°C, kjer je termostat in je vedno dovolj toplo. 

V zgornji etaži pa je največkrat 20-21 °C, kar je sicer čisto ok, le ob kakšni gripi pa ni prijetno bit na 20 st. To je enako vedno, če je zunaj 8 st. plusa ali 8 st. minusa.

Torej, dobim kaj s tem, če radiatorje v prostoru, kjer je termostat, malo priprem?

S tem mislim, da bi TČ delovala malo močneje (bi mogla, da bi se dosegala temp., določena v termostatu), zalogovnik bi imel bolj toplo vodo, ki bi šla po radiatorjih tudi v 2. etažo?
Ali pa izklopim auto in eco način (ki je zdaj ponoči vklopljen), nastavim zalogovnik na 40 st. in konec? 

Termostat ni v pravem prostoru postavljen, vidim zdaj. 
Hvala,
Lp
Koliko dni na leto pa je gripa pri hiši? Ne vem, če se ti splača karkoli spreminjati zaradi teh nekaj dni, ker potem, ko ozdravite, boš mogel nazaj spreminjati. Kdor je bolan, naj bo v pritličju in je stvar rešena.
Pa prestavi termostat v zgornje nadstropje.
Pripri ventile v spodnji etaži. Če prestaviš termostat v zgornjo etažo boš imel v spodnji pretoplo. V primeru da ne boš dosegel želene temperature v zgornji etažo dvigni krivuljo vremenske regulacije
(29.12.2019 ob 13:36)mali01 Napisal: Pripri ventile v spodnji etaži. Če prestaviš termostat v zgornjo etažo boš imel v spodnji pretoplo. V primeru da  ne boš dosegel želene temperature v zgornji etažo dvigni krivuljo vremenske regulacije

To sem mislil. 
Zadnjega stavka pa ne razumem, lahko po domace?

(29.12.2019 ob 13:18)SIMY001 Napisal: Pa prestavi  termostat v zgornje  nadstropje.

To bi naredili v skrajni sili.
Ne razumem pa konec.
A na forumu sprašuješ, če smeš spodaj pripreti radiatorje, da bo zgoraj bolj toplo? Resno?

Sicer, če mene vprašaš (pa vem da me ne), 22 stopinj ni nikoli dovolj toplo, ampak je vedno mrzlo. 20 je pa ledenica.
Tudi brez gripe. Nimam niti najmanjšega pojma, kaj to sploh je, gripa. Vem pa, kaj je mraz.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Če bi imel večje radiatorje zgoraj,ne bi imel teh problemov.
(29.12.2019 ob 18:42)Beri Napisal: Če bi imel večje radiatorje zgoraj,ne bi imel teh problemov.

Naslednje leto se bodo menjali vsi, tako da zdaj približno vemo, kako pa kaj, ko se bodo kupovali.

(29.12.2019 ob 18:36)Fery Napisal: Ne razumem pa konec.
A na forumu sprašuješ, če smeš spodaj pripreti radiatorje, da bo zgoraj bolj toplo? Resno?

Sicer, če mene vprašaš (pa vem da me ne), 22 stopinj ni nikoli dovolj toplo, ampak je vedno mrzlo. 20 je pa ledenica.
Tudi brez gripe. Nimam niti najmanjšega pojma, kaj to sploh je, gripa. Vem pa, kaj je mraz.

Veš česa ne razumem, tega prilagajanja vremenske krivulje in ker nam ni nihče tega razložil, bi bilo fino, da nekdo po domače napiše, dvigni temp. v prostoru, daj na AUTO, dvigni temp v zalogovniku, itd itd. 

Ne vem, 22 stopinj je vsekakor dovolj toplo, ni pa neke vročine za kratke rokave. 20 pa je res premrzlo.
Če je nekje pretoplo, pripreš radiator. Ali odpreš okno. Vedno je bilo tako.

Se pravi, vse to si kupil, plačal, zdaj pa po forumih sprašuješ, kaj in kako?
Upam, da je bilo vsaj poceni.
Moja je koštala malo ali nič, pa vse dela kot ura. Brez forumov.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(29.12.2019 ob 19:46)Fery Napisal: Če je nekje pretoplo, pripreš radiator. Ali odpreš okno. Vedno je bilo tako.

Se pravi, vse to si kupil, plačal, zdaj pa po forumih sprašuješ, kaj in kako?
Upam, da je bilo vsaj poceni.
Moja je koštala malo ali nič, pa vse dela kot ura. Brez forumov.

Super, vidim, da kompliciram Tongue
Sicer ne vemo, kakšno regulacijo in kako nastavljeno imaš, ampak če imaš spodaj termostat in je v uporabi, si že dobil odgovor. V prostoru s termostatom pripri radiator. Zgoraj bi načeloma moralo postati topleje, prav tako v ostalih spodnjih prostorih, kjer boš naknadno priprl radiatorje. Pri vsaki spremembi počakaj vsaj 1 dan, da vidiš kaj se zgodi. SIcer pa v vsakem primeru vzami navodila z TČ v roke in naštudiraj. Namesto tebe ne bo nihče.
(29.12.2019 ob 22:09)Energetik81 Napisal: Sicer ne vemo, kakšno regulacijo in kako nastavljeno imaš, ampak če imaš spodaj termostat in je v uporabi, si že dobil odgovor. V prostoru s termostatom pripri radiator. Zgoraj bi načeloma moralo postati topleje, prav tako v ostalih spodnjih prostorih, kjer boš naknadno priprl radiatorje. Pri vsaki spremembi počakaj vsaj 1 dan, da vidiš kaj se zgodi. SIcer pa v vsakem primeru vzami navodila z TČ v roke in naštudiraj. Namesto tebe ne bo nihče.

Hvala
Za dvig vremenske krivulje ogrevanja bo treba odpreti navodila od TC, ali pa pogumno iti v njene menuje, pa upati da veš kaj delaš. 
Sicer boš klical servis. 
Ali pa vsaj nam zaupati katero tc imaš. 
Se prej pa res preveri, da imaš v nadstropju odprte radiatorje ( tudi na spodnjih ventilih) v pritličju pa jih nekoliko priori. Niti ne vemo ali imaš navadne ali termostatske ventile na njih, niti ne vemo velikost radiatorjev glede na površino....
Dvigovanje krivulje ogrevanja bo seveda imelo vpliv tudi na učinkovitost TC! V negativnem smislu.
Sonce naj sveti vsak dan!
@Blue30
"Naslednje leto se bodo menjali vsi, tako da zdaj približno vemo, kako pa kaj, ko se bodo kupovali." -pred tem bi bilo bolje izračunati toplotne izgube.... (izhajam iz "približno").
Lp! e.
Iskanje po temi