Ne. ACS712.
Ampak si ne boš mogel pomagati z originalnim programom oz. formulo.
Ker je totalno mimo.
Jaz sem si naredil tabelo in preračunaval. Zdaj kaže nekje znotraj 1% natančno.
Bom naredil še seštevanje, da vidim, koliko fali na dolgi rok.
Pa še to. Imam jih več. Če modul zamenjaš, kaže drugače. Vsakega je treba posebej skalibrirati.
BTW, trije števci (vtičnica ura, DIN števec, Smappee) kažejo popolnoma enako. Izgleda da je merjenje energije postalo šala mala.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
27.12.2019 ob 20:20 (*Zadnja sprememba objave: 27.12.2019 ob 20:31 uporabnik csamo001.)
Ne vem, če sem že limal kako izgleda, ko zakurim. Lepo se vidita dva modra "hribčka", ker sem dvakrat nalagal. Papir, karton, mehki les. Pri zaporedni vezani TČ in kotla ni potrebne nobene posebne avtomatike, ker obtočna teče po urniku, toplotna pa se izklopi, ko se dvižni vod dvigne nad izračunanega po vremenski krivulji.
Dobro je imeti velik kotel z veliko kotlovske vode in štiripotni ventil. Ko ogrevam samo s TČ imam štiripotni ventil na polno odprt (celotna ogrevalna voda teče skozi kotel), ko zakurim pa ga dam na polovico. Posledično je rast temperature vode, ki gre v sistem, bolj položna, temperatura v prostorih pa ne zraste previsoko.
... tako pa zgleda, ko se štiripotni ventil ob koncu kurjenja odpre na polno (zadnji moder špic). Ob koncu kurjenja nujno zapret dovod zraka v kotel in dimovodno loputo na zadnji strani kotla, da se minimirajo izgube skozi dimnik.
28.12.2019 ob 21:17 (*Zadnja sprememba objave: 28.12.2019 ob 21:23 uporabnik Fantocci.)
Jaz sem pa testiral senzor pretoka. Po večkratnih ponovitvah pri različnih pretokih (polnjenje 120l posode s pretoki med 5 in 30 litrov/min) lahko z zagotovostjo rečem, da gre za zelo precizen element, odstopanja so pod 2%. Vsak liter mi odčita s 317 impulzi.
Je pa treba pazit na čistočo medija, saj je impelerček majhen in kot tak občutljiv na smeti.
Ah, 2x gostejse lamele, 2x vecja izmenjevalna povrsina. Ce bo zarad tega kak defrost vec pa tud ne bo neke panike, saj ma grelc vgrajen (upam). Iz leta v leto vidm, da s temi res ni problema. Kje je tu zares problem?
he he, vem da je sedaj uparjalnik najšibkejši člen sistema. Morda menjam tudi tega. Če se bo izkazalo, da igra bistveno vlogo pri izkoristku, od originala ostane samo še Mickin pogon.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
V grobem te dni nekje pol manj defrostov kot v začetku decembra, ko so bili temperaturno podobni pogoji.Manj vlage v zraku torej, kar se pozna tudi v hiši.
30.12.2019 ob 00:06 (*Zadnja sprememba objave: 30.12.2019 ob 00:07 uporabnik Popson31.)
(22.12.2019 ob 01:45)bk9105 Napisal: Očitno nekaterim ni samoumevno, da zaradi oblog segrevanje ne traja v rangu 10x dlje.
Natančno? Nimam pojma... Dvomim, da je kdo kdaj kaj takega meril, mogoče pa je, naj pove.
Pa ti si rdeca nit tega foruma, v zadnjih nekaj dneh se ocitno vse vrti okrog tebe @bk
Iz ocene -210 si v samo treh dneh prilezel na +18. Ali si tako priljubljen med ostalimi forumasi, da vsi berejo samo tvoje objave in ti stiskajo pluse ali pa lazes sam sebi, ko si ustvarjas dodate uporabniske racune, da si lahko nabijas samozavest z dajanjem plusov samemu sebi. Ali pa je bil Bozicek.
Se jaz ti bom pomagal dajat pluse, ker ti ocitno full pomenijo, da mislis, da si cool v tem virtualnem svetu. Vseeno pa to ne spremeni dejstva, da je real life tisti, v katerem si se vedno tepen v svojo glavo
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.