PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Uporabno dovoljenje - prijava na inšpekcijo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vem, da v primeru izdaje uporabnega dovoljenja, kopijo dobi tudi gradbena inšpekcija. Kako je v primeru, da UE zavrne izdajo, oziroma zahteva dopolnitve - kdo dobi kopije? Namreč, malo smo po svoje naredili, pa me skrbi, da v prvo ne bi šlo skozi in bi potem prišlo na ušesa inšpekciji. Ali je UE v primeru, da ugotovi nepravilnosti, dolžna po uradni dolžnosti obvestiti inšpekcijo?
Zakaj bi pa UE zavrnila? Vi date papirje, oni le kljukice naredijo.

Mate pa skrbi! Kako lahko sploh kaj naredite po svoje, če potem niti spati ne morete?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Kakor razumem, je treba zraven dati še grafični prikaz. "Dodali" smo še nadstrešek, ki ga v PGD ni bilo.
A ni tako da je treba uporabno dat samo za hišo; nadstreški ne rabijo uporabnega in ni treba da ga tiščiš zraven...
Ce je zgrajen samostojno, rabi dovoljenje za nezahtevne objekte (nad 10 in do 20 m2, ne me vlect za besedo Wink ), ce pa je vecji (do 50 m2), pa enostavno gradbeno. Oboje samo v primeru, da je kot samostojni objekt, se konstrukcijsko ne drzi hise.
Imel sem dovoljenje za samostojen nadstrešek, pa je zidar predlagal, da ga povežemo s hišo, da se prišpara, arhitekti tako ali tako delajo statiko s tako rezervo, da bi zdržala 10 takih nadstreškov. Sicer pa, če prav razumem, tehničnega pregleda ni, tako da birokrat niti ne bo vedel, če se drži stavbe ali ne. Kaj pa faktor pozidanosti? Z nadstreškom smo ga presegli, čeprav imamo zanj dovoljenje. Se to tudi preverja v postopku?
(26.12.2019 ob 17:42)tecman Napisal: Imel sem dovoljenje za samostojen nadstrešek, pa je zidar predlagal, da ga povežemo s hišo, da se prišpara, arhitekti tako ali tako delajo statiko s tako rezervo, da bi zdržala 10 takih nadstreškov. Sicer pa, če prav razumem, tehničnega pregleda ni, tako da birokrat niti ne bo vedel, če se drži stavbe ali ne. Kaj pa faktor pozidanosti? Z nadstreškom smo ga presegli, čeprav imamo zanj dovoljenje. Se to tudi preverja v postopku?

Zahtevi za izdajo uporabnega dovoljenja se priložijo:
-        izjave projektanta, nadzornika in izvajalca, da so dela dokončana, skladna z izdanim gradbenim dovoljenjem in da so izpolnjene predpisane bistvene zahteve;

... in še vse ostalo. No, če bodo vsi požegnali in s svojimi podpisi jamčili, da so dela dokončana v skladu z GD in izpolnjene bistvene zahteve, se vprašam, čemu je potem UD namenjeno ... a je poanta v tem, da se okrog prenaša uradnike na UE, ali da imate legalne gradnje. Vseeno upam, da imajo vsi tisti, ki s svojim žigom in podpisom za nekaj jamčijo, tudi kanec integritete.
Iskanje po temi