PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin Altherma 3 H HT

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(25.12.2019 ob 11:48)Fantocci Napisal: 0bstajata že vsaj dve temi o daikin TČ (ki niso nič posebnega v primrjavi z ostalimi), ti pa si moral za to razglabljanje odpret še eno? Malo bi preiskal forum najprej.

A res no; o novem modelu se ne sme razpravljati. Pa preskoči temo. 

pa tvoj life je res simpl; telefon na žico pa na vsak tech-site in tech-forum nabiješ "pa kaj tukaj nabijate, saj že dolgo obstoja (pisalni stroj, telegraf, telefon na žico, štedilnik na drva namesto indukcije,...)"

Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
enp je vprašanje, drugo pa reklame...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(24.12.2019 ob 15:58)Anexate Napisal: V kolikor bo kvaliteta solidna, bi ta naprava morala imeti kar velik uspeh; maloprodajne cene v tujini so namreč po popustih izredno privlačne:

14kW- 7.400€ (notranja razdelilna enota) ; 8.800€ s 180L za sanitarno vodo
16kW- 7.740€
18kW-8.500€

No, ja. Ugodno je kaj drugega. Z montažo si preko 10jurjev, tam je pa že Krono, Nibe,...
(smetenje ON)
Ob omembi Daikin eni dobijo kar "ošpice"....
Če pa je zraven še HT, potem pa je zraven še delirij
(smetenje OFF)

Sicer pa zanimiva TČ.........
(25.12.2019 ob 12:55)DELPHI Napisal: No, ja. Ugodno je kaj drugega. Z montažo si preko 10jurjev, tam je pa že Krono, Nibe,...

Nibe je verjetno tudi potrebno montirati, ali ne? :Big Grin
Koliko se cene Nibe v SLO ne vem, so pa v Nemčiji ZELO drage +60%. 
(25.12.2019 ob 13:09)Homer Napisal: (smetenje ON)
(smetenje OFF)

Se spominjam, leta nazaj, preden sem šel dol s tega foruma; fanatizmi! 
ne vem kaj bi bilo, če bi jih bili dali vkup; po moje ne rabiš Slovenske vojske in ograj na meji,... 
Me pa je danes eden tukaj napadel z noži in vilicami od včerajšnjega žretja, ker sem se upal napisati, da Armstrong stropa ne bi nikdar postavil v stanovanje, ker mi je neestetski. Tako da,...  Wink
Če bi se že stegnil čez 10 jurjev, bi najbrž res vzel Nibe. V konkretnem primeru sploh, ker ne bi bil rad beta tester. Ne pomnim namreč novega Daikina brez porodnih težav.
Po drugi strani pa tudi ne verjamem v "prave" ali "EU", naprave.
Nemci Nibe precej nabavljajo neposredno iz Švedske, očitno se jim splača.
(25.12.2019 ob 13:41)DELPHI Napisal: V konkretnem primeru sploh, ker ne bi bil rad beta tester. 

O tem pa sem tudi sam razmišljal. 
Sem imel eno izkušnjo z novo high-end klimo leta nazaj...
Če prav zastopim, si iz Primorske.
In gledaš HT TČ?
Ok, vsako tele ima svoje vesele. Kaj pa je to 10 jurjev? Drobiž.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(25.12.2019 ob 12:34)Anexate Napisal:
(25.12.2019 ob 11:48)Fantocci Napisal: 0bstajata že vsaj dve temi o daikin TČ (ki niso nič posebnega v primrjavi z ostalimi), ti pa si moral za to razglabljanje odpret še eno? Malo bi preiskal forum najprej.

A res no; o novem modelu se ne sme razpravljati. Pa preskoči temo. 

pa tvoj life je res simpl; telefon na žico pa na vsak tech-site in tech-forum nabiješ "pa kaj tukaj nabijate, saj že dolgo obstoja (pisalni stroj, telegraf, telefon na žico, štedilnik na drva namesto indukcije,...)"

Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin

Ti si pa še en sralec tipa sonce, ki nam bo sedaj na dolgio in široko utrujal s svojo TČ in o njej pesmice skladal?
Ker zaenkrat povedal nisi koristnega niti zanimivega nič.
" Armstrong stropa ne bi nikdar postavil v stanovanje, ker mi je neestetski"
knauf in gips je isto kot armstrong? no, potem je pa marsikaj bolj jasno...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(25.12.2019 ob 13:25)Anexate Napisal:
(25.12.2019 ob 12:55)DELPHI Napisal: No, ja. Ugodno je kaj drugega. Z montažo si preko 10jurjev, tam je pa že Krono, Nibe,...

Nibe je verjetno tudi potrebno montirati, ali ne? :Big Grin
Koliko se cene Nibe v SLO ne vem, so pa v Nemčiji ZELO drage +60%. 
(25.12.2019 ob 13:09)Homer Napisal: (smetenje ON)
(smetenje OFF)

Se spominjam, leta nazaj, preden sem šel dol s tega foruma; fanatizmi! 
ne vem kaj bi bilo, če bi jih bili dali vkup; po moje ne rabiš Slovenske vojske in ograj na meji,... 
  Wink
Fanatizmi so bili predvsem zaradi pripisovanja , da zmorejo edino.... Ne glede na temo...: v drveh, peletih , sekancih, povsod si našel promo… Katero je podkrepil tudi žlahtnik z Vitanestom Telm..
Vse več uporabnikov je dokazalo, da zmore več žnjTČ ogevat, ob primerni moči, tudi zahtevne objekte.
 Počasi so obmolknili... Pa ja  nimajo ošpic ali so v deliriju...?! Wink      
Ne dolgo nazaj https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...52&page=16
p.s. vsaj za enega s foruma vem , ki je mel ''edino'' ter nato nabavil Nibe. 
Drug jo je nedolgo nazaj prodajal, ter se zanimal za močnejšo Nibe… Mogoče za več njih niti ne vemo?!  Cenovno so tam -tam...
Kaj kdo nabavi mi je čist vseeno... le ne zavajat … Idea
Bi bil presenečen če se ne bi oglasil in potrdil domnevo o ošpicah in deliriju.......
Bereš, kar hočeš brati.
Prispevek Bohinca in delirij glih ne gresta skupaj. Drži pa vse kar je napisal.
Ko so se iz njega skupinsko norčevali in ga sramotili, se ne spomnim, da bi se mu oglasil v bran.
Čas je pokazal, da je imel prav, tudi njegov polizdelek ga še vedno greje, pa bi po mnenju vrhovnega inštalaterja in njegovih v teoriji podkovanih pribočnikov, že zdavnaj moral izdihniti.
(25.12.2019 ob 19:58)bohinc Napisal:
(25.12.2019 ob 13:25)Anexate Napisal:  
Fanatizmi so bili predvsem zaradi pripisovanja , da zmorejo edino.... Ne glede na temo...: v drveh, peletih , sekancih, povsod si našel promo… Katero je podkrepil tudi žlahtnik z Vitanestom Telm..
Vse več uporabnikov je dokazalo, da zmore več žnjTČ ogevat, ob primerni moči, tudi zahtevne objekte.
 Počasi so obmolknili... Pa ja  nimajo ošpic ali so v deliriju...?! Wink      
Ne dolgo nazaj https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...52&page=16
p.s. vsaj za enega s foruma vem , ki je mel ''edino'' ter nato nabavil Nibe. 
Drug jo je nedolgo nazaj prodajal, ter se zanimal za močnejšo Nibe… Mogoče za več njih niti ne vemo?!  Cenovno so tam -tam...
Kaj kdo nabavi mi je čist vseeno... le ne zavajat … Idea

No, vsaj delno so bili zazrti v prihodnost; videli so moč ogrevanja TEŠ 6! In si predstavljali, kako jih bo grelo z direktnim »drotom« (žico) v ta spomenik po-osamosvojitve!

Kot tehnični koncept je takrat, ne ravno mnogo let nazaj, tisti model izgledal zelo obetaven. Tudi tuje tehnične revije so takrat razpravljale o prednostih dvojnega kaskadnega sistema. Ampak, kot je to mnogokrat, je realnost relativno majhnih stanovanjskih objektov povsem drugačna od nekega od okolja izoliranega sistema.
Mene je osebno tudi zelo zanimalo, da bi kupili zadevo. Ampak, ko sem dobil tehnične liste COP glede na range zunanjih temperatur se mi pri preračunavanju na celoletno uporabo zadeva ni izšla brez nekih astronomskih računov za elektriko (previdnostno sem takrat vzel precej višjo ceno elektrike za 1kwh, ker tako drago napravo kupuješ za daljše časovno obdobje, da se ti povrne vložek). Drugo, kar me ni prepričalo je bila izdelava; zdela se mi je preveč »reklama«, v smislu poglej kako smo tehnično napredni, ampak občutek aparata je bil prepakirana klima zrak/zrak (trajnost tako zlepnjenega sistema?).

Ostale nizko-temperaturne toplotne črpalke v tistih časih so bile odlične za večji del leta, razen za en mesec tiste prave zime na Krasu.
Na koncu smo prečrtali nadgradnjo dokler zadeve tehnično ne napredujejo in moram reči, da je bil v par letih narejen kar velik skok.

Smo pa povečali število zrak/zrak toplotnih črpalk. Če bi takrat bila na voljo Panasonicova Geisha bi bilo popolno; kombinacija enega in drugega.
Danes pa je šla zadeva toliko naprej, da je verjetno bolj smiselno dati za neko boljšo toplotno črpalko tipa Nibe ali tega novega Daikina, kajti kurilno olje je pri nas več kot liter mleka, medtem ko je v Nemčiji 0.65€/1L (par tednov nazaj, ko smo dotakali) in samo neznatno dražje od plina.

Mislim, da se je Slovenija te »eko« tranzicije lotila brez vsakega načrta, razen prebivalstvo čimbolj finančno ožeti. Pa ne, da večino folka to briga, ko jim rečeš »boš dobil subvencijo« gredo resnično v delirij.
(25.12.2019 ob 21:53)štHomer Napisal: Bi bil presenečen če se ne bi oglasil in potrdil domnevo o ošpicah in deliriju.......

Alergija ? Zgolj na nick? 
Upam , da ti je zapis ''neodvisnega'' DELPHI-ja dal kaj mislit...?!
Verjetno je vse presenetil zadnji vpis Anexate Idea   Wink 

No, kot zanimivost...: ko je ''poba'' z okolice Bleda  (dal v PSS oglas DHT) ob zanimanju za močnejši NIBE... je prebudil celo penzionista. Hitro je podal rešitev npr. več njih v kaskado....? Kot tega v desetletju še ne bi žnjtič brali...?!

Verjetno drugo ne šteje ?!  Npr. izgled, naprednejše TČ, tišje, namenske ...

Homer nas v vseh letih še ni ''presenetil'' s podatkom svojih DV, porabe, št., dolžini defrostov….
 Ahaa... Ima raznolik objekt (potrebe), mi pa preneumni, da bi lahko karkoli razumeli ? 
Homer, ko je kalorimeter pokazal resnico...sem se namenil v bližino Radolce-rentgenx… A hudirja...,  ravno večer pred dnevom obiska (prej je vabil vseprek na oglede...) ni več rabil novih prijateljev (niti nisem prosil tega), ter se nehal oglašat!?
Naslednji dan sem vseeno našel njegov dom, ženi predal darilce in pozdrav. Njega žal(?) ni bilo..., ali na srečo https://sl.wikipedia.org/wiki/Ošpice  
Tebi.... enemu redkih še držijo, še nisi prerasel..., so izbruhnile znova? Delirij ? Sej bo... , počas... Wink  Z manj alergije.... lahko bereš=razumeš jasneje Idea 
Drgač pa je daikin 3 H HT lepa, naprednejša, tišja...
 Sklepam tudi varčnejša, ker ne ''vzletata'' dva propelerja, ne mlatita dva komp…., ane Homer?
 Vendar je smiselno prečekirat tudi konkurenco...cene so dokaj identične , lahko celo manjše....
 Lep božič so ravno zaželeli po TV... Cool
1 2 3 4 5 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi