PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin Altherma 3 H HT

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daikin Altherma 3 H HT 

Ta nov izdelek, ki je meni osebno precej podoben konceptu Nibe F-2120 ali Alpha Innotec NP-AW20, namesto dosedanjega pristopa predelave klimatskih naprav zrak/zrak v toplotno črpalko zrak/voda, je bil intenzivno promoviran na nemškem trgu.

Tehnične podatke SCOP in COP proizvajalec še ne želi deliti, dokler enota ne bo lansirana, ampak izgleda zelo obetavno. Konstrukcijsko so se, po do sedaj videnem, potrudili.

Z vidika klimatskih naprav nisem bil nikdar velik »fan« Daikina; vedno sem jih dojemal kot dobre pri visokih cenah, da bi pa le te opravičili s toliko boljšo tehniko napram npr. Hitachi, v to pa me niso uspeli prepričati.

V kolikor bo kvaliteta solidna, bi ta naprava morala imeti kar velik uspeh; maloprodajne cene v tujini so namreč po popustih izredno privlačne:

14kW- 7.400€ (notranja razdelilna enota) ; 8.800€ s 180L za sanitarno vodo
16kW- 7.740€
18kW-8.500€

(Prosim, da mi ne zasmetite privatnih sporočil s ponudbami; kot ponavadi.)

Priložene datoteke Predogledne slike

Te kilovate si pa malo narobe napisal.
Dobil katalog in podatke Big Grin (no vsaj del).
SCOP W35 4,57
SCOP W55 3,62

Nibe F-2120 ali Alpha Innotec NP-AW20:
SCOP W35 5,05 (model 16,20)
SCOP W55 3,9   

No, za razliko v ceni, kar dobro. 
Ampak namigovali so pa na sejmu in predstavitvah malo bolje.

In Verbindung mit der hohen Heizleistung mit einem COP von bis zu 5,1 ist die Daikin Altherma 3 H HT in den meisten Gebäuden, ob Neubau oder Renovierung, förderfähig.
Die Wärmepumpe allein schafft eine Vorlauftemperatur von bis zu 70 °C. Sie ist in drei Leistungsgrößen 14 kW, 16 kW und 18 kW erhältlich, was sie zur optimalen Wahl für verschiedenste Anwendungen...

(24.12.2019 ob 17:17)yan1234 Napisal: Te kilovate si pa malo narobe napisal.

Daj, pojasni kaj je narobe; ne samo, da spustiš in odšetaš.

Priložene datoteke Predogledne slike

V zakulisju je to še vedno izpeljanka iz klimatske naprave, (uparjalnik) je pa lepa. Ne dvomim, da bo Daikin s to napravo utrdil 1. mesto v klima segmentu
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
(24.12.2019 ob 17:17)yan1234 Napisal: Te kilovate si pa malo narobe napisal.

https://www.youtube.com/watch?v=qU57GmKjCRU
Ne štekam. A to je reklama ali kaj drugega?
Samo da vemo, kako gledati na to temo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(24.12.2019 ob 18:33)sassapo Napisal: V zakulisju je to še vedno izpeljanka iz klimatske naprave, (uparjalnik) je pa lepa. Ne dvomim, da bo Daikin s to napravo utrdil 1. mesto v klima segmentu

In kaj bi morala še imeti, da bi jo smatral kot “polnozrnato”? Smile
Po napisanem, očitno drugačen uparjalnik.
To je samo blenda da lepše izgleda ostalo pa isto... Smile Lesena bi bila še lepša  Big Grin
Anexate: bos kupil / montiral? Drugace pa, nic posebnega. Tehnologija TC je ze leta jasna, te 'revolucionarne izboljsave' in podobno so pa za ovce, sorry.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
(24.12.2019 ob 22:06)Poldee Napisal: Anexate: bos kupil / montiral? Drugace pa, nic posebnega. Tehnologija TC je ze leta jasna, te 'revolucionarne izboljsave' in podobno so pa za ovce, sorry.

Malo bomo še počakali, da vidimo kako bo ta vlada postavila to "okoljsko" strategijo, ki jo sedaj pripravljajo; sicer naj bi čez 3 leta tukaj dobili plin, ampak mislim, da bo plin bolj za tiste (mesta) kjer nimajo kam postaviti toplotnih črpalk.
A rabiš a ne rabiš? Če rabiš kupiš in montira, če ne ne. Kake hude znanosti iz tc ne velja zganjati. To se je pokazalo tudi meni, sicer šele po 3 mesecih, pa sem ubral čisto navaden klima segment ampak dokler bo račun 45eur na mesec, pa da zanjo niti vem ne, potem...
(24.12.2019 ob 22:55)Anexate Napisal:
(24.12.2019 ob 22:06)Poldee Napisal: Anexate: bos kupil / montiral? Drugace pa, nic posebnega. Tehnologija TC je ze leta jasna, te 'revolucionarne izboljsave' in podobno so pa za ovce, sorry.

Malo bomo še počakali, da vidimo kako bo ta vlada postavila to "okoljsko" strategijo, ki jo sedaj pripravljajo; sicer naj bi čez 3 leta tukaj dobili plin, ampak mislim, da bo plin bolj za tiste (mesta) kjer nimajo kam postaviti toplotnih črpalk.

V enačbi plin-TČ je s finančnega vidika ena zelo pomembna zadeva: kjer je plin Ekosklad trenutno ne da subvencije za TČ. Ta subvencija pa je trenutno visoka.
(25.12.2019 ob 00:52)novitu Napisal: A rabiš a ne rabiš? Če rabiš kupiš in montira, če ne ne. Kake hude znanosti iz tc ne velja zganjati. To se je pokazalo tudi meni, sicer šele po 3 mesecih, pa sem ubral čisto navaden klima segment ampak dokler bo račun 45eur na mesec, pa da zanjo niti vem ne, potem...

(25.12.2019 ob 01:55)csamo001 Napisal: V enačbi plin-TČ je s finančnega vidika ena zelo pomembna zadeva: kjer je plin Ekosklad trenutno ne da subvencije za TČ. Ta subvencija pa je trenutno visoka.

S klima segmentom imam kar dolge izkušnje; že več kot 15 let uporabljamo Hitachi klime za pokrivanje večine potreb po gretju (poleti pa še hladimo). Sicer imamo tudi eno Mitsubishi Electric in to takratni top model Kirigamine, ampak zadeva je kot Vitanest, ki jih zastopa - več reklame kot bistva. 

Če govorimo o stroju za ogrevanje, potem to mora biti tehnično dozorelo.

S plinom pa še ni panike, ker se niti plinovod M6 obala-goriška še ne gradi; ko bo končan pa je treba še razpeljati po vaseh, tako da je časa, da se izognem plinu, v kolikor se bo pokazal za manj optimalno izbiro, več kot dovolj. 

Trenutno me bolj zanima tehnična plat ponudbe na trgu; če se ta Daikin izkaže za dobrega, ga bom nabavil. Drugače pa bom vprašal koliko so cene omenjenih drugih dveh naprav.
0bstajata že vsaj dve temi o daikin TČ (ki niso nič posebnega v primrjavi z ostalimi), ti pa si moral za to razglabljanje odpret še eno? Malo bi preiskal forum najprej.
1 2 3 4 5 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi