A se je morda kdo že igral s tistim switchem za defroste v bolj vlažnih razmerah?
Ja jaz sem sprmeni switch za bolj vlazne razmere na nasem zubadanu .
Je boljse za delovanje TČ .
Zdaj ni nikoli več debelega sreža na uparjalniku ker očitno ne dovoli tega. Defrost je zaradi tega hitreje
konec po mojem zaradi tega manj trpijo materjali.
V Porabi nizem zazna razlike bi reko da je še manjša.
Prosim malo več napiši, so defrosti pogostejši? čas trajanja, itd..
pri sebi sem prestavil stikalce, za rezultat bo potrebno počakati nižje temperature.
še kratek update: NTC tipalo sem zamenjal za kovinskega v tulcu, prej je bil zalit v gumo in sedaj veliko lepše modulira z manjšimi oscilacijami temperature, kot prej nekje +-1,5C, pretok na strani paralelno vezanega zalogovnika povečal iz 20l/min na 28l/min, postalo vse skupaj bolj odzivno, dejansko veliko bolj vroča voda pride na stran radiatorjev prej 38C, sedaj 41C, se pa posledično zmanjša dt na tam nekje 3 - 3,5C / verjetno tole ne bo problem? glede na to, da imajo na talnem pod 3C...
Danes so vecinoma TC cez dan mirovale, sem pa proti veceru, ko je spet deloval, ujel nasega mitsubishija, ki je za delovanje porabljal samo 400W, dvizni vod je bil v tistem momentu dobrih 24 stopinj pri zunanji 14 stopinj. Manjse trenutne porabe se nisem videl pa tud dvomim, da lahko gre se nizje.
(17.12.2019 ob 22:47)Popson31 Napisal: Danes so vecinoma TC cez dan mirovale, sem pa proti veceru, ko je spet deloval, ujel nasega mitsubishija, ki je za delovanje porabljal samo 400W, dvizni vod je bil v tistem momentu dobrih 24 stopinj pri zunanji 14 stopinj. Manjse trenutne porabe se nisem videl pa tud dvomim, da lahko gre se nizje.
Pozdravljeni,imamo omenjeno toplotno črpalko in rabimo avtomatiko -pamet samo za talno gretje ,brez zalogovnika ,bojlerja.Ker je tu kar nekaj ljudi ,ki se nato spozna prosim ,če se mi kakšen javi. Hvala .LP
(17.12.2019 ob 22:47)Popson31 Napisal: Danes so vecinoma TC cez dan mirovale, sem pa proti veceru, ko je spet deloval, ujel nasega mitsubishija, ki je za delovanje porabljal samo 400W, dvizni vod je bil v tistem momentu dobrih 24 stopinj pri zunanji 14 stopinj. Manjse trenutne porabe se nisem videl pa tud dvomim, da lahko gre se nizje.
Tisti trenutek ni grela.
Je grela, dvizni je bil malo nad 24stc povratni pa cca 22 stc..ocitno je to minimum kaj se lahko spusti..
Popson, a kje vidiš na koliko Hz je Inverter in kakšen tok takrat vleče? Pri moji tč je 31Hz in 3A minimum, čeprav sem mislim da tudi 2A videl podatek na displayu...je že kakšno leto/dve od tega .
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.