PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Deževnica v kuhinji (za spiranje)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ima kdo v kuhinji tudi deževnico, poleg pitne vode?
Kako ste rešili sistem dveh pip (dveh virov) na istem koritu?
bolje slabo na svojem, kot dobro na tujem
<!-- m --><a class="postlink" href="http://gallery.me.com/bopsi#100040">http://gallery.me.com/bopsi#100040</a><!-- m -->
Deževnica v kuhinji, skupaj s pitno vodo?  To ravno ne gre najbolj skupaj, še posebej če so majhni otroci pri hiši. Razen , če je res dobro prefiltrirana in razkužena.
Raje kot v kuhinjo, bi deževnico speljal na pralni stroj in WC splakovalnik. Tam je največja poraba vode. Za vse ostalo se dejansko ne splača. No, poleti pa zunanji tuš, na sončni bojler.
Deževnico imaš v kuhinji lahko le za pomivalni stroj.
(22.11.2019 ob 22:10)Jankur Napisal: Deževnico imaš v kuhinji lahko le za pomivalni stroj.

Še za to jo jaz ne bi uporabljal.....

Deževnico uporabljam samo za WC.
Pa še za to je nekaj težav.
Namreč živim v strnjenem naselju in seveda vsak kuri po svoje. Te saje plus ostala umazanija (prah, pelod, ....) se nabira na strehi. Ob dežju vse to odplakne v zbiralnik. 
Voda sicer deluje popolnoma čista (prozorna), a v WCjih se nabira črna usedlina.

Imam eno stopnjo filtracije, a ta usedlina so očitno bolj drobni delci.
Res pa je, da zbiralnik nisem spraznil in očistil že več let.

Najbrž v bolj čistem okolju teh problemov ni, ali pa so v manjšem obsegu.
Ce nimas res vrhunskega filtra predno gre voda v stirno pozabi. Kaj vse se nabere po zlebih je katastrofa. Pticje sranje, trava, prah, mah, listje, crknjen ptic.... ko fajn piha marsikaj prinese. V vsakem dezevju pride v filter pred stirno en kup tega sranja in ce redno ne cistis se zaredijo gliste in se usmradi.
Sem imel nekaj casa za kotlicke in sem imel isti problem kot Homer in sem kotlicke izklopil. Trenutno je samo za pranje avta in zalivanje. Ce sestejes celo investicijo bo prej vse crknilo kot pa se ti bo povrnilo.
Na mesec se da vec za telefon in ostale bedarije kot pa za vodo in strom ampk takih igrack ni skodaSmile razen ce si ful eko potem je drugo
Iskanje po temi