(31.10.2019 ob 19:58)Poldee Napisal: [quote pid='939872' dateline='1572485358']
Brez ne gre. Super da si zadovoljen s to, ki jo imas ampak popolnoma isto mislim jaz za mojo. Dela bp, upam samo da bo tako cimvec let. V nasprotnem pa imam ze rezervirano celo zunanjo enako kot jo imam. Za te novejse s par procenta boljsim izkoristkom pod nekimi posebnimi pogoji mi dol visi. Fujitsu je zame glede na vse videno, cisti zakon :-)
[/quote]
Polde vesel sem, da si zadovoljen s svojo toplotno črpalko. Naj tako ostane.
Tisti ki nabavlja danes , je prav ,da pogleda , kaj je takšno , da mu najbolj ustreza .
Tako ja Bosch compres 6000 zame št1!
V sosednji temi sem napisal, da imam nastavljeno optimizirano ogrevanje.
Ga Bosch priporoča. Pripel navodilo , opozorjen , da te strani ni.
Sem poslikal iz mojih navodil.
Dajem tu gor ,lahko kdo uporabi. Je na mestu!
Toplotna ogreva 160m2 radiatorji. Obtočna črpalka toplotne črpalke rine vodo v 13kos radiatorjev z termo ventili ( dva odstranjena , je sobni korektor).
Voda se vrne preko zaporednega 300l zalogovnika v toplotno. Delta t je 8k. Zalogovnik 300l je uporabljen , da sončni kolektorji lahko dogrevajo vodo za ogrevanje.
Povratna voda toplotne za ogrevanje bojlerja tudi dogreva zalogovnik, preden se vrne v toplotno črpalko. Tako je znižana t. povratka in izboljšan izkoristek.
Ob soncu zalogovnik preseže temperaturo toplotne črpalke, ta se ustavi .
Motorni ventil omogoči kroženje ogrevne vode skozi zalogovnik. Požene se obtočna črpalka ogrevanja in kolektorji posredno grejejo radiatorje. Greje toliko, kod je potrebno za hišo , ostalo skladišči zalogovnik .
Ko se izčrpa zalogovnik zopet prevzame ogrevanje toplotna črpalka.
Deluje dobro.
In zakaj OPTIMIZIRANO in ne AVTOMACKO z časovnimi programi????
Z prekinitvami in nižanjem temperature je potrebno manko nadoknaditi. Da toplotna to naredi , mora pospešeno delovati z višjo temperaturo.. To poslabša cop toplotne črpalke.
Sobni korektor in zunanje tipalo premika ogrevno krivuljo .Toplotna črpalka deluje v čim nižjem temperaturnem območju in zagotovi toploto za ogrevanje.
Vsaka druga regulacija je pomanjkljiva.
Od 1.11. je nastavljena sobna temp . na 21c. Je kod zabetonirana.
Topla voda ; Na sredini 300l bojlerja je tipalo.nastavljeno 42c , pri 36 ponovno dogrevanje.Ogrevanje po časovnem programu.
Toplotna črpalka Bosch compres ve, kako delati , da sem zadovoljen!!!!!
Konec meseca preverim še stroške. Upam, da me ne razočara!!! Sporočim.

, da boste pri -15 na potrebi 50+ (Ko, če bo taka zun. temp., prosim za sporočilo koliko sem falil ? Oz. kdaj, če , se boste bližali 50tim?! )
Zadnjih 6 let je tako, naj traja...