PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimni plini

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

V čem je problem da mi toplovodni kamin na pelete edilkamin idropoint 11kw po dobre pol ure na polni moči delovanja izpiše Hot exhaust (250c imajo plini)in zmanjša moč za dobo minuto,potem pa spet za par minut deluje z polno močjo,in nato spet hot exhoust.

Peč očiščena,dimnik očiščen.
Kaj vpliva na visoke dimne pline,in kako jih zmanjšati,da bo peč delovala nemoteno brez opozorila za visoke pline?

Hvala
Zmanjšaj moč gorilca.
Kamin ima premalo površino izmenjevalca, zato se dimni plini ne ohladijo dovolj. Lahko v izmenjevalec poizkušiš vstaviti kakšne ovire dimnim plinom, da se bodo dalj časa zadržali v izmenjevalcu.
Morda veš kako zmanjšam moč gorilca? 

Kodo za servisne nastavitve sem našel...ampak je parametrov ogromno za nastavljati.
To pa nevem ker ne poznam ne kamina ne gorilca. To velja na splošno za vse peči.

Pokliči serviserja.
Lahko je vzrok tudi prevelik vlek dimnika. Ko sem še kuril na drva so vse peči imele lopute/zaslonke ("šuber") s katerim si lahko priprl dimnik in s tem zmanšal temperaturo dimnih plinov. Če ima tvoj kamin tudi kaj takšnega na cevi do dimnika poskusi loputo malce pripreti.
Bom preveril,mislim pa da nima lopute.

Koliko pa bi morala biti max temperatura dimnih plinov pri taki peči?

Se pravi nekaj je sigurno narobe da javlja visoke dimne pline,to se ne bi smelo dogajati?
Tam 160 do 180°C.
No, potem so pa zelo pre visoki.
Mogoče pa ima kakšno avtomatsko loputo, katero odpre, ko plamen gori in jo zapre, ko ugasne (da se kamin ne hladi skozi dimnik) in lahko tam nastaviš, koliko se ti največ odpre.
Nima.

Je možno da so plini tako visoki,ker nimam zajem zraka od zunaj? Zajem imam iz prostora.  Peč imam v majhni kurilnici brez dovoda svežega zraka za pečjo. V kurilnici je 30c

Ampak to verjetno nima veze z Visoko temperaturo?
Tole sem našel v navodilih:
dimna cev je zamašena
montaža je neustrezna
peč je zamašena
zalogovnik je prenapolnjen s peleti, preverite nastavitve za polnenje s peleti (CTP)

Zanimivo je da piše pa porabo goriva 0,7-2,6kg/h, ampak nikjer ne omenja kako reguliraš moč (recimo 1-5 stopenj moči)
Koliko časa že imaš peč?
Dve leti,problem je prisoten od začetka.

Jaz lahko zmanjšam ali povečam samo temperaturo vode.

Ko peč doseže neko željeno temperaturo naprimer nastavljeno imam 62c in ko pride do 55c začne zmanjševati moč gorilca. Takrat se tudi plini vrnejo na 220-240c.

Ampak da pride peč do 55c traja dobro uro,in do takrat se že pojavi opozorilo.
Kakšen dimnik imaš (dimenzije, višina)?
Kdaj si nazadnje očistil peč, oziroma njene toplotne izmenjevalce?
Sonce naj sveti vsak dan!
Domnik je premer 110x-6-7m visok.

Peč sesam 2x na teden,izmenjevalec enkrat na teden. Ampak ko stresem tista omela za čiščenje izmenjevalca,ne pade ven skoraj nič svinjarije.
1 2 3
Iskanje po temi