PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Težava z Obtočno črpalko na TOPLOTNI ČRPALKI

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Imam namreč težavo na naši toplotni črpalki MICHUBISHI ECODAN PUHZ-SW100VAA 11,2kw datum vgradnje 22.10.2019 toplotna črpalka ogreva površino cca 70m2 do 80m2 da preidem na mojo težavo morda kdo ve kako naj nastavim obtočno črpalko težava je v tem da jo v bivalnih prostorih slišimo in je dokaj moteče poskusil sem ze nastaviti obtočno črpalko na minimalen pretok zadeva je nekoliko tišja ampak še vedno jo slišimo mislim pa da tudi če pretok upočasnimo dosti več prižiga zunanja enota. Ogrevanje z 6 radiatorji + kompletu nova napeljava kot tudi radiatorji (korado 100mm).

Hvala za odgovore, Lp
Mogoče iščeš vzrok na napačni strani.....
Možnosti so tudi:
- slabo odzračeni radiatorji, oziroma celoten sistem
- priprti ventili na radiatorjih (zgornji in (ali) spodnji)
Preberi članek od MI2

https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...?tid=42644
11 za 80m2 šest radiatorjev Idea pa saj jo mora razgnat.....niti pod razno ne zapiraj pretokov in preveri, če so vsi ventili odprti, tudi spodnji in oč na eno manj kot je max
Pa še izdaj skrivnost, kateri bebec ti je to prodal...7.5 je max za to bajto, pa tud če maš prepih
Topltna črpalka je taksne moci zradi tega ker je hisa 3 etazna trenuto se ogreva samo ena etaza v prihodnje se bodo ogrevala vse etaže potem bo cca 200m2, poskusil sem spodnje vetile pripret ampak je zadeva enaka tako da so sedaj vsi ventili zgornji ter spodnji odprti OČ pa na (min.) je nekoliko tisja ampak se vedo jo slisimo. Zanima me se pa lastniki TČ kako je najbolj varčno ogrevanje po sobni tempraturi, krivulji ali nastavitev vtoka vode.
Toplotna ne od podjetja (TermoShop)
Od neoriginalne naprave želiš da deluje kot original...
Če si zavestno šel v investicijo za nekaj manj denarja, moraš imeti tudi pričakovanja nekoliko nižja.
Lahko bi sicer zamenjal samo OČ s kvalitetnejšo, je pa potem vprašanje garancije. Obrni se na tistega, ki ti je montiral. Ni vrag, da ne najdeta rešitev v obojestransko zadovoljstvo.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Jaz lahko dam moje izkušnje. Doma imam vgrajeno najslabše govno, kitajske varčne pumpe Spirato, nabavil sem jih eno karjolo na Ebay-u po 50 evrov.

Pred kratkim sem soforumašu opremil kotlovnico. Ker nočem izpasti cenen (pa ker teh pump ni bilo na vidiku), sem zmontiral Wilo črpalke. Pustimo zdaj dolgoživost, čeprav meni prve laufajo že peto leto, splošni vtis tega Wila je porazen. Glasne kot hudič, poraba trojna napram kitajcem, pretoki pa manjši pri "enaki" brzini in dvojni porabi (6:14, 14:34, 22:46 vatov). 
Tudi brzino tako menjujejo, da ne veš ali bo takoj crknila ali malo kasneje.
BTW Spirato so 25/40 na 22 mm bakru, Wilo pa 25/60 na 28 mm bakru. 
Skratka nič, pa še dvakrat nič. Razen cene. Ta je več kot dvojna. Kot poraba.
Če bi bilo možno, bi renomirane takoj letele ven. Tako da ni glih vse v denarju. Včasih tudi poceni dobro kupiš. Ali "neoriginalno".
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(1.11.2019 ob 12:06)vojson997 Napisal: Topltna črpalka je taksne moci zradi tega ker je hisa 3 etazna trenuto se ogreva samo ena etaza v prihodnje se bodo ogrevala vse etaže potem bo cca 200m2, poskusil sem spodnje vetile pripret ampak je zadeva enaka tako da so sedaj vsi ventili zgornji ter spodnji odprti OČ pa na (min.) je nekoliko tisja ampak se vedo jo slisimo. Zanima me se pa lastniki TČ kako je najbolj varčno ogrevanje po sobni tempraturi, krivulji ali nastavitev vtoka vode.
Toplotna ne od podjetja (TermoShop)
Izbral si kod si. Huh
Taplotna zunanja enota je z pomanjkljivimi nastavitvami (nima omejitve moči, če ni potrebe).
Predlagam ti, da montiraš zalogovnik vsaj tristi litrov  .
Obtimum je 600l. Toplotna polni zalogovnik z najnižjo močjo obtočne črpalke.
Povezava med zalogovnikom in notranjo enoto mora biti 1cola.
Najbolje  je aluplast.

Na zalogovnik priključi ogrevalni sistem hiše z črpalko alfa 2 /25-60/180 cev  aluplast
Komando dobi od sobnega termostata .....
Črpalko daš na avto adapt in si zmagal.Poraba bo  7 do 11w
Z predlagano rešitvijo si rešil toplotno črpalko.
Ne bo kar naprej taktirala in se uničila.To brez zalogovnika  sigurno sledi!! Angry
Ropotanja ne bo več.  Wink
Zalogovnik bo dobro del tudi kasneje! Garantirano se ti povrne!!! Cool
Lahko si pomagaš z Bolha com! Tongue

Dobro uredi in ne čakaj predolgo. Te bo   presenetila  toplotna,ko bo iz garancije!!!!
Jaz bi dograditev zahteval od montažerja. Zalogovnik je tvoj strošek.
Brez zalogovnika ne boš  mirno spal!!!! Ne samo zaradi ropotanja črpalke!
Če  želiš več , lahko  na zs.
No, tukaj moram uporabniku sonce pritrditi, ima prav. Napravi tako, rešil se boš nadležnega zvoka in imel boš optimiran sistem.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
(31.10.2019 ob 11:07)vojson997 Napisal: Pozdravljeni!

Imam namreč težavo na naši toplotni črpalki MICHUBISHI ECODAN PUHZ-SW100VAA 11,2kw datum vgradnje 22.10.2019 toplotna črpalka ogreva površino cca 70m2 do 80m2 da preidem na mojo težavo morda kdo ve kako naj nastavim obtočno črpalko težava je v tem da jo v bivalnih prostorih slišimo in je dokaj moteče poskusil sem ze nastaviti obtočno črpalko na minimalen pretok zadeva je nekoliko tišja ampak še vedno jo slišimo mislim pa da tudi če pretok upočasnimo dosti več prižiga zunanja enota. Ogrevanje z   6 radiatorji + kompletu nova napeljava kot tudi radiatorji (korado 100mm).

Hvala za odgovore, Lp

A ste uspeli rešiti problem? Jaz imam prav tako Termo+ enoto, torej z Wilo obtočno črpalko in prav tako piska in se sliši po celi hiši. Običajno pretakanje vode po ceveh niti ni moteče. Je pa hecno, da ne piska vedno - mislim, da se pojavi ob višjih temperaturah dvižnega voda (ko je hladneje zunaj). Morda ima to kakšno vezo s pregrevanjem OČ Huh

Vsekakor bi bilo najprej za preveriti magnetni filter - morda je zapackan in ustvarja dodaten upor in napor za črpalko...
Zdravo,

tudi jaz imam nekaj podobnih tezav in iscem resitve.

Gre za Ecodan 11kW, v uporabi dobro leto.
PUHZ-SW100YAA in ERST20C-VM2C

TC ogreva talno + radiatorji, 240m2 novejsa hisa.
Nimam zalogovnika.

Na obeh vejah (dve zoni) imam tipala, ki so zvezana na toplotno. Prav tako so mesalni ventili in zunanje obtocne krmiljene prek TC.

Problemi:
- glasna crpalka, zunanja enota
- visoka poraba
- slabo razmerje med porabljeno in oddano energijo (<2), je pa bilo ze skoraj 3 v lanski sezoni
- obtocne se slisijo po radiatorjih

Mogoce imam le napacne nastavitve, ne vem.
Kje dobiti kakega dobrega mojstra, da bi pogledal in uredil to? Prosim za kontakt, ce lahko kdo priporoca koga, stajerski konec.

damekmb@gmail.com

lp
(3.11.2019 ob 19:12)Fery Napisal: Jaz lahko dam moje izkušnje. Doma imam vgrajeno najslabše govno, kitajske varčne pumpe Spirato, nabavil sem jih eno karjolo na Ebay-u po 50 evrov.

Pred kratkim sem soforumašu opremil kotlovnico. Ker nočem izpasti cenen (pa ker teh pump ni bilo na vidiku), sem zmontiral Wilo črpalke. Pustimo zdaj dolgoživost, čeprav meni prve laufajo že peto leto, splošni vtis tega Wila je porazen. Glasne kot hudič, poraba trojna napram kitajcem, pretoki pa manjši pri "enaki" brzini in dvojni porabi (6:14, 14:34, 22:46 vatov). 
Če bi bilo možno, bi renomirane takoj letele ven. Tako da ni glih vse v denarju. Včasih tudi poceni dobro kupiš. Ali "neoriginalno".

Eh, daj no bodi resen... Sam še Kitajskih šraufov ne kupim, saj so praktično neuporabno zanič.
Kar je res kvalitetnega iz made in China ni poceni. Nekateri njihovi res dobri izdelki že cenovno dohitevajo ali celo prehitevajo renomirana svetovna imena.
Navidezno poceni in uporabne so samo razne takšne in drugačne igrače.
(21.11.2019 ob 11:05)sassapo Napisal: Eh, daj no bodi resen...  Sam še Kitajskih šraufov ne kupim, saj so praktično neuporabno zanič.  
Kar je res kvalitetnega iz made in China  ni poceni. Nekateri njihovi res dobri izdelki že cenovno dohitevajo ali celo prehitevajo renomirana svetovna imena.
Navidezno poceni in uporabne so samo razne takšne in drugačne igrače.
Me je že klical gospod z novo centralno, naj mu staknem kitajke in zamenjam.
Ali kaj drugega, ne predragega, vendar boljše od tega Pica. Teh se pač ne da vrniti, zato jih bo treba nekomu šenkati.

Ne boj se, sem že šenkal par Grundfosk forumašem, ki so bile zamenjane za kitajske. Začuda jih folk celo rad vzame.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Pa glede na to, da si pred petimi leti kupoval... a ima isti Kitajc še vedno enako nizko ceno?
(3.11.2019 ob 19:12)Fery Napisal: Jaz lahko dam moje izkušnje. Doma imam vgrajeno najslabše govno, kitajske varčne pumpe Spirato, nabavil sem jih eno karjolo na Ebay-u po 50 evrov.

Zanimivo fery, jst imam v svoji original vgrajeno Wilo Yonos PARA RS15/7.0 in nimam niti ene pripombe na delovanje..pokriva mi pa 180m2 talnega. Maks porabo na 100% ima 45W, dela pa frekvenčno bolj kot ne na območju 50% glede na deltaT.
1 2
Iskanje po temi