PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira toplotne črpalke / hiša iz 80ih / radiatorsko ogrevanje / Daikin vs. Micka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(25.10.2019 ob 09:08)Fery Napisal:
(25.10.2019 ob 08:43)Blue30 Napisal: To je problem drzave, Elektra. Kaj pa imamo mi s tem sploh?  Bo pa potrebno na tole opozorit na kak drug nacin, kot z vljudnostnim pismom.

Spet ena boljših pogruntavščin.
"To je problem države oz. Elektra."!?
Daj mi razloži, kako točno je to problem države? Ker boš ti in vsi ostali brez elektrike in boš ti in vsi ostali, doplačeval za nadgradnje omrežja in/ali elektrarn.

Problem države!? Ha, ha, ha.

Jap, problem drzave. Ona ti proda elektriko in bo poskrbela tudi za to, da jo spravi do tebe. Telekom ti je potegnil optiko mimo hise, da si se lahko priklopil in ti zdaj kasira.
Tistemu, kateremu pa Telekom ni potegnil optike mimo hiše je to, da nima interneta problem države ali njegov problem?

Pa si že kdaj videl položnico za elektriko? Ali na njej piše prejemnik: Slovenija ali mogoče (GEN-i ali ECE ali Petrol ali E2 ali...)? Država ti nič ne prodaja, država ti le jemlje, četudi od tistega, kar ti vzame sam nimaš nič.
(25.10.2019 ob 11:13)Blue30 Napisal:
(25.10.2019 ob 08:43)Blue30 Napisal: To je problem drzave, Elektra. Kaj pa imamo mi s tem sploh?  Bo pa potrebno na tole opozorit na kak drug nacin, kot z vljudnostnim pismom.

Daj mi razloži, kako točno je to problem države? Ker boš ti in vsi ostali brez elektrike in boš ti in vsi ostali, doplačeval za nadgradnje omrežja in/ali elektrarn.

Jap, problem drzave. Ona ti proda elektriko in bo poskrbela tudi za to, da jo spravi do tebe. Telekom ti je potegnil optiko mimo hise, da si se lahko priklopil in ti zdaj kasira.

In država je znana po tem, da hitro rešuje stvari. Kot v primeru predora Karavanke, drugega tira, avtoceste do Bele krajine in Koroške...
(25.10.2019 ob 12:16)bozgom Napisal: Tistemu, kateremu pa Telekom ni potegnil optike mimo hiše je to, da nima interneta problem države ali njegov problem?

Pa si že kdaj videl položnico za elektriko? Ali na njej piše prejemnik: Slovenija ali mogoče (GEN-i ali ECE ali Petrol ali E2 ali...)? Država ti nič ne prodaja, država ti le jemlje, četudi od tistega, kar ti vzame sam nimaš nič.

Mogoce bi bilo bolje, da si napisal "režim", ne drzava, je pa isti qrac. Primerjava s telekomom res ni ravno ok, ker elektrika je nuja, internet pa ne...ampak ja, se vedno to ni tvoj problem, ampak problem drzave.

(25.10.2019 ob 12:47)Fantocci Napisal:
(25.10.2019 ob 11:13)Blue30 Napisal:

In država je znana po tem, da hitro rešuje stvari. Kot v primeru predora Karavanke, drugega tira, avtoceste do Bele krajine in Koroške...
To bi pa znal bit problem ja, se strinjam.
Ko pride do težav na taki ravni, je treba gledat iz druge perspektive:

“Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.” by J.F.K..

Big Grin
Ko se ''že straši'' o problemu TČ, z možno uporabo grelcev ….Ima vsak ''strahov'' rešen problem izpadov? Za hladilnik- skrinjo ipd.-nujno? Npr. luć , tv- internet, ipd. sodobne ''nesnage'' me ne skrbi....!
Ob izpadu el.energije  ne delujejo niti sodobne peči na drva, sekance, pelete, olje ….!
Tudi z ''izpadom'' naftnih derivatov se je strašilo, pa se niti ne sliši več....?!
Groteskno, najbolj ''strašijo''(običajno-ne vedno...) taki , ki imajo ''najbolj poceni'' rešitve...,  ampak ''običajno'' imajo  v zasedi  2+ ogrevalnih virov, ki so mogoče padli z neba, od Boga... hvala njemu na veke..., zastonj !!!??? Ali jih bodo rabli (ali tudi ne) na 5+let par x , se ''splača''?
Preračunano na daljše obdobje (cca10let) se investicija v 2+...og. virov povrne ?! 

Najboljš , da se držimo teme...ob zgolj podanih izbirah je moj glas  nedvomno za Daikin Wink , 
p.s. kje so tisti, ki so mi očitali nasprotovanje njemu...?!
Kako se grelci vključujejo. Filing imam, da zadeva dokler more, dela na kompresor, ki ga poganja en faza. Ko je to premalo, recimo 8kW Deikin pri -7°C in 50 dvižni vod moč pade na 6kW, vklopi 3kW grelec na drugo fazo, pri -10 še drugi grelec, pri -15°C in zahtevanih 55 dvižni vod pa obupa, izklopi kompresor in vklopi tretji grelec.

Glede panike: Štrom ne teče tko kr mal po željah politikov, ko je  tok iz trafo postaje prevelik, avtomat vrže ven celo vas. Čez par sekund proba vklopit nazaj, morda je šlo za kak stik, ampak ne, porabniki se spet nberejo in spet zabriše ven. ne vem kolikokrat proba ampak vse je brezupno, porabnikov je vse več, vse bolj mraz je po bajtah in potem se čaka na vzdrževalca, ki mora kaj? po bajtah letat pa prosit, dejte izklopit grelce.....

Na grafu objavljenem par postov nazaj je ERLQ004-008CA, to očitno ni Altherma 3. Zanjo ne najdem COP tabele, mi lahko kdo pomaga.

@bozgom Kje si dobil podatek o 5kW na odvzemno mesto?
(25.10.2019 ob 23:10)Tone Napisal: Kako se grelci vključujejo. Filing imam, da zadeva dokler more, dela na kompresor, ki ga poganja en faza. Ko je to premalo, recimo 8kW Deikin pri -7°C in 50 dvižni vod moč pade na 6kW, vklopi 3kW grelec na drugo fazo, pri -10 še drugi grelec, pri -15°C in zahtevanih 55 dvižni vod pa obupa, izklopi kompresor in vklopi tretji grelec.

Glede panike: Štrom ne teče tko kr mal po željah politikov, ko je  tok iz trafo postaje prevelik, avtomat vrže ven celo vas. Čez par sekund proba vklopit nazaj, morda je šlo za kak stik, ampak ne, porabniki se spet nberejo in spet zabriše ven. ne vem kolikokrat proba ampak vse je brezupno, porabnikov je vse več, vse bolj mraz je po bajtah in potem se čaka na vzdrževalca, ki mora kaj? po bajtah letat pa prosit, dejte izklopit grelce.....

Na grafu objavljenem par postov nazaj je ERLQ004-008CA, to očitno ni Altherma 3. Zanjo ne najdem COP tabele, mi lahko kdo pomaga.

@bozgom Kje si dobil podatek o 5kW na odvzemno mesto?

In kaj bo naredila cela vas/ulica, ko jim bo štrom ven metalo zaradi grelcev, ki se bodo vklopili?
@Tone
5 kW sem navedel zaradi bolj slikovitega prikaza. Lahko bi navedel tudi podatek, s katerim računajo na elektrogospodarstvu, da znaša povprečna obremenitev gospodinjstva in je 1 kW (z besede: en kilovat). Torej na 250 kVA trafo lahko priključijo do 250 gospodinjstev. Pri tako obremenjenih trafo postajah pa bodo že ustrezno izbrane TČ, katere bodo delovale brez grelcev problem.
@blue30
Ob pogostih izklopih se bodo ljudje jezili na pristojno elektrogospodarstvi, župana, državo... in pa seveda "veselo" nosili električne aparate na servis, da jih med hojo doma ne bo zeblo. Drugače pa- delam v podjetju, kjer smo imeli leta probleme z elektriko. Novega daljnovoda pa se ni dalo zgraditi, zaradi nasprotovanja ljudi živečih ob predvideni trasi. Po tam 10+ letih problemov se je stvar končno uredila. So pa enak problem imeli tudi krajani, kateri so se napajali iz istega daljnovoda, kot naše podjetje (napetost tam 360 V, pogosti izpadi...). Tako da... malce vem kaj pomenijo omejene transportne poti.
@Bohinc
Naj se ti besede pozlatijo in naj moje besede izpadejo le strašenje.
Mater kakšne pametne in koristne nasvete je iz vašega prepucavanja iztržil Sova.
Kaj bo za kosilo? … Na Arktiki morajo severni medvedi plavat, ker ni več ledu...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Evo grafe za daikin TC

Priložene datoteke Predogledne slike

@bozgom Sprašujem, ker sem do 5kW prišel po podatkih za Elektro Celje (skupna moč trafojev/število priključkov). Pa me skrbi, da sem kiksnil in me bo kdo napadel.
Ignoranti pa le preberte moj članek, pripravljam še enega o katastrofi imenovani TČ. Zato bi rad vedel, koliko kW je na en priključek. https://damijan.org/2019/10/23/med-utopi...ijo-sonca/
Poleg slabšega novega foruma so očitno zatajili še moderatorji.
Ali ni dovolj primernih tem? Ali je res iz vsake potrebno narediti skropucalo???
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
(26.10.2019 ob 11:26)Popson31 Napisal: Evo grafe za daikin TC

Za katero komervialno oznako je to. Očitno ne za Althera 3 HT, ki me najbolj zanima.
(27.10.2019 ob 15:22)Tone Napisal:
(26.10.2019 ob 11:26)Popson31 Napisal: Evo grafe za daikin TC

Za katero komervialno oznako je to. Očitno ne za Althera 3 HT, ki me najbolj zanima.

Ne res ni za HT ampak za 6kW in 8kW..
1 ... 3 4 5 6 7 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi