PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zalogovnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(15.10.2019 ob 09:19)csamo001 Napisal: Torej boš za zalogovnik + ostali material in delo dal med 2 in 3 jurje, v primeru izolirane bajte pa bi te kurilnica s TČ in bojlerjem na ključ in po vrnitvi subvencije Ekosklada prišla okoli 4 jurje (čes se stvari niso bistveno spremenile).

Ni škoda denarja?

Še več kot 3 jurje, zalogovnik sem že kupil sam !! Majster mi je samo za priključni material in to elektroniko dal račun za 2600€, potem pa še njegovo delo!

Saj to itak nikoli nebi, raje prodam zalogovnik če je cena res taka, ampak ne verjamem da se to ne da priključit ceneje. Pa če sem gledal na internetu zalogovnik + priključni material + priklop za 1800€.
Če te zanima, Hanzi, si vljudno vabljen. Sicer mislim, da sem napisal, da je verjetno potrebna pumpa k temu kar ima. In on/off ventil za 20 ali 30 evrov. Potem je pa že kmalu konec.

Sicer trenutno za IVT sestavljam kotlovnico.
Trenutno je okrog 2500 evrov. V to gre vse, razen TČ. Se pravi, zalogovnik 800 litrov, bojler 300 litrov, 4 pumpe s fitingi, 3 motorni mešalni ventili, 3 motorni zapiralni ventili, nebroj cevi in ostalih delov, ki so potrebni. Kdor je kdaj delal kotlovnico, že ve, kako to izgleda. V dveh jurjih in pol je tudi kompletna elektronika za krmiljenje TČ in kamina z vodnim plaščem, grelci in ostalo šaro.

Kot sem napisal, 2600 evrov za priključitev zalogovnika je totalni idiotizem. Tudi stokrat boljše je, da ponoči malo temperatura pade, kot pa da za to daš preko 3 jurje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Dobro, majster je za moj okus drag, ker če je res majster in redni odjemalec trgovin z ogrevalno tehniko, potem material dobi kar nekaj ceneje kot ti, pa še 10% se profitira pri DDV-ju. Po mojem bi morala bit 2 jurja zgornja meja (material + delo) + 600 EUR za zalogovnik. Ampak to zdaj na pamet govorim, ker ne poznam stanja v tvoji kurilnici.Hitro to zaniha za par sto EUR v eno ali drugo smer.
Lahko izvedeš z mehanskim ladomatom in mehanskim termostatskim ventilom, prišparal boš cca 500€. Če boš kdaj prešaltal na TČ boš naredil manj izgube, saj ima vsaka TČ precej zmogljivo krmilje in bo vse to odveč.
Krmilje nekaterih TČ zna peljati tudi to kar ti potrebuješ sedaj.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Dobrih mojstrov, stric, ni več. Danes imamo sistem lego kock in branja instalacijskega manuala. Kasneje najbolj butasti še pokličejo na Seltron in to je to.
Nevredno zlata, za katerega to prodajajo.
Me prav zanima, kaj je to

"- SELTRON MEŠALNI  VENTIL S POG. AVC 204€",

ker tole stane, colska verzija, okrog 95 evrov plus prašiči, torej malo čez 100 evrov. Malo po malo, pa se nabere.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
+ DDV + delo majstra pa si že na pol nove fasade, pa vse te kolobocije z mašinerijo ne bi bilo treba. Pa še vedno ostane velika poraba in monstrum sistem, ki ga nihče ne bo do konca razumel.
Izolirajte si hiše, ljudje. Nekaj tudi država da zraven preko EKO sklada.
Ta je res huda. Omenjeni ventil s pogonom vret je 130€, pa tudi WDC je mal visok.
Je pa zanimivo, da mu je polovico bakrenih cevi šenkal. Ni šans, da za 200€ kje kupiš potrebno količino cu cevi 35 mm za povezavo 6m oddaljenega zalogovnika.
Sicer pa tako kot predhodnik! izolacija, najprej izolacija, potem vse ostalo...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
(15.10.2019 ob 10:14)Fantocci Napisal: + DDV + delo majstra pa si že na pol nove fasade, pa vse te kolobocije z mašinerijo ne bi bilo treba. Pa še vedno ostane velika poraba in monstrum sistem, ki ga nihče ne bo do konca razumel.
Izolirajte si hiše, ljudje. Nekaj tudi država da zraven preko EKO sklada.

Kaj misliš da ne bi, pa kupil najnovejše high-tech toplotne črpalke, pa sončno elektrarno, ... če bi imel denar? Sam sem tak da sproti kot našparam obnavljam hišo (star sem 30, hišo sem podedoval), ker pač nisem take vrste človek da bi se za celo življenje zakreditiral, raje delam sproti kolikor zmorem. Drugo leto pričakujeva naraščaj, zato sem pač to vzel kot zaenkrat "najcenejšo" rešitev, ker imava še kar nekaj drv, dolgoročno pa itak izolacija + toplotna...
Stiropor je poceni, ceneje kot kotlovnica. Če vsak dan po službi nalepiš 15m2, imaš dela za koliko dni?
Za izdelavo izolacije ne rabiš veliko denarja, tudi znanja ki presega OŠ. ne rabiš, rabiš pa voljo in veselje do dela. Z jamranjem ne boš v življenju nič dosegel...
(15.10.2019 ob 11:17)sassapo Napisal: Stiropor je poceni, ceneje kot kotlovnica. Če vsak dan po službi nalepiš 15m2, imaš dela za koliko dni?
Za izdelavo izolacije ne rabiš veliko denarja, tudi znanja ki presega OŠ. ne rabiš, rabiš pa voljo in veselje do dela. Z jamranjem ne boš v življenju nič dosegel...

Ne skrbi, ne jamram. Že velik del hiše (znotraj) sem obnovil sam - stene, keramiko, odtoke, vodovod in elektriko na novo... tudi fasado imam namen narediti sam, samo še ni bilo časa... 

Stiropor je poceni ja, pa gradbeni oder, pa mrežica, lepilo, ... v glavnem ne moreš reči da je "zastonj" ker se kar nabere.

V glavnem to je itak plan, no, bistvo te teme je pa priklop zalogovnika na centralno peč. In če je problem v razdalji, je lahko zalogovnik tudi takoj zraven peči, saj prostor je, ampak je majster rekel da naj je čimbližje hiši, po drugi strani pa zdaj da je daleč in so cevi drage...
Kako to misliš, čim bliže hiši? Ali zalogovnika ne boš imel v hiši? Ali peči nimaš v hiši?
(14.10.2019 ob 11:25)mickeycek Napisal: Zalogovnik bi načeloma bil nekje 6 metrov od peči, da bi bil bližje hiši, lahko pa, če so te cevi tako drage dam tudi čist zraven peči... vem da ker ni izolacije rešitev ni optimalna, verjetno drugo leto tudi to bo, ampak zaenkrat bi bilo vredu če bi vsaj zjutraj bilo toplo, in se mi je glede na trenutno stanje zdela najcenejša rešitev.

Očitno na zgoraj zapisano je zalogovnik planiran v objektu nekje poleg hiše.
Malo neumesno se vključim;
kakšno funkcijo bi imel zalogovnik poleg toplotne črpalke? Razen, če se vgradi TČ s on/off režimom delovanja...?
(15.10.2019 ob 12:12)GDomen Napisal: Malo neumesno se vključim;
kakšno funkcijo bi imel zalogovnik poleg toplotne črpalke? Razen, če se vgradi TČ s on/off režimom delovanja...?

Zaloga vode za defroste. Večja količina vode in s tem redkejši vklopi TČ. Neodvisno delovanje kroga TČ od kroga ogrevanja. V izmenjevalnik TČ prihaja manj nečistoč iz kroga radiatrojev.
(15.10.2019 ob 12:06)pentax Napisal:
(14.10.2019 ob 11:25)mickeycek Napisal: Zalogovnik bi načeloma bil nekje 6 metrov od peči, da bi bil bližje hiši, lahko pa, če so te cevi tako drage dam tudi čist zraven peči... vem da ker ni izolacije rešitev ni optimalna, verjetno drugo leto tudi to bo, ampak zaenkrat bi bilo vredu če bi vsaj zjutraj bilo toplo, in se mi je glede na trenutno stanje zdela najcenejša rešitev.

Očitno na zgoraj zapisano je zalogovnik planiran v objektu nekje poleg hiše.

V bistvu je vse v hiši. Kurilnica | "Klet" | Bivalni del ... pač med kurilnico in bivalnim delom je en prostor za razno kramo, in sem za izpraznil in bi tam dal zalogovnik. Je pa vse povezano. Pač hiša z gospodarskim poslopjem. Lahko tudi poslikam kako je trenutno, ko bom doma. Če ga dam ob desni steni, bližje začetku hiše oz bivalnega prostora, potem je oddaljenost od peči 6 metrov, lahko ga pa komot dam levo, potem je mogoče 2 metra od peči. V skrajnem primeru bi ga pa lahko dal v isti prostor kot je peč, vendar bi tam bilo vse bolj na tesno, glede na to da zasede kar nekaj prostora. Bi se pa dalo.
1 2 3
Iskanje po temi