PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Terasa v hiši z leseno medetažno ploščo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

v domači hiši z leseno medetažno ploščo smo izdelali teraso, ki slaba dva metra sega v notranjost hiše, slab meter pa na podaljških tramov ki so privijačeni na stare sega iz hiše (zadeva se bolje vidi na spodnjih slikah). 

Spodnji prostor (pod delom terase, ki sega v hišo) ima spuščen strop, 10 cm izolacije in parno zaporo. Zanima me kakšno vrsto izolacije bi priporočili nad tem delom (cca. 20 cm prostora) in izvedbo hidroizolacije.

Moja ideja je, da najprej tako kot v ostalem delu hiše na stropnike pričvstim remeljne 5x7, vmes neko dobro 20 cm izolacijo nato OSB plošče 22mm. Na to pa bi dal dva sloja izotekta ter keramiko z nekim elastičnim lepilom da bi preprečil pokanje ploščic.

Spodnji del stropnikov, ki gledajo iz hiše bi zaprl s tankim plehom in pustil manjše reže da stropniki lahko dihajo.

Zanima me, če ima kdo podobno izkušnjo oz. vaše mnenje.

Hvala in lep pozdrav, Blaž

subla1408 ,
kam ti bo pa voda tekla? Padci. Želbovi za odvod. Fisiranje ograje. Način=detjal fiksiranja. Kateri tip izotekta booš vgradil? Tesnjenje ob robovih.
Toplotna izolacija je vsaka dobra. Samo primerni tip je potrebno vgraditi. Imaš Projekt ali samo tako " čez prst " izvajaš tale dela?
Lep pozdrav
Iskanje po temi