Sem spucal in na izmenjevalcih je sivobel prah. Po moje če dela katran je nekaj zelo narobe. Saj se peč sama štima.. Če je spodaj komora na 300 in več kje hudič dobiš katran v izmrenjevalce? Ne more bit pa ne.
lenin Napisal:sicer kurimo prvo sezono 34kw pa tud zima ni neki huda razlicico pa nimam obcutka da bi se na izmenjevalcih nabiral katran... drgace pa zelo zadovoljen s pečko samo naj traja...
Lenin, koliko litrov velik zalogolnik pri 34kw peci imas?
Žal sem ugotovil, da mi je zamenjana keramična šoba to kurilno sezono razpadla.Ko sem čistil pepel sem videl da gre en vogal stran (odlomljen), nisem je jemal v celoti ven vogal sem dal nazaj. Sedaj ne čistim v nulo pepela, šobo sem pa drugič reklamiral. Upam da jo čim prej dobim. Ni mi pa jasno da pri vsej tej tehniki ne znajo narediti kakovostne šobe. Vse ostalo je ok, zaenkrat, super zadovoljen, ampak šoba ??? Da si ime znamke mažejo z eno malenkostjo.
Šoba ali rozeta nad vhodom v šobo?
Če je mogoče kasno sliko prilepi?
Glede izbire surovin-materialov ni tako enostavno. Je cela mala znanost v tem kaj bos izbral ter kako bos tole naredil. Na trzišču je velika izbira termobetonov na osnovi vode ali pa dvokomponentnih. Sam sem zadnje leto testiral termobeton deklariran za 1800C visoke trdnosti ki se ga pripravi z svojim namesnkim aktivatorjem. Popolnoma dva enaka kosa sem izdelal. Pri obeh je potekal postopek sintranja 5dni do temp 900C. Razlika med obema je bila samo v casovnih intervalih do teh 900C. Oba izdelna kosa sta imela popolnoma drugacne lastnosti pri testiranju trdote ter temperaturne stabilnosti.
1kg zelo kvalitenega materiala je lahko takoj 20euro. Postopek do koncnega kvalitetnega izdelka je pa poslovna tajnost.
Najbol poceni termobeton se je zelo dobro obnesel na 1200C. Slaba lastnost da ne prenese neprestanega nihanja temp. ce ga ohranjas nekako nad 500C do 1200C je skoraj vecen.
Meni je sobni korektor povzročal težave, ker je zaznaval višjo temperaturo kot je bila dejansko v prostoru. Sem ga pa imel montiranega na steni, po kateri poteka dimnik in ta del stene so dodatno ogrevali dimni plini. Kabel za korektor sem potegnil iz kurilnice po zračniku ( schiedel dimnik z zračniki ), korektor pa sem pritrdil na plašč. Ko sem ugotovil, da je stena pri kurjenju kar precej bolj topla kot ostale stene sem ga prestavil dober meter proč na drugo steno, poštukal
kabel in sedaj dela b.p.
da malo javim kako je kaj moj sistem po 1. sezoni.
Z delovanjem sistema (BIo Tec - L 35 + 2000l zalogovnik) sem zelo zadovoljen. Kotel ni imel nobene težave med sezono in je enostaven za uporabo.
Pravkar sem končal s čiščenjem kotla in pregledal šobo iz šamota. Zdi se mi, da je že kar precej načeta. Kakšno je vaše mnenje? Je to normalno in ali se vam zdi še uporabna za naprej?
30.8.2019 ob 09:22 (*Zadnja sprememba objave: 30.8.2019 ob 10:17 uporabnik faker.)
Zanima me kakšne rozete nad šobo dobavljajo sedaj pri novih pečeh, ali iz železa v enem kosu, ali iz železa v dveh kosih ali iz temeraturno obstojnega betona.
slike moje keramične šobe z manj kot sezono kurjenja
A nihče ni kupil ta kotel v zadnjem, času, ker me zanima katero šobo dobavljajo sedaj. Ne gre mi v glavo kako ne morejo izdelati neke šobe da se ne bi deformirala. Če pa znajo to narediti pri drugih proizvajalcih. Ker zaenkrat druge slabe strani tega kotla nisem opazil.
10.9.2019 ob 11:58 (*Zadnja sprememba objave: 10.9.2019 ob 11:59 uporabnik MarMar.)
Se ravno odločam za 34KW varijanto, in me zanima če mi lahko kdo prosim pove kako glasna je zadeva in če ventilator vedno deluje na polnih obratih?
Pa če mi lahko kdo priporoči dobrega monterja za izdelavo kotlovnice s tem kotlom v Mariborski regiji? (kar na ZS, da ne kaj proti pravilom)
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.