PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Stresanje prašnih krp z balkona

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne vem, ali sem v pravem forumu.

Naša čistilka (6. nadstropje) je med čiščenjem stresla prašno krpo z balkona. Začudila se je na mojo reakcijo, da to ni dovoljeno. Kako naj ji to dokažem, ali kje piše? Hišni red je tako dolg, da niti ne vem, kje bi to informacijo iskala.
Dovoljeno? Prepovedano? Sigurno je kakšen člen v ustavi temu namenjen.

Kaj pa: Pozdravljeni, vem da imate veliko dela in da se vam mudi. Bi vam pomagalo, če vam ponudim, da lahko pri meni napolnite svežo posodo vode za splaknit prašno krpo, ker pravkar sušim sveže oprano perilo in bi se prah lahko poznal na oblačilih. Hvala za razumevanje in lep dan.

No ampak ja, dopis odvetnika bo verjetno hitrejši.
Lepote bloka. Še dobro da živim v bajti.

Je pa sosed danes začel ob pol šestih (!?) zjutraj streho razkrivati.Seveda tako, da je metal strešnike iz strehe direkt dol na kamion. Veselica.
Jaz sem itak skočil pokonci za na šiht, otroci, dopustniki in penzioneri pa ... Jebi ga, vse sort budale so na svetu. Najbrž bi se svet podrl, če bi počakal do sedmih.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Zanima me, ali kje obstaja črno na belem, da je to prepovedano? Torej uradno?
Nikjer
Sem imel identično zadevo teden dni nazaj. Svet bi se podrl, če bi počakal do osmih. Vsaj moral bi. 
Uredba o hrupu v naravnem in življenskem okolju (2170, uradni list v členu 19) govori  takole (poznam iz dela na terenih, gradbiščih, ko so tudi mene katerikrat =bali razni zaspaneti...):
- v I, II in III območju (65, 65, 75dB med 19:00 in 08:00 ter 75, 75, 85dB med 08:00 in 19:00 uro) je uporaba naprav z motorji na notranje zgorevanje, vrtalnih in brusnih strojev, kladiv in žag ter izvajanje drugih hrupnih vrtnih in hišnih opravil ki povzročajo visoke ravni hrupa dovoljena od ponedeljka do sobote med 8 in 19 uro. Prepoved velja tudi ob praznikih in dela prostih dnevih. 
Omejitve ne veljajo za nujna vzdrževalna dela. 
Omejitve ne veljajo v III. območju za opravila povezana z kmetijsko dejavnostjo. 

Fery, sosed je moral nujno odpeljat prikolico s strešniki do mlina, kjer iz njih delajo rdeči posip za tenis igrišča. Ter jasno ob tem zaslužiti. Vrrjetno je do večera moral kesonar odpeljati še na dve lokaciji. Tako da je opravičen za motenje jutanjega miru. 
Dugače pa prvi padajoči strešniki na kesonar naredijo kraval, ki bi tudi mrtvega zbudil.
arbajter, predpis ki ga omenjaš že več let ni več veljaven. Po novem je urejanje tega področja prepuščeno posameznim občinam, ker pa tudi na občinskih upravah sedijo pogosto nepismeni dinozavri, so le redkokje uspeli uskladiti svoje predpise z veljavno zakonodajo...

L.p., Kloko
(27.8.2019 ob 11:30)Fery Napisal: Lepote bloka. Še dobro da živim v bajti.

Je pa sosed danes začel ob pol šestih (!?) zjutraj streho razkrivati.Seveda tako, da je metal strešnike iz strehe direkt dol na kamion. Veselica.
Jaz sem itak skočil pokonci za na šiht, otroci, dopustniki in penzioneri pa ... Jebi ga, vse sort budale so na svetu. Najbrž bi se svet podrl, če bi počakal do sedmih.

Ja sigurno je pol vasi vrag vzel če ste se zbudili ob šestih z delom je treba začet zgodaj da se kaj naredi lenuharjenje je za mestjane
Največji riziko v življenju je, če nikoli nič ne razkiraš
(27.8.2019 ob 16:48)kloko Napisal: arbajter, predpis ki ga omenjaš že več let ni več veljaven. Po novem je urejanje tega področja prepuščeno posameznim občinam, ker pa tudi na občinskih upravah sedijo pogosto nepismeni dinozavri, so le redkokje uspeli uskladiti svoje predpise z veljavno zakonodajo...

L.p., Kloko
Kolikor sem se osebno srečeval s tem, so policaji prišli težit na gradbišče ob sobotah, ob nedeljah pa sploh. In se ob tem vedno sklicevali na zapise v uradnem listu. Morda da je del uradnega lista z oznako 2170 res out (nisem preverjal), se veljavni zakoni zapisani spodaj v ničemer ne razlikujejo od prej omenjenih. Tudi ko je govora o višinah kazni, so le te (ponovno) definirane kje že, a ja, v uradnem listu. Tudi vsi zakonski akti datirajo z davnega 2002. leta, pa so še vedno v veljavi (preveri datum veljave). In četudi bi bila (ali pa po tvoje je) odločanje o teh zakonih prepuščeno občinskim šerifom, pa se ti ne zdi nekoliko hecno, da bi moral preverjati vse te (občinske) akte v npr. Mariboru, Celju, Murski, Kopru, Gorici, Novem Mestu..., pa še marsikje, kjer delam? Vsakič vedno znova, ker se lahko kateremu občinskemu šerifu naprdne ker mu žena ali ljubica zvečer ali zjutraj ni dala, in se predpis na ravni občine preko noči spremeni. Hecno res. 

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradn...a-v-okolju

(27.8.2019 ob 19:17)pepe16 Napisal: Ja sigurno je pol vasi vrag vzel če ste se zbudili ob šestih z delom je treba začet zgodaj da se kaj naredi lenuharjenje je za mestjane

Še eden, ki je prepričan, da so šihti le dopoldan, morebiti še popoldan. Ko nekdo po nočnem šihtu pride zjutraj zgaran domov mu pridi razložit, da se razgrajat lahko prične ob šestih, po tvoje lahko tudi petih zjutraj, poleti celo ob štirih, ko se prične delati dan. Zraven mu omeni še tisto mestno lenuharjenje. Mislim da boš odšel hitreje, kot si prišel. Pa še kaka sekirica zna poletet za teboj. Sploh na vasi. Drugo je, če se z polovico vasi zmeniš, da ti gredo streho razkrit. Pa še to jih polovico njih ne bo prišlo. Ker če pri sosedu strešnik v roke vzameš, je to lahko jurja drag špas. Osebno ne vidim težave, če se o nameravanih hrupnih delih obvesti tiste, ki bodo ob tem prizadeti. Lepa beseda je (običajno) lepo mesto našla. Izjeme seveda vedno so in bodo.
Ne vem kaj imate v hišnem redu, ampak po načelih sosedskega prava (73. do 91. člen Stvarnopravnega zakonika) je tako, da se morajo lastniki nepremičnin (ali tudi neposredni posestniki) vzdržati dejanj, ki bi lahko drugim lastnikom povzročale škodo (npr. imisije s sosedove nepremičnine)...
Tako, da v nekem civiliziranem svetu je lahko do zadovoljiva podlaga, da se ne vznemirajo preveč...po mojem pa ni treba v nedogled citirati pravil in norm, ki bi vse natančno opredeljevale.
Fantje, počasi.
Delo na strehi je treba je pač treba končati čimprej; vsaj od vaju bi pričakoval, da to vesta. Tudi vreme verjetno ne bo uvidevno čakalo, da se bosta njuni veličanstvi Feri in Arbajter do sitega naspala. Streha se prekriva enkrat v nekaj desetletjih.
Tuljenje kosilnic pa moram(o) prenašati praktično vsak dan, pa bognedaj da vse naenkrat, ne, ko eden konča, se drugi spomni, da bi tudi on … Pa? Lahko se pritožim(o) na tramvajkomando.
Če živčnežev ne bi motilo padanje strešnikov, bi jih pa kosilnice, lajanje psa ali pa cerkveni zvonovi. Če "pod svojo streho" nimaš pospravljeno, hitro najdeš "zunanjega sovražnika", da stresaš svoje frustracije nanj.
Če bi "oni" počakal uro ali dve, se svet seveda ne bi podrl, če bi njegovo veličanstvo Feri malce potrpelo, bi se pa sigurno, kajneda?
Aja - stresanje prahu na sušeče perilo ali "v" odprta okna stanovalcev si pa zagotovo zasluži opozorilo o neprimernosti.
Iskanje po temi