Objave: 20
Teme: 14
Ocena:
0
pozdravljeni,
pri prenovi smo se odločili za vgraditev toplotne črpalke Daikin Altherma 3 kjer bomo ohranili ogrevanje na radiatorje. Sedaj razmišljam o nakupu novih radiatorjev in bi prosil za nasvet, če ima kdo izkušnje kateri oz kakšni radiatorji so najbolj optimalni za ogrevanje s toplotno črpalko - se pravi kakšni/kateri radiatorji bodo dobro delovali pri čimnižjih vstopnih temperautrah vode?
v naprej hvala za pomoč.
lp, Gašper
Objave: 203
Teme: 14
Ocena:
0
Nižja kot je temp. vstopne vode, večja mora biti površina grelnega telesa.
Imaš dovolj prostora?
Aluminij je zaenkrat najboljši prevodnik.
Lp! e.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Pa ne kar grlom u jagode, ker je čisto možno, da so trenutni radiatorji OK. Malo je treba pogledati razmerja "površina radiatorja / površina prostora", konec koncev pa probat.
Kaka fotografija ne bi bila odveč, pa tudi čisto nič ni napisano o sami bajti oziroma toplotnih izgubah in tudi ne o tem ali gre za LT ali HT model toplotne črpalke, ker je pa tako ali tako ključno.
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
za začetek bi tam, kjer je dnevna soba dal 1400x600 typ 22 in to "wogel&noot".....ta, ki ti je ostal 1000x600 bi ponucal nekje drugje....izolacija je dobra, tako da pri 0 zunanje in 24urno ogrevanje za bivalnih 22c mora zadostovat vtok med 37 in 39c
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Naj me kdo popravi, ampak, če se ne motim, ima tip 22 "dvojno" površino (sprednja in zadnja plošča)?
Glede na to, da imam podobo zgodbo (LT TČ, obnovljena bajta z nekaj boljšo izolativnostjo) meni ti tvoji radiatorji ne zgledajo nič kaj podhranjeni.
Jaz bi na tvojem mestu začel ogrevalno sezono s tem kar imaš, če ti oblikovno ustrezajo. Pa potem vidiš kje si. Zeblo te po mojem v nobenem primeru ne bo, sploh, če se boš šel 24-urni režim ogrevanja, kar pa je tako ali tako priporočljivo.
Objave: 5075
Teme: 13
Ocena:
-13
Naj me popravijo poznavalci altherme 3 v detajle (npr. Telmos ipd. ), vendar kot je meni znano, ne gre za navadni LT ampak TČ, ki dosega 65 stC. To pa je območje , kjer smo se leta največ prerekali...o TČ, ter smiselnosti-ekonomičnosti ogrevanja z TČ večino časa v tem ali prek tega območja.
Pri tej izolaciji, menim enako kot predhodnik, da enostavno probate skozi zimo, če bo sploh potreba po menjavi...
Skoraj bi upal stavit (ob zadostni močiTČglede na objekt), da okoli nule ne boste rabli prek 38stC.
Brali pa smo ( da osvežim pred ogrevalno sezijo), da premalo močne in velike niso bile zmožne ogrevat objekta! Pa najsi gre za TT žnj drugih, vključno z opevano Daikin HT, ne?!