porabe mnogih uporabnikov (tudi moje) in opisi objektov/izolacij/lokacij so v tej temi:
https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...6&page=191. Odkar je ta nov forum vidim da je še velikost fontov sesulo pri nekih postih v starih temah. Moja poraba za celo ogr. sezono je nekih 3200 kWh el. energije.
Meni je normalno da dela obtočna celo ogrevalno sezono, sej zato je narejena, poraba štroma za obtočno črpalko na mesec je cca 3€ če bi delala OČ na polno, ni omembe vredno...v večini časa dela na nekih 50-60% moči, ko dela v načinu delta T.
Če imaš objekt izoliran, potem ne vem kako si predstavljaš imeti zvečer hladneje v neki sobi zgolj z regulacijo ogrevanja. Saj če v hudi zimi izklopiš ogrevanje, boš imel zjutraj zgolj kakšno stopinjo hladnejšo celo hišo, če. Te logike s spanjem čisto ne razumem, ker poleti par mesecev vsi normalno spijo v spalnicah pri 23C, pri komu je tudi 25C, v čem je pa potem problem pozimi spati pri 22-23C oz na toliko kot ogrevate hišo? Če ne pa okno odpreš, tako kot poleti. Prišparal pa tudi s tem ne boš nič če bi lahko spustil temperaturo, ker se ti bo potem tekom dneva objekt moral ogreti nazaj na želeno temperaturo in bo poraba tekom dneva toliko višja.
Tisto z večkratnimi vklopi kompresorja pa na razumem čisto kar si napisal, ker tekom zimskega časa, če je tč kolk tolk normalno dimenzionirana, bo delala bolj kot ne ves čas, razen takrat ko bo defrostala, saj bo tudi minimalna potreba hiše po toplotni energiji na višjih obratih inverterja, od tistih 16% al koliko, kot inverter zmore najmanj. Bo še kdo drugi dopolnil, če sem v zmoti. Za prehodni čas pa pač tč dela toliko, kot rabi objekt, izklopov je seveda več ampak saj je zato namenjena, da dela po potrebi....z avtom se verjetno kdaj tudi zapelješ krajšo relacijo od tiste, ki ti segreje olje/motor na optimalno temperaturo? pa se verjetno ne sekiraš veliko

. Eno nastavitev imaš za minimalni ON in OFF čas delovanja kompresorja. Eni sicer pravijo da funkcija ne dela pravilno, če dela po vremenski krivulji, pri sebi tega nisem ugotovil. Krivulja pri meni je ročno nastavljena, nekje med tovarniškima krivuljama 0.4 in 0.5.