PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Mešalni ventil Esbe vzd162 za TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri segrevanje sanitarne vode gre nekaj tople vode čez radiatorje. V glavnem je ponavadi topel en radiator. Očitno ventil ne deluje najbolj. Če kdo pozna ta ventil in bi mi svetoval kako ga stestiram ali pa če se ga, da kaj nastaviti. Motorni pogon deluje normalno in tudi oznaka gre lepo od A do B. Motorni pogon sem tudi snel in probal tisto špičko na ventilu potisniti not in ven.
V kolikor so radiatorji višje kot bojler, se bo to dogajalo, pa če bi imel ročni ventil. Tudi sam sem opazil, da je mansardni razdelilec za talno gretje  ki je direktno nad kurilnico topel poleti. Za to obstaja čisto logična razlaga: TČ pogreje toplo vodo in ventil je odprt na bojlerj (ne radiatorje). Ko TČ pogreje bojler, se ventil preklopi na radiatorje. Preostala vroča voda iz TČ termosifonsko zakroži preko najbljižjega radiatorja in zato je ta topel. Ta toplota je iz TČ in ne iz bojlerja. V koliko imaš ventil na veji pred radiatorji v poletnih mesecih zapri ta ventil in voda ne bo termosifnosko krožila preko radiatorjev.
Razen, če je radiator topel celi dan, potem ti pušča ventil, sicer pa je podobna tema že bila odprta in je bilo rečeno, da vsak ta ventil malo pušča. Sad
Hvala za odgovor. Sem tako naredil. Zapru ventil.
Iskanje po temi