PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne vem, enim se pri 24 se pozimi ne, nam bi se takrat garant. Dokler pa lahko v kratkih naokoli skacem mi je pa ravno prav.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Taav Napisal:@Fery: Kok mate pol v bajti? Mi smo naštelani na 23-24, pa smo ugasnili gretje že kar nekaj cajta nazaj....
Gretje je spuščeno na 22, ker je nonstop vse odprto in do prejšnjega tedna zunaj ni šlo niti do 20, je bila bajta hladna. Pa še tla so malo toplejša, če malo pogreješ.
Ta vikend je zlezlo na 23 v hiši. Čez dan.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@Poldee :lol: saj te "štekam". Gledam pravkar "malega" pred tv.-jem. Sedi v gatah! Samo v gatah :!: ( Preden kdo kliče "socialno", ima pol ure tv-ja po šoli!) Mamika bo pa ob pol štirih prišla iz službe domov v flisu :!: V hiši je 22,8! Tudi pozimi ne spustim čez 22,5. L.P.
Np. Ce nam ne bi pasalo, bi blo drugace Smile
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Saj to sem želel povedat! Vsak ima svoj "comfort zone" L.P.
spirou Napisal:
Citat:29 trenutno
In ti nimaš klime?! Pri 29 bi šel spat v mrzlo vodo v banji.

Nimam klime, imam pa neko hlajenje. Zaenkrat izklopljeno. Je pa v hiši 24-25 čez dan in 50% vlage. Pač čez dan so vrata na teraso durh na durh odprta. Saj naj bi se kao zapirala, ampak... Pa tudi kar nekaj notranjih dobitkov imamo. Ne vem, eni porabite štroma za gospodinjstvo toliko kot mi, ko smo na morju...
takrat imaš vlomilce notri pa si palačinke pečejo Wink
Ja... Vsak dan...
Savinjska,300mnv. Zunaj 30.6, notri 23 in 65% vlaga.
Ponoči spimo pri odprtih oknih, se fino ohladi, včeraj zjutraj je bilo zunaj 14.4.
Po vikendu, ko nas ni bilo doma, v stanovanju zdaj 25,5 (skor za crknit), v soboto zjutraj smo pustili pri 22,5. Jutri zjutraj bo v najboljšem primeru 22. Spal bom bolj slabo, če ne bo kakšne osvežujoče nevihte, da bom okna lahko odprl pred spanjem. Jeb... stanovanja kjer ne moreš montirat klime in akumulacijo starih debelih sten. Ko se enkrat pregrejejo jih ne ohladiš do decembra. Kar se mene tiče je neakumulativna montažna hiša dejansko v prednosti, ker jo hitreje shladiš čez noč. Čez dan ni nikogar doma pa lepo narediš totalno temo, nekaj ekstremno se menda ne more segret.
lartep Napisal:Savinjska,300mnv. Zunaj 30.6, notri 23 in 65% vlaga.
Ponoči spimo pri odprtih oknih, se fino ohladi, včeraj zjutraj je bilo zunaj 14.4.
In komarji, vešče in ostali letalci ?
komarniki vredni vsacga centa...
nick101 Napisal:
lartep Napisal:Savinjska,300mnv. Zunaj 30.6, notri 23 in 65% vlaga.
In komarji, vešče in ostali letalci ?
Komarniki.
spirou Napisal:Po vikendu, ko nas ni bilo doma, v stanovanju zdaj 25,5 (skor za crknit), v soboto zjutraj smo pustili pri 22,5. Jutri zjutraj bo v najboljšem primeru 22. Spal bom bolj slabo, če ne bo kakšne osvežujoče nevihte, da bom okna lahko odprl pred spanjem. Jeb... stanovanja kjer ne moreš montirat klime in akumulacijo starih debelih sten. Ko se enkrat pregrejejo jih ne ohladiš do decembra. Kar se mene tiče je neakumulativna montažna hiša dejansko v prednosti, ker jo hitreje shladiš čez noč. Čez dan ni nikogar doma pa lepo narediš totalno temo, nekaj ekstremno se menda ne more segret.
Se spominjam ja, ko smo bili v takem stanovanju v centru LJ...
Pri takem vremenu in soncu kot je zdaj, smo imeli savno.
Malce se motis, najbolj ugodna je zelo masivna in zelo izolirana bajta z zunanjimi senčili. Odvajati je treba le notranje pribitke, in teh ni, ce ni nobenega doma. Z nočnim zračenjem. V dolgotrajnem soparnem vročinskem valu pa tudi v taki bajti pomaga le aktivno hlajenje in razvlaževanje.
Tema je spet aktualna, zadnje 3 dni ne odpiramo več oken niti ponoči, saj je zunaj prevelika absolutna vlaga oz. rosišče. Prezračimo na hitro zvečer in zjutraj za nekje 10min, polno odprta okna.
Razvlažilci naredijo nekje 6L vode na dan, TČ za talno hlajenje odvaja dobrih 40kWh toplote na dan (hladilna moč 1,7kW non stop).

V dnevni/jedilnici je temperatura med 23,2 in 24° (kuhanje, TV), v mansardi kjer so spalnice pa je temperatura kot pribita med 23,2 in 23,3°, betonski strop dela svoje z akumulacijo. Vlaga je povsod med 55 in 60%. Tla morajo za tak učinek imeti 19°C.
1 ... 73 74 75 76 77 Pojdi na stran 
Iskanje po temi