Objave: 485
Teme: 84
Ocena:
0
kateri senzor mi priporočate poleg Stainelovega za vklop luči okolice hiše. Tak, da mu sonce direkt ne škoduje....pa seveda da je cenovno ugoden.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
3.7.2019 ob 20:06
(*Zadnja sprememba objave: 3.7.2019 ob 20:10 uporabnik arbajter.)
Kje je prag cenovne ugodnosti?
Poleg Steinela obstaja tudi Etijev (Etirel) SOU-1 in SOU-2, ter njihov Astroclock 2, lahko posežeš tudi po fotoreleju HTR. Pa spet je treba vedeti ali bo tisti cenovni prag moč preskočiti oziroma kako visoko je na njem postavljena letvica.
Kaj pa Steinelovemu Nightmaticu 2000 ali pa 3000 vario manjka?
Objave: 272
Teme: 5
Ocena:
0
cenovno ugoden?
mikrokontroler (sonoff) in nastaviš na sončni vzhod in zahod, najmanj dela
Ocena:
14
4.7.2019 ob 15:18
Tako povej. Da ti je žal dat 32€ za dobro robo.
Objave: 43
Teme: 0
Ocena:
0
4.7.2019 ob 15:39
(*Zadnja sprememba objave: 4.7.2019 ob 15:41 uporabnik interfresh.)
Tale pri meni deluje brez problema. Montiral sem ga sicer pod streho ampak mi deluje precej odporen na vremenske vplive.
Ocena:
0
Arbajter, če bi rabil samo en komad seveda ni problema, za več pa kar nanese...
Ocena:
14
KATERI SENZOR MI PRIPOROČATE....
Ne razumem, če tole ni v ednini napisano, sem jaz pes.
Je pa s tem tako: običajno za take razsvetljave zadošča zgolj in le en foto rele. Tisti, ki "reče" luči sedaj je čas, da se prižgeš. In pred tisti "reče" lahko vstaviš še npr. kako programsko uro (ki ti v določenem delu noči luči vseeno izklopi), ali pa tja vstaviš še kaka stikala, za več vej prižiganja, ampak običajno je foto rele le eden. Kaj pa je delal z instalacijo štromar (ali pa to od njega zahteval investitor, morda narobe sprojektiral projektant, čeprav v slednje zelo dvomim) je pa že druga pesem. Izjeme so največkrat, ko se luči "dodaja" na nove lokacije in instalacija ni bila (pravilno) izvedena, ampak potem bi moral pričeti z: KATERE SENZORJE MI PRIPOROČATE...
Več nanese? Za koliko foto relejev pa gre? Dva ali tri?
Ocena:
0
Ja zaradi takih osebkov forum počasi zgublja na veljavi.... Arbajter, očitno imaš slabe dneve, priporočam ti dopust.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ne vem kaj ga imate z arbajterjem.......
Na polovične ali nikakršne podatke pač ne moreš dati pametnega odgovora. In takih vprašanj je verjetno 80%...........
Ocena:
14
xtron
Prosim za podrobno obrazložitev tvojega obsojajočega komentarja. Resno. Lepo po vrsti. Kje sem ga usral jaz in kje si ga usral ti? Povej direktno, kje ti je bila v tem primeru "premajhna koža". Tudi zaradi mene, da se v bodoče izognem takim bolnim komentarjem, kot je tale s tvoje strani. Pa nima dopust čisto nič z tem, čeprav se tebi tako zdi. In še: ali je kje navedena ena sama neresnica v mojem komentarju? Za skoraj polovico postov z prošnjami po rešitvah težav avtorji ne navajajo osnovnih potrebnih podatkov, s katerimi bi bilo moč hitro in enostavno rešiti težavo. In ko avtor sprašuje za en kos, potem pa omenja, da gre za več kosov, pa kaj bi ti rad? Ti seveda vidiš grešnega kozla v meni, ker sem zapisal resnico (resda na meni svoj način, ampak imam enako pravico, kot si si jo v tem primeru vzel ti).
Z komentarjem pogumno na plan ali pa si spet eden tistih, ki ne pomisli čisto nič, preden stisne enter. In šele, ko si boš nastavil ogledalo, prični razmišljati zakaj se dogaja osip članstva na forumu. Najprej pa si poskusi odgovoriti na preprosto vprašanje: kaj konkretno si z svojim postom prispeval v tej temi? Ok, počutil si se poklicanega, da blekneš preko mene, da se obme obregneš, ja, imaš vso pravico (anonimnost je čudovita stvar, kajne). Ampak nekaj pa drži: povedal nisi NIČ. In potem res ni čudno, če se osip dogaja.
Pa še nekaj je: jaz za svojim zapisanim stojim z imenom in priimkom, z razliko od tebe. Saj veš, koprive, pa mlatenje po njih...
L.P.