19.6.2019 ob 19:49
Zanimajo me vaše izkušnje glede tretiranja vode v zunanjem bazenu. Na internetu je en kup kemikalij, jaz bi pa rad čim manj te kemije, saj se v bazenu kopajo vglavnem otroci.
Torej, bazen je 19m3, s peščenim filtrom.
Pred tremi dnevi sem natočil vodo in danes popoldne dal noter 250g klor granulata. Se lahko jutri že kopamo?
Kako naprej? Dodati algicid ali ne? Multitab?
Pa še doziranje tablet me zanima - imamo bojo za tableto, pa iz prejšnjih izkušenj vem, da to ni ravno najboljše. Smo morali vodo 1 ali 2x na sezono menjati. Zdaj ko je bazen večji, tega nebi ravno počel.
Še vprašanje glede postavitve (gre se za bazen z zunanjim ogrodjem, 488x122cm). Pri napolnitvi vode se je en del malo bolj posel, tako da bazen visi za cca 5cm. Zunanje noge sem vse poravnal v vaservago. Bo ta nagib problem?
Torej, bazen je 19m3, s peščenim filtrom.
Pred tremi dnevi sem natočil vodo in danes popoldne dal noter 250g klor granulata. Se lahko jutri že kopamo?
Kako naprej? Dodati algicid ali ne? Multitab?
Pa še doziranje tablet me zanima - imamo bojo za tableto, pa iz prejšnjih izkušenj vem, da to ni ravno najboljše. Smo morali vodo 1 ali 2x na sezono menjati. Zdaj ko je bazen večji, tega nebi ravno počel.
Še vprašanje glede postavitve (gre se za bazen z zunanjim ogrodjem, 488x122cm). Pri napolnitvi vode se je en del malo bolj posel, tako da bazen visi za cca 5cm. Zunanje noge sem vse poravnal v vaservago. Bo ta nagib problem?

Na kratko povedano, to bo drag spas, sploh ce voda ni mehka. Prej je eb spraseval, ce kaj profitira z mehcanjem vode. CaCO3 v vodi deluje kot pH buffer, kar pomeni da pri mehki vodi pH lahko bistvrno volj skace gor in dol kot pri bolj trdi > porabil bi manj "kemije" za visanje/nizanje pH, ampak bi se le-ta hitro spreminjal glede na zunanje pogoje.