PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Terasa in balkon

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

K hiši je bila dograjena terasa v velikosti 35 kvadratov. Nad to teraso je še ena balkonska terasa iste velikosti. Ta je na stebrih.

-Na spodnji pokriti terasi pride premaz ibitola, sloj izotekta, 10 tlaki(5 stiropor+5estrih) z rahlim padcem za odvodnjavanje ter na koncu wpc deske.
Bi bilo potrebno naredit še dodatno hidroizolacijo na tlake, saj bo dež iz strani delno namakal teraso?

-Zgornja balkonska terasa ne bo pokrita. Izvedba bo ista(ibitol, izotekt, tlaki z mogoče malo večjim padcem). Izotekt delno cca30cm po steni. Za zaključno površino pojma nimam kaj bi lahko dal. Mogoče kakšen premaz? Zanimajo me vaša mnenja? Keramika ne pride v poštev. Bi moral izvesti hidroizolacijo še nad tlaki?
Še glede fasade: ta bo 18 cm. Je bolje estrih naredit do golega zidu ali do fasade? Zgornja plošča bo oblečena od spodaj 3cm, iz strani le mrežica+lepilo ter zaključni sloj, na koncu pločevina. Zgornji balkon bo bolj služil kot streha spodnji terasi.
Prosim za kakšen nasvet.
Čaki mal, čemu bo na spodnji terasi služil izotekt, stiropor in estrih? Če ima obstoječa plošča ustrzen padec, daš gor direktno podkonstrukcijo in WPC.

Za zgoraj - ali je balkon nadaljevanje plate iz hiše? V tem primeru je 3cm izolacije od spodaj bore malo. Obleči ga konkretno, saj bo sicer toplotni most.

Za zgoraj pa imaš vsaj par variant. V primeru estriha, ta nikakor ne sme do gole stene, ampak do fasadne izolacije.
1. na balkon najprej XPS vsaj nekje 8-10cm, estrih ~5cm, 2x hidrostop elastik z mrežico, keramika.
2. isto kot zgoraj brez estriha, z več XPS, hidrostop z mrežico direktno na XPS, keramika bo imela malce votel zvok
3. isto kot 1., le da na hidrostop prilepiš podkonstrukcijske letve in nanje WPC.
Spodnja plošča je ravna. Iz hiše na teraso dostopam skozi drsna vrata, ki so 20cm višje od plošče na terasi, zato sem mislil dvignit ploščo s 10cm estriha, nato podkonstrukcijo in wpc.(v primeru višjega estriha podkonstrukcija ne bi bila potrebna) Je potrebna sploh hidroizolacija pod tem estrihom?

Zgornja plata je bila dograjena. Bo v tem primeru dovolj 3cm izolacije na stropu? Čela balkona ne bodo izolirana s stiroporjem.
Najbolj všeč mi je prva varianta.
Namesto trdega stiroporja torej raje več xps? Ko nanesem zadnjo plast hidrostopa ter mrežico, alu lahko tako prezimi, ali se mora keramika takoj položit?
Če spodnja plošča leži na zemljini/nasutju, bo itak vlažna ves čas. Tako da izotekt od zgoraj mislim da nima smisla. Izolacija+estrih pa bi imelo smisel le, če bo s tem plošča toliko v zemlji in izolirana, da ne bo nikoli zmrzovala. Ker sam moker beton ni problem, če ne zmrzuje redno vsako zimo. Višinsko razliko do vrat pa komot narediš s podkonstrukcijo (ta je vedno potrebna, kam pa bi ti šraufal WPC deske?).

Zgornja plata - ali se stika s ploščo od hiše ali je popolno ločena? Če se stika, potem daj več izolacije od spodaj. Od zgoraj pa v vsakem primeru delaj z XPS. Moker EPS je slab izolator...
Hidrostop bi moral preživeti zimo, če se ne bo hodilo gor.
Super. Hvala za nasvete. Zgornja plata se stika z ploščo hiše. Bom fasaderjem naročil za debelejšo izolacijo in xps pod tlaki. Še to: ostalo mi je še nekaj fragmatove hidroizolacije mislim da izotem v3. Jo lahko zalepim čez sloj izoteka na balkonu, ali raje pod njim?
Lp

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk
Hidrostop ne bo preživel ničesar, ker ni namenjen kot zaključni sloj. Poleg tega ga bodo UV žarki ubili.

Stran vržen denar.
Iskanje po temi