moti me stalen hrup izpusta naknadno vgrajenega rekuperatorja na sosednji hiši, ki se odbija na območje mojega bivanja in je postal zelo moteč. Zanima me, ali in kako bi se dalo ta hrup bistveno znižati? Morda z vgradno dušilca, zvočno izolacijo izustne cevi, drugačno pozicijo,....?
Dvomim da je odvodna resetka rekuperatorja tako slisna. Pri nas je izpust na steni zunanjih stopnic, kjer grem dnevno parkrat mimo, pa se drugo kot pis vetra ne slisu. Dalec od tega da bi bilo motece. Mozno da je z izpustom cez streho drugace..
S prijetnimi in prijaznimi sosedi sem v korektnem odnosu. Verjetno je moja smola v poziciji in geometriji okolice, ker se zvočni valovi usmerjajo in še dodatno ojačajo z odboji v smeri moje terase .. Je pa stvar v tišini zelo moteča, ker ni več miru. Dokler tega brnenja nimaš, se niti ne zavedaš, kako je lahko moteče.
Ne sliši se samo piš, ampak je temu dodan rahel kovinski zvok (kot da bi se z leti pločevina v sistemu, odvodnih ceveh razmajala in rahlo vibrira). Prvi je to opazil drugi sosed na drugi strani (čez streho na sliki naravnost na drugi strani), ki ga je zanimalo, od kod tako glasno šumenje-pločevinasto brnenje ...
Ja verjetno je najbolš it do njega a? Pa probat mal zasukat al pa kšn kniping al pa izolacijski trak. Ne vem, a na to nisi pomislu? Mislm eni res pof takoj na forum...
Lust, jaz sem pa mislil, da boste forumaši šli k sosedu ...
Pričakujem praktičen nasvet kakšnega z izkušnjami iz stroke (protihrupna zaščita, izvajalec prezračevalnih sistemov, strojnik, .. ). Takšen odgovor kot je tale Lustov, pa mi lahko da moja 77 letna mama ...
Ok. Iz slike se lepo vidi kateri izpust je to. Ta je serijsko opremljen s cca 50 cm velikim stikalom I-0. Rdeče barve. Daš ga na 0 in voila...hrup izgine.
Mate007 Napisal:Lust, jaz sem pa mislil, da boste forumaši šli k sosedu ...
Pričakujem praktičen nasvet kakšnega z izkušnjami iz stroke (protihrupna zaščita, izvajalec prezračevalnih sistemov, strojnik, .. ). Takšen odgovor kot je tale Lustov, pa mi lahko da moja 77 letna mama ...
Cudno, da ne zahtevas odgovora. Ce nekaj pricakujes, prvo moras za to tudi prosit. Sicer pa imaš na spletu ogromno odgovorov kako zadusit zvok zraka. Veselo na delo..
Pa kakšen pameten odgovor? Se ti norca delaš?
Daš sliko ene cevi in sprašuješ zakaj ropota.
Sprav svojo rit na streho k sosedu, pa ugotavljajta kaj ropota. Mater ej, funkcionalni invalidi. Kucat po tipkovnici. Pol si pa še drzneš bit zajedljiv...
@Lust, če ne veš odgovora potem bodi raje tiho, tako kot sem jaz in še veliko drugih, ne pa pisati take neumnosti...
@Popson31 glede na to kar je napisal avtor (kovinski zvok), ni problem v zvoku zraka ampak je verjetno neka druga mehanska napaka...
@Mate007 morda bi bilo dobro, če bi šel do soseda vsaj uprašat, kateri model ima. potem ti pa bojo tukaj svetovali ali je to normalno pri taki izvedbi oziroma, če se da kaj zmanjšati hrup. če bo pa sosed privlil pa poskusita iti malo po sistemu, da ugotovita kje ropota. morda duti njega moti pa se ne znajde... Skratka z lepo besedo.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.