29.5.2019 ob 15:55
Uradno se kurilna sezona začne, ko je ob 21.uri tri dni zapored temperatura nižja od 12°C. Torej je še kar nekaj rezerve :mrgreen: :mrgreen:
Energetik81 Napisal:Saj imamo vsi nekaj pribitkov, praktično vsa gospodinjska poraba štroma gre v ogrevanje bajte. Pri nas cca. 10kWh/dan + še nekih 5kWh ogrevanja od 4 oseb = 15kWh/dan.Energetik, ja, če bi bile te kwh razporejene ampak če ti v pralnici kuri štrom recimo pralni stroj, sušilec in še recimo skrinja + likalnik, ti te velike kwh ne vplivajo na temperaturo po celotni hiši enako kot recimo talno, ki je enakomerno razporejeno skozi celoten tloris. V pralnici je tako lahko recimo 25 C, ampak mi kaj veliko ne pomaga, če je v recimo kopalnici 20C, kjer pa pribitkov razen led žarnice 12W na stropu ni
To je tako, kot bi TČ delala na min nekih 5ur/dan!
. Pa je recimo v hišo šlo enako kwh kot bi jih šlo v talno, le nerazporejene so. Sem v zmoti?
Citat:Ko pade na 22 stopinj v bajti je prehladno za nas za normalno zivljenje.Tega ''recepta'' se držim še iz ''oljnih'' časov. Tudi TČ ne ugasne (gre na ''poletni'' off), dokler tega stanja ne omogočajo zunanje temperature.
pentax Napisal:V solidno izolirani bajti se počasi razporedi. Seveda je še vedno tam, kjer je več pribitkov, malce topleje. To je pri nas v dn+kuh+jed, pralnici in kopalnici, tu je povsod 22-23°, medtem ko je v ostalih prostorih 21°.Energetik81 Napisal:Saj imamo vsi nekaj pribitkov, praktično vsa gospodinjska poraba štroma gre v ogrevanje bajte. Pri nas cca. 10kWh/dan + še nekih 5kWh ogrevanja od 4 oseb = 15kWh/dan.Energetik, ja, če bi bile te kwh razporejene ampak če ti v pralnici kuri štrom recimo pralni stroj, sušilec in še recimo skrinja + likalnik, ti te velike kwh ne vplivajo na temperaturo po celotni hiši enako kot recimo talno, ki je enakomerno razporejeno skozi celoten tloris. V pralnici je tako lahko recimo 25 C, ampak mi kaj veliko ne pomaga, če je v recimo kopalnici 20C, kjer pa pribitkov razen led žarnice 12W na stropu ni
To je tako, kot bi TČ delala na min nekih 5ur/dan!. Pa je recimo v hišo šlo enako kwh kot bi jih šlo v talno, le nerazporejene so. Sem v zmoti?