Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
sašo65 Napisal:nkkjer ni najboljša izbira, najboljša izbira je ta Ferijeva.....pa začuda tud 22c doseže v delno izolirani bajti v letošnji zimi in to celo z lahkoto..
PS RR-jev so predlano prodali dva, lani šest_ potrojili so prodajo....
Zanimivo! Ti, ki se tako repenčiš kadar TČ primerjam z avtomobilom :wink:
No, tale tvoja primerjava je pa res blesava, moraš priznati!
Kako nekateri leta in leta ne morete skapirat, da smo ljudje različni, da ima skoraj vsak svoje prioritete?
Drag avto, draga vrata in okna, draga kuhinja, draga potovanja, drag audio sistem, drag hobi, draga TČ...
Kdo je tu nor :mrgreen:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
v naši občini ( pa je enajsta po velikosti v slo.) ni ene take, ki ( primerljivo z avti) bi bila RR.......pa so ljudje, ki imajo vse drago in razna preseravanja okoli bajte ( tudi Oled za 19.000e)ampak prav pri TČ se pa "zabrenzajo" ......najdražje kar je, je par Termij .....in ogromno preplačanega Kronoterma
PS sem pa nedolgo nazaj videl v adaptirani hiši na novo postavljen "drvarski in peletni" sistem za 20+ke..... :roll: sem jim omenil, da sistem za 3ke bolje in z nič truda pidena njihovo hišo, pa pravijo da to ni mogoče_in kdo je pol tu nor?
Objave: 1344
Teme: 48
Ocena:
6
... če si “Jack” bodi to do konca, tudi pri TČ
In za moje pojme so zgoraj omenjeni res preseranti.
Objave: 31
Teme: 0
Ocena:
2
Pozdravljeni,
ogrevalna sezona je v polnem zamahu in z vami bi rad delil svoje dosedanje
izkušnje s toplotno črpalko Alpha Innotec LWDV 91-1/3, ki smo jo vgradili 10.6.2019. Ker sem želel dobiti realne številke o svoji črpalki se oglašam šele sedaj in se opravičujem vsem, ki ste mi pisali na ZS in nisem videl vaših sporočil. Uglavnem z omenjeno toplotno črpalko sem zelo zadovoljen.
Črpalka dela kot urca in je presegla moja pričakovanja (da od podpore, odzivnosti in servisa monterjev sploh ne govorim). Vgradili smo jo 10.6., temperatura v bajti konstantna 22-23st, skupni stroški za vodo in ogrevanje pa od takrat vključno z januarjem cca 450 eur (imam ločen števec -poraba 3900kwh). Je praktično neslišna iz sprednje smeri. V mrzlih in tihih nočeh jo ponoči včasih vseeno pridušeno slišim (spalnica je ob steni, kjer je postavljena) ampak mora biti res vse tiho. Od nastavitve ogrevalne krivulje pozimi se je ne rabim dotikat (vse ventile na radiatorjih v bajti sem odprl do konca in postopoma zniževal krivuljo do željene temperature v prostorih...). Krivuljo imam nastavljeno tako, da je pri -20C temperatura v radiatorjih 39C, pri 0C pa okoli 30C, če sem to pravilno razbral...ne vem. Ogrevanje se vklopi ko pade temp. pod 14C.
Poleti smo imeli udar strele po utp kablu, prišli so naslednji dan zjutraj v nedeljo, po komponentah pregledali črpalko in popravili zadevo (šel je samo display). Prejšnja poraba olja na leto je bila ob isti izolaciji in manjši porabi tople vode 3000l! Če bo tako ostalo naprej je to čista zmaga.
(Hiša 1983, povsod veliki radiatorji, dve etaži, klet in garaža, skupaj okoli 280m2, izolacija nova 12,5cm silber reflex+10cm spodaj porolit, ostrešje plata - volna 30cm, okna les/alu troslojna, dva balkona, žaluzije, ogrevamo samo bivalne prostore cca 200m2, klet in garaža sta topli. Poraba tople vode je kar visoka - štirje odrasli in dva otroka, voda max 45st obtočna črpalka laufa neprekinjeno).
Upam, da ste dobili kaj informacij o črpalki o kateri je tukaj bolj malo postov, če koga še kaj zanima pa vprašajte.
Lep pozdrav
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
21.2.2020 ob 12:38
(*Zadnja sprememba objave: 21.2.2020 ob 12:45 uporabnik pentax.)
Če sem prav prebral ste imeli prej porabo 3000 l olja/sezono, po tem pa ste dali novo izolacijo na objekt in po tem zmontirali tč. Je tako? Na objekt pa ste dali 12.5cm silber reflex material, ki je po izolativnosti tam tam z belim "klasičnem" EPSom 16cm.
Da ne bo kdo misli, da ste porabo na izoliranem objektu imeli 3000l olja.
To naj bi bila že višji rang tč, tako cenovno kot kakovostno predvidevam?
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Pač to, o čemer Sasapo venomer govori. Dosti denarja, dobra muzika. Pri meni je šlo cca. 2 l olja na dan, zdaj me toliko pride celotna poraba.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
16cm izolacije (12.5 cm silber reflex) na objektu in 3000 l. KO/sezono mi ne gre skupaj, saj hiša ni ne vem kolk gromozanska. Predvidevam, da pod streho tudi je izolacija in niso zgolj izolacijo okoli objekta dali, streho pa pustili neizolirano.
Pri taki izolaciji na objektu tudi 3900kWh poraba letošnjo sezono do januarja ni nizka, realno gledano, zima je zaenkrat milejša napram prejšnjim in vsi imamo verjamem da porabe kar nekaj nižje. Konec koncev je ta tč 9kw in to pomeni da objekt je dobro izoliran, da ga 9kw pokriva. In tudi DV kažejo na to ane.
Seveda, razlika proti prej v porabi je ogromna, kaj je bilo pa prej vzrok za takšno nerealno porabo pa noben ne ve točno.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Moja poraba pred TČ 1800 plina in poraba elektrike do konca januarja 2900 kWh se povsem sklada s 3000 l olja in 3900 kWh elektrike.
Me pa čudijo temperature vode. Pri 0°C temperature vode 30°C in pri -20°C temperatura 39°C? To pomeni 0,45°C toplejšo vodo za vsako °C zunanjega minusa. Pri +14°C, ko začne ogrevati potem v sistem gre voda 24°C? Pri talnem, bi to razumel...
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
21.2.2020 ob 15:27
(*Zadnja sprememba objave: 21.2.2020 ob 15:27 uporabnik csamo001.)
Pa smo spet tam... kjer so vsi nizki dvižni vodi na radiatorjih kao vprašljivi.
Poleg tega: kje piše, da gre krivulja ogrevanja v neskončnost? Jaz imam minimum nastavljen na 28 stopinj (torej TČ ne štarta, preden vremenska krivulja, korigirana s podatkom sobnega tipala, ne pokažem, da je zahtevanih vsaj 28 stopinj dvižnega voda).