Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
matt79,
mal prebiram forume, pa sem zasledil tegala in stvar je zelo podobna mojemu problemu. Jaz imam podobno situaciji, sam da je moja soseda cel"hu...:twisted: ". Noben predlog, ki bi bil v korist obema, ji ni ušeč. Ali si ti dognal stvar do konca? Si se uspel zmenit za služnost? Za gajbo pira ali si plačal?
Objave: 46
Teme: 4
Ocena:
0
OK saj je samo 6 let od tega vprašanja ampak lahko bo pač nekomu koristil moj odgovor.
V glavnem 4 leta sem se j.... z občino in potem sem odnehal, smo imeli najbolj za j... urbanistko ki je samo pravljice govorila.
Na koncu sem odnehal ker se mi ni dalo več. Z sosedi se ni dalo nič dogovoriti ker sem od enega dobil odgovor da mi bo tako otezil vse skupaj da bom porabil preveč financ.
In ne, v te bajke da nekoga prepričaš v nekaj z gajbo piva ne verjamem in ne deluje vsaj pri nas.
V mojem primeru ne bi pomagal niti denar.
Lp
Poslano z mojega SNE-LX1 z uporabo Tapatalk
Objave: 1304
Teme: 205
Ocena:
1
Tole kar berem me zanima ali je kdo kadarkoli sploh pridobil na sodišču nujno pot.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
So, so pridobili, ni pa rečeno, da sodelujejo na forumu PSS. Samo nujna pot ni nujno to, kar si nekateri zamišljajo, da je. Zaradi tega tudi prihaja do sporov. Prav tako do sporov s sosedi prihaja, ko nekdo kupi sicer zazidljivo parcelo, nima pa urejenega dostopa. V tem primeru pač gre za nateg prodajalca.
Kar se služnosti tiče, ni obvezujoča, se jo pa da v določenih primerih tudi iztožiti.
Ocena:
1
Koliko časa pa je potrebno za priposestvovanje služnosti?
Objave: 540
Teme: 0
Ocena:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.dnevnik.si/1042783273">https://www.dnevnik.si/1042783273</a><!-- m -->
Vprašanje: Zanima me, kakšni so pogoji za priposestvovanje služnosti. Na gozdnem zemljišču namreč že dalj časa izvršujem služnost, doslej se v to ni še nihče vtaknil, a bi vseeno rad vedel, kako stojijo te stvari.
Odgovor: Stvarna služnost nastane s priposestvovanjem, če je lastnik gospodujoče stvari (vi) dejansko izvrševal služnost v dobri veri deset let. Če pa ste služnost dejansko izvrševali dvajset let, a ni podan pogoj dobrovernosti, pa služnost priposestvujete v dvajsetih letih, pod pogojem, da lastnik zemljišča temu ne nasprotuje. Stvarne služnosti pa ni mogoče priposestvovati, če je lastnik gospodujoče stvari zlorabljal zaupanje lastnika ali neposrednega posestnika služeče stvari, če je služnost izvrševal s silo ali zvijačo ali če je bila služnost dovoljena do preklica.
Ocena:
1
Napisano je lepo in tudi sliši se lepo, vendar je precej "če-jev", da bi zadeva bila trivialna. Verjetno je nujno potreben zelo izkušen odvetnik.
Ocena:
0
Moj primer je bil enostaven in zakompliciran. Torej občina je naredila OPN kjer je zajelo tudi našo parcelo. Torej imamo gradbeno parcelo brez poti.
Oziroma imamo pot po naši sosednji parceli ampak je kmetijska prve kategorije, tako da to odpade.
Izsiljevanje nujne poti pa odpade ker uradno mi lahko dostopamo iz javne poti na našo kmetijsko in iz te na gradbeno parcelo.
Tako da to smo se potem vrteli par let. Dokler nisem imel vseh poln k.....
Sedaj pa so naredili še dodatno da je ta OPN plačljiv in noben ne garantira da bo kaj narejeno.
Sem jim dal primer da greš kupit kruh ga plačaš in greš ven praznih rok.... Ampak to je javna uprava, divji zahod kjer si pravila oblikujejo sami zase.
Folk se ne zaveda da dobijo plačo iz davkov in da so tam zato da to delajo ne pa da se plačuje dodatno.
Ocena:
0
Sem uporabil tudi odvetnika ampak mora biti res dober ker moj je samo napisal dva dopisa pobral kar nekaj € in to je bilo vse iz te moke.
Če gre človek v to zadevo mora biti prepričan v uspeh. Se bo verjetno tudi precej zapravilo.
In na koncu bo tudi veliko jeze od soseda, kar nazadnje si ne predstavljam da bi živel na tak način in samo čakal kdaj bo kaka neprijetnost.
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Tole bo malo nesramno ampak glede na zapisano očitno niste imeli nikogar, ki bi vam v osnovi razložil kje je problem in kaj so opcije ker zgornja zapisa nimata s strokovnega vidika ne repa ne glave in mešata čisto vse kar se v prostorskem načrtovanju zmešati da.
Ni jasno ali gre za lastniški problem ali za problem OPNja ali kaj povsem tretjega. In vsaka od teh dilem ima več rešitev.
Ocena:
0
Ne saj ni nesramno. Pišem hitro na telefon. Dejstvo je da jaz nisem imel pojma kaj delam, ravno sem kupil stanovanje in zaradi tega nisem imel namena preveč trosit denarja. Sem pa hotel urediti zadevo če bo enkrat v prihodnosti...... Urbanistka je bila da ne rečem kaj, v glavnem zelo negativna oseba ki je iskala probleme namesto rešitve, sosedi so zajebani. Odvetnik je bil megla.
V glavnem recept za polom. Sestanki gor dol z sosedi, z urbanistko, z županom, ni da ni, premika pa nobenega.
Sedaj bom reševal problem z eno drugo parcelo, rad bi spremenil namembnost iz kmetijske na gradbeno in sem od treh različnih ljudi na upravnih enotah prejel tri različna mnenja tako da ne vem kaj naj si mislim ali bo šlo ali ne, poskusil bom pa da vidimo.
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
Mogoče si bil naiven, ker si mislil, da ti bo nekdo dal služnost, če pa imaš dostop preko svoje parcele. Normalno, da ti služnosti niso dali. Kaj bi imeli od tega. Služnost kot si jo iskal na sosedovi parceli pomeni, da sosed ne more več prosto uporabljati zemljišče je omejen za vekomaj. Dobro bi bilo samo to, če bi mu ti zgradil cesto in če jo on tudi rabi.
Predlagal bi menjavo za nadomestno zemljišče. Kot praviš ga imate dovolj.
Ni pa nujno, da uspeš zaradi bog se ga vedi?? Na žalost.