PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Štukanje cevi za talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri polaganju cevi za talno gretje me zanima, ali je boljše, da so vse cevi iz enega kosa, ali pa je praksa, da se cevi štukajo. Pri štukanju me skrbi, kaj se bo s spojem dogajalo v prihodnosti in ne bi rad tvegal.
Monter sicer razlaga, da običajno štuka cevi?
Vnaprej hvala za odgovore.
Pravijo da so te spojke varne in bi naj drzale brez problema. Ampak, ko je vse skupaj zalito z estrihom, si ne zelis, da bi bil ti tisti, kateremu bo ta spojka spustila. Lahko zaradi tehnicne napake lahko zaradi napake monterja. Zato, ce se le da, se dogovori naj ti polaga veje iz celih cevi brez stukanja. Ce nebo zelel pac menjaj monterja.
Jaz imam dve veji štukani. Kak meter ali 2 pred omarico.
Vendar tebi to odsvetujem. Za razliko od tebe, jaz namreč to ne sprašujem na forumih in grizem nohte. Zato jih jaz imam lahko, ti pa zelo težko.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Brez problema se štuka. Je seveda bolje da se ne, če pa se pa tudi ni problema. Se naredi tlačni preizkus prej in se vidi, če kje spušča. Saj vodovodi so tudi spojeni vsepovsod, pa je tlak višji....
Se ne štuka. Zakaj ne? Ker se da nardit iz 1 kosa.
Poglej še notranji fi cevi in spojke...si res želiš tega na talnem?
Saj se ne nalašč. Ampak ko razviješ in razpleteš 100 metrov cevi in zaribaš meter pred omarico, ni variante, da bi jo šel pobrat.
Jaz sem se zmenil z majstrom, da mi ne štuka cevi in da raje plačam par evrov več za večjo porabo cevi (ker se ostanek zavrže) in mirno spim kar se tega tiče.

Enako sem naredil z vodovodom ... v steno razdelilno omarico ter 2 razdelilca (mrzla in topla) in posebej cev do vsake pipe tako, da tudi pri vodovodu nimam nobenega spoja v estrihu in lahko zaprem vsako pipo posebej, če je problem. Verjetno sem zapravil cca 200€ več za material ampak se niti malo ne sekiram, ker vem da je narejeno tak kot je treba in tudi če kaj spusti ne bo treba razbijat estriha.
Od leta 2006 imamo štukano cev nekje na polovici veje v dnevni sobi. Vse dela brez problemov.
Če kaj spusti, boš moral razbijati estrih, ali kako si to predstavljaš? Da boš kar tako pustil? Lahko tudi, zakaj ne.
Popson31 Napisal:Zato, ce se le da, se dogovori naj ti polaga veje iz celih cevi brez stukanja. Ce nebo zelel pac menjaj monterja.

Ni problem, da se nebi dalo, da monter nebi želel, to se še ni zgodilo. Ampak je težko zavreči 20m cevi, če nimaš tak kos kam položit...strošek investitorja.
Cev se vrne. Konce zalepiš, gor daš kos ličarskega traku, napišeš koliko m je je in pač vrneš.
Kam? Na odpad?
Ja u štacuno. Tisti ki kupujejo v bauhasu, obiju ipd pač ne. Mix recimo vzame vse nazaj bp.
15 x po 20 metrov ti bodo vzeli?
Prvič slišim. Ampak ok, če ti tako praviš.

Če vzameš en kolač predizolirane, pa verjamem.
Zato sem vzel 500m kolute
1 2
Iskanje po temi