PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija stropa betonske strehe

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

v kratkem prihajajo ometi in sem v dilemi ali izoliram strop mansarde (betonska streha).

Streha je sestavljena:
- korci
- letve in kontra letve
- parapropustna folija
- 10 cm izolacije FIBRANxps ETICS BT s preklopom
- 7 cm betona
- travete in polnila 140 mm

Hiša je v kopru

Je smiselno položiti še izolacijo iz notranje strani strehe/strop?
Kaj bi bilo najbolj primerno?

Slika stropa od znotraj:

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0286.jpg (Velikost: 238,67 KB / Prenosi: 573)
Ne.
Razlog zakaj ne?
Pred zakaj una zadeva od vejice.
Lahko pa nabiješ gor dodaten cigel. Tatanki, polni, gre to. Brez heca.
,

ne resno sprašujem, zakaj ni smiselno?

Hvala za mnenje
Nesmiselno ni samo zaradi vejice.
Zdravo,

a je kdo, ki mi lahko poda konkreten odgovor na moje vprašanje?

Hvala
Kondenzacija, plesen,...
saskokp Napisal:Zdravo,

a je kdo, ki mi lahko poda konkreten odgovor na moje vprašanje?

Hvala
V tem primeru tudi jaz ne bi dajal spodaj dodatne. Razlog - izgubiš koristno akumulacijo betona in travet, kar je kritično v tvojem podnebju. Povečaš možnost kondenza pod XPS.
Vprašanje pa je, zakaj ste dali samo 10cm XPS tja gor?
10 cm je bilo po projektu in tako so izvajalci naredili (žal se nisem sam predhodno v to poglobil)

Se pravi da bolje, da ne damo izolacije spodaj?
Vprašanje, kaj imaš raje - nekaj večje stroške z ogrevanjem pozimi ali slabše razmere v poletni vročini?
Če bi živel kjerkoli drugje kot na Obali, bi morda še rekel, da dodaj izolacijo spodaj.

Poleg tega bo izvedba izolacije notri terjala komplet podkonstrukcijo, parno zaporo, gibs plošče, kitanje. Medtem ko obstoječe stanje verjetno samo brušenje in kitanje.
Ja dobro vprašanje, po moje bodo večji stroški pozimi in bolj vroče poleti v vsakem primeru, če pustimo kot je sedaj...

Verjetno bom pustil tako kot je, dal gor omete in čez poletje spremljal temperaturo, če bo neznosno bom jeseni pred opremo dal gor konstrukcijo in dodatno izolacijo, gips plošče in pokital ter prebelil...
Ne, poleti ti bo notri prej zakuhalo z dodatno notranjo izolacijo, ker s tem deloma izničiš odlično akumulacijo betona in travet.
Sicer pa verjetno boš montiral klime? V KP to verjetno ne bi smelo biti vprašanje...
ja klime bodo montirane

dejansko me bolj skrbi zaradi vročine poleti, kot zaradi mraza pozimi, tako, da po tej logiki bi moralo ostati kot je, brez notranje izolacije
Nima te kaj skrbeti pri 10cm XPS na 7cm beton + 14cm opeka + klima.
Morda bo le poraba klim za odtenek večja kot če bi imel pod korci 25-30cm XPSa, ampak menim da zanemarljivo večja.
1 2
Iskanje po temi