Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
JaBK, cenim tvoje sporočilo. Razmišljam tudi v tej smeri, a še nisem našel "realnosti"... če kaj veš, prosim na z.s.
Pri naju je problem, da se ne želim odpovedati drvem, zato menda nisem kandidat za vzpodbude... V hudi krizi mi drva lahko rešijo družinski proračun oz. zmrzovanje. V vseh letih penzije je povišanje znašalo cca 8 €, ne nazadnje mi otroci in njihovi znanci nekako preskrbe drva iz lastnega gozda. Da bi lesni kotel demoliral me res ne veseli...
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Khm, khm, khm! Sem že slišal, tebi pa vsekakor odsvetujem :!: :wink: , da so kotel (na drva, olje, kombiniran...), postavili pred vrata kurilnice in slikali prazno kurilnico in kotel zunaj. In pridobili polno subvencijo!
Kam točno so shranili tisti stari kotel, ne vem, zagotovo pa ni šel od hiše! 8)
Ocena:
-189
Sam nisem razmišljal v tej smeri. Sem pa našel Avstrijca, ki je kotel namontiral na prikolico, dodal agregat kar tako, izdelal mobilno energetsko postajo in obšel zakon. Za tako rešitev nimam več energije, niti se ne bi zapenjal z našo birokracijo...
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Saj sem ti odsvetoval! :wink:
Bi pa na tvojem mestu temeljito razmislil! Dva in pol jurja ni ravno mačji kašelj!
Lahko pa pridejo pogledat, vendar glede na dejstvo, da govorimo o "javnem sektorju", malce dvomim! :wink:
Ocena:
-189
Bi isti drek, da mi nekdo brez računa zadevo priklopi, nabavim jo itak na lastno firmo, pa bom na istem... Z birokrati se ne mislim zapenjati...
Ocena:
-189
Fery, štrom sem pač moral pojačati. Skoraj vem zakaj...
Za TČ bi se lažje odločil, če bi bila razlika v ceni LG 12 kW v primerjavi z 9 kW logična. Tako pa gledam naokrog. Ker sem mrtvak, a ne bedak...
Ocena:
-189
TČ se ne bo sama mučila dokler delata obe talni klimi in STČ. Glede na svoje zdravje drv in peletov ne dajem v prvi plan, le kot rezervo. Torej naj bo TČ dovolj zmogljiva, četudi z dodatnimi grelci za tistih nekaj dni.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
In po 12-ih straneh si zvedel kaj?
Veš, da ne veš nič?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
-189
Zadeva je res nekako podobna sosednji temi, kjer svetuješ glede oken.
Na srečo sem dobil od soforumašev, a ne preko foruma, kar nekaj dobrih nasvetov. Precej blizu je JaBK... Sicer niti od dveh različnih energetskih svetovalcev ni enotnega mnenja... odločil bo zgolj denar.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
"Na srečo sem dobil od soforumašev ..."
Če bi bil jaz tvoj soforumaš, bi ti dal nasvet, da si zrihtaj dogretje s TČ za manj kot jurja.
Ups..., kot da sem to že storil.
Ampak ..., ker nisem tvoj soforumaš in ker ti odločaš s svojo denarnico, bodo drugi soforumaši bolj pametno svetovali od mene. Navsezadnje odloča denarnica. Tvoja.
Mogoče se vam zdim glup, nakladač, pizdonar in še vse drugo zraven. Ampak na koncu koncev, ker je tukaj pa odločala moja denarnica, sem si vseeno postavil NEH, popolnoma fertik in vseljeno, za manj kot 300 evrov/m2. Kreveti in lustri included.
Kakor tudi štirje viri ogrevanja. Itd. Itd.
To pravim, ker vidim, da ti grem na k... Oz. moji nasveti.
Komu pa ti zaupaš, veš sam.
Jaz vem, da ima popolnoma vsak najboljšo TČ pred svojo hišo. Drugače niti ne more biti. Pa makar tuli kot avion. Požre 3800 kWh mesečno. Ali kaj tretjega.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
"Mogoče se vam zdim glup, nakladač, pizdonar in še vse drugo zraven."
Pa ni res fery. Kar nekaj nas je takih ki preberemo kar napišeš (že iz firbca, pa ker je včasih tudi "sočno izraženo"). Mogoče se ne strinjamo, (najbrž je dobro da se ne vedno), ampak dobre zvijače za ustvarjanje doma vedno pridejo prav. Itak na koncu naredi praktično vsak po svoje; z nečim od tu iz foruma, nečim kar je pobral v trgovini in tudi sem in tja s čim iz lastne izkušnje.
Ocena:
-189
Ves čvek je brez potrebe. Želim urediti OGREVANJE objekta, ne pa zgolj DOGREVANJA. Hočem se znebiti težaškega dela z drvmi oz. peleti. Je to tako težko razumeti?