PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Rekuperacija Da ali Ne?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sej ti piše. 6cm pa pol
Paul ohišje je nižje - samo 30mm, se tudi drugače odpira - zadrsa v eno stran. Kontaktiraj e-net.si

Priložene datoteke
.jpg   Filter v kuhinji.jpg (Velikost: 150,47 KB / Prenosi: 477)
Boga mi Jabk a res ne znam tega brat ampak kje si dobila 6,5 cm?
ohisje v zaprtem stanju 65mm, v odprtem 215mm
Očitno sem res blond, hvala
čeprav je še ena mera z zvezdico? ni pa legende spodaj. Mogoče sta dva modela. Jaz sem zdajle na stol stopila pa pomerila - 65mm je moj
to imate od heliosa ane? model VFE70 je 65mm, VFE90 pa 95mm.
v servisnem (odprtem) stanju je enako 215mm za oba.
Heliosa, da...
Živjo,

zanima me, ali ima kdo kakšne izkušnje z rekuperatorjem Brink flair 325?
Trenutno kolebam med Heliosovim KWL EC 300 ET in zgornji Brinkovim rekuperatorjem.

Ceni sta tam tam, mi je pa montažer brinkovega rekuperatorja povedal da njihov nima entalpijske kocke - in da naj bi itak bila boljša rešitev vgradnja namenskega vlažilnika (kateri pride pa še cca.1.5k eur).

Izhodiščni ceni ponudb sta pripermljivi (brez vključenega vlažilnika).

Sicer pa bo šlo za klasično zidano pasivno hišo.

Hvala za pomoč, LP.
Subvencije na nobenem ni?
Brink ima tudi entalpijsko verzijo, certificirano pri passivhaus inštitutu:

<!-- m --><a class="postlink" href="https://database.passivehouse.com/en/components/details/ventilation_small/brink-climate-systems-bv-brink-flair-325-1288vs03">https://database.passivehouse.com/en/co ... 5-1288vs03</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="https://database.passivehouse.com/en/components/details/ventilation_small/brink-climate-systems-bv-brink-flair-325-enthalpie-1287vs03">https://database.passivehouse.com/en/co ... e-1287vs03</a><!-- m -->

Najbrž hoče montažer samo prodati tisti vlažilni sistem.

Navedenega Heliosovega modela v passivhaus bazi podatkov ne najdem, tisti modeli ki so v bazi pa imajo vsi nekoliko slabši izkoristek in višjo porabo elektrike od Brinkovih modelov.
Zdravo

Spravljam se vgrajevat prezracevanje z rekuperacijo oz. zaenkrat samo cevi v novogradnjo.
Zanima me, ali ima kdo izkusnje s spiro cevmi in plasticnimi cevmi v istem sistemu.

Stvar je v tem, da bi uporabil isti sistem hobotnice, samo da bi prostore, kjer je predvideno prakticno na isto mesto speljanih po 3 x plastika 75 nadomestil z eno spiro cevjo npr 125. Skatle bi bile temu primerno narejene nestandardne. Razlog je, da imam malo prostora,...

Zanima me, ali so kaksne strasne slabosti spiro kovinskih cevi napram plasticnim. Nekako mi je jasno, da se vrjetno prenasa malo vec zvoka od samega rekuperatorja po gladki kovinski cevi kot pa po plasticni se vedno malo narebreni cevi. To me naceloma ne moti, kergre za cevi v kuhinji (odvzem) in dnevni (vpih), prakticno v istem prostoru. Isto se za eno kopalnico, muci pa me mogoce malo v spalnici, kjer je tudi predvidena ena spiro namesto dveh plasticnih 75. Ima kdo izkusnje z opisanim hrupom?
A so še kaksne druge slabosti, razen da se ne dajo krivit, kar ni problem, glede na lokacijo bolj prednost (so samo ravne linije v knauf skatlah po robovih sob).

Hvala za mnenja
Zanima me kako ste rešili v kolikor imate vertikalen preboj za cevi za zgornje nadstropje in sicer glede prenosa zvoka med prostoroma. 
Ali ste cevi zvili v en šop in vse naokoli betonirali oziroma estrih in kaj pa ce so cevi direktno pod prebojem montirane v razdelilni enoti in jih potem ni mozno zviti v šop, kako rešiti prenos zvoka oziroma kaj narediti med cevmi da se zapolne prostor in posledično zmanjsa prenos zvoka, upam da sem bil razumljiv
Pozdravljen, sprašujem glede lokalnega prezračevanja, kaj priporočate ,oziroma najboljše razmerje cena-kvaliteta
(25.11.2020 ob 23:09)gradnja_menges Napisal: Zanima me kako ste rešili v kolikor imate vertikalen preboj za cevi za zgornje nadstropje in sicer glede prenosa zvoka med prostoroma. 
Ali ste cevi zvili v en šop in vse naokoli betonirali oziroma estrih in kaj pa ce so cevi direktno pod prebojem montirane v razdelilni enoti in jih potem ni mozno zviti v šop, kako rešiti prenos zvoka oziroma kaj narediti med cevmi da se zapolne prostor in posledično zmanjsa prenos zvoka, upam da sem bil razumljiv

V zgornjem nadstropju mi pridejo ven cevi v neki garderobi (in jih imam sedaj skrite za omarami) in tam sem dal samo robni trak in do njih estrih. 
Tiste prostore med cevmi sem pa potem zapurpenal od zgoraj in spodaj ..kolikor je pač šlo. 
Je ok, saj ne opazim problemov s prenosom zvoka iz spodnje tehnične sobe..
1 ... 41 42 43 44 45 Pojdi na stran 
Iskanje po temi