PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Cenejša, a ne zanič TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@bozgom bravo za napisano Smile

@csamo jaz nebi temu rekel kregarija. Kresejo se razlicna mnenja, vsak od nas pac pove kako gleda na stvar. Vemo pa, da vsake oci imajo svojega malarja Smile
csamo001 Napisal:Jaz bi mel eno malo vprašanje, morda čisto neumesto: zakaj se mora vsaka debata sprevreči v kregarijo?
Saj ni kregarija.
Zgolj močno argumentirana debata.

V resnici je mlatenje prazne slame. Kakih 98% foruma je sestavljenega iz točno tega.
Ostalih 2% je mogoče uporabno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@bozgom sej sem napisal, da vas je malo taksnih, ki ne gledate na ceno in vam je prej kot znesek pomembno vse drugo. In prav je tako, ocitno vse to zaradi izkusenj prej. Zal pa nas je vecina taksnih, ki gledamo na vecino stvari price/performance. Tudi z zavedanjem, da bo v najslabsem primeru treba kupit novo. Ampak kdo ne riskira na profitira Smile je pa hisa spet nekaj drugega, gradi se za daljse obdobje, nevem sploh ce se da izracunat povracilna doba, hisi kot celoti. TC se da, tud SE se da. Je pa TC ena specificna zadeva, obstaja jih vec vrst in z vecino se da dosec priblizno enak ucinek. Oziroma z vecino njih lahko pridemo do istega cilja ampak z razlicnimi vlozki. In TC ni nekaj (razen par izjem) kar bi nas navdusevalo vsak dan. Razen tistega zacetka, ko ti je se vse zanimivo. Potem pa nas vecina samo se odsteva, kdaj bomo v plusu. Voznja z avtom recimo, pa mi je vsak dan razburljiva, pa je avto cista izguba. Je pa nuja Wink
@bozgom, jaz v bistvu zagovarjam tvoje in sašotovo mnenje! :wink:

Da ne bo vedno primerjava z avtomobili!

Mleko trgovske znamke je polnjeno na isti liniji, isto mleko, kot mleko mlekarne!
Na polici sta skupaj, samo, da je mleko "mlekarne" dražje! Pa glej čudo, ljudje kupujejo TUDI dražje mleko! "Bogsigavedi" zakaj, vendar ga! Confusedhock:

Ljudje sprašujejo (tudi tule gor), kakšna je razlika med lepili za ploščice.
Pa glej "čudo"! Ljudje kupijo TUDI dražje lepilo, čeprav je po karakteristikah enako, kot cenejše! Očitno zaupajo proizvajalcu!

V firmi izdelujemo produkt za tujo firmo, dogovorjeni pa smo, da ga lahko v Sloveniji prodajamo tudi pod svojo blagovno znamko, samo cenejše ne sme biti od "tuje znamke"! Pa glej "čudo"! Confusedhock: Popolnoma enak izdelek mi prodajamo (in prodamo), 23% dražje, kot proda tujec pri nas! Pa še v količini ga prehitevamo! (na slovenskem trgu)

P.S. Jp, miselnost kupca je komplicirana zadevščina! 8)
Računica ali kupit dražjo ali cenejšo TČ je popolnoma jasna.
V nasprotju z avtomobili, mobiteli, računalniki … Ja, te stvari kupujemo s čustvi, čeprav se zavedamo da bomo z leti izgubili za nekaj vrednosti takšnih ali drugačnih TČ.
Dobra ogrevalna naprava nam bo služila vsaj 20 let in vrednost investicije bo v tem časovnem obdobju dobesedno zanemarljiva proti "igračam" za katere smo pripravljeni plačat kolikor zmoremo.
Veliko vas-jih za "igrače" vzame celo maksimalen možen kredit Idea
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
csamo001 Napisal:Eno vprašanje: zakaj si se odločil za dražjo Mitsubishi in ne cenejšo LG?
Nova Micka izgleda precej drugače od klasičnih zunanjih enot tipa 6-8 kw. Ima večje dimenzije zunanje enote, posledično večji uparjalnik z večjimi razmiki lamel, ki so tudi bolj kompaktne, premer ventilatorja je bistveno večji, notranjost boljše izolirana in pa seveda tudi zunanji izgled, ki je stvar okusa.
Zakaj izraz "klima naprava", ker izgleda identično kot klasična klimatska naprava, kateri je dodan hidro modul.
Novi Mitsubishi se odmika od tega, čeprav bi naj nanj letele kritke predvsem na to, kako je ceneno skup narejen.
Se pa popolnoma strinjam z UAE-om glede napihnjenih cen.
Če bi se namesto v Eurih pogovarjali v markah, si ne predstvaljam, da bi nekoč dajali za kurilnice med 15-20000 DM.
Zares zanimivo. Sam sem pred davnimi 7 leti naročil optiko. Telekom je takrat za to dal bon za 200 €. Ob vezavi za dve leti sem za tam 220€ dobil najnovejši model Note 3, kateri mi je zvesto služil do pred nekaj dnevi. Novi Note 9 je brez takšnih popustov občutno predrag zato sem si nabavil zopet nekaj v rangu 200 €.
Note sicer še vedno deluje a se naključno brez vzroka začne močno greti in se mu baterija izprazni v nekaj minutah. Za običajno rabo ni več, mi bo pa (upam da še dolgo) služil kot monitor za videodomofon.
Torej sem že pri mobitelih prihranil razliko do najcenejše TČ :lol: :lol: :lol:
Samo za razliko v nabavni ceni, lahko jaz ogrevam kakih 50 let (če bo taka poraba).
S tem, da ti sploh ne smeš ogrevati. Če še ti začneš, se izenačiva čez par generacij.
@sassapo koliko pa stane ena taksna TC, za katero lahko mirno reces, da bo delala vsaj 20 let?
xavi … Ja se strinjam s teboj. Novi Mitshubishi sploh ni slaba naprava, bi rekel da je v razmerju vloženo dobljeno zelo dober nakup v primerjavi z ostalimi za podobno ceno.
Problem je samo v tem, da se kvari bolj kot ostali in da so rezervni deli zelo dragi.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Fery Napisal:Samo za razliko v nabavni ceni, lahko jaz ogrevam kakih 50 let (če bo taka poraba).
S tem, da ti sploh ne smeš ogrevati. Če še ti začneš, se izenačiva čez par generacij.
Res ti želim, da ti bo TČ služila tako dolgo.
Imam pa tudi jaz opcijo, da vložim še 40...50.000 €, pa bom mogoče imel hišo primerljivi s sedanjim stanjem tehnike in bom nato lahko vgradil za 2 jurja cenejšo TČ :mrgreen: :mrgreen:
Kaj pa čakaš?
Jaz bi se kojci vrgel v to.
A ni lušno, če se nekaj dogaja? Pa tud če samo dnar kroži.
Mislim, da sem z obnovo in sanacijo v večini zaključil. Če gledaš karte pričakovane življenjske dobe imamo mi, rojeni v 60. letih prejšnjega stoletja pričakovano stopnjo doživetja tam 63 let. Večina gradbenih zadev pa traja 20+let. Delati nekaj, kar ne bom užival je pa zares metanje denarja stran.
Popson31 Napisal:@sassapo koliko pa stane ena taksna TC, za katero lahko mirno reces, da bo delala vsaj 20 let?

Je ni... Tisti, ki meni to reče, je čez 5s na drugi strani vrat. Četudi mi ponuja elektrogrelec, ki pa celo ima sanso delat 20 let. Opletate s temi leti levo desno kot da gre za tlesk s prsti. Če bo pa hudič že delal 20 let, se ga bo pa delujočega ven metalo. Tako kot danes to gledamo...
Točno tako. Ta nove TČ so, baje, že na 5 COP in več.
Prihajajo pa, baje, take z 10 ali 15 COP. Zadnjič je bilo neko flancanje.

Štadlerca je bila buh in batina, prav zaradi vzdržljivosti. In prav zaradi tega, jih je šlo ogromno delujočih na odpad. Enostavno so bile predolgo naokoli.
Ko se še ni tako hitro svet spreminjal. Danes bo šlo še bolj hitro.
1 ... 8 9 10 11 12 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi