PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Cenejša, a ne zanič TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popson31 Napisal:PS: @JaBK lahko ovrze to trditev, da izkoriste iz leta v leto drasticno pada. Klima TC ji laufa ze 5-6 let, pa je poraba vedno priblizno enaka. Po mnenju stroke se mora pripravit pocasi na nakup nove, ker drugo leto bo cas za nakup Smile

ne, jabk je kupila po mnenju stroke. So bili pa izvajalci skeptični. In ker sem precej ziheraš, sem jaz pripravljena, da nas bo zeblo že od dneva montaže. tako da jaz sem pripravljena že 5 let. res pa je, da bom letos ta denar zapravila in se zna zgoditi da me bo karma dobila. seveda povem in poročam, če bo shodila in koliko me bo to stalo. obljuba dela dolg...

kar se tiče vedno slabšega delovanja - to ne vem, lahko spremljam samo porabo, ta je pa za vseh 5 let v ustrezni temi.
kar se tiče dotrajanosti, lahko povem, da notranja enota izgleda kot prvi dan. na zunaj, odprla je nisem pa že ene 3 leta, se mi zdi. vidim jo pa kar pogosto. imam v kurilnici hrambo čevljev...
za zunanjo enoto pa res težko rečem, koliko jo je kaj načel zob časa. je nisem videla že ene 2 leti na bliže kot 8m. če se spomnim ,grem jutri malo pogledat, če je kaj dol padlo in/ali zarustalo.

5 let pa ja ni neka starost, k ne da, da bi se zob časa poznal :twisted:
Popson31 Napisal:
sassapo Napisal:Pa kaj je s teboj? Če si malce prebereš poste nazaj, jasno vidiš, da zelo zagovarjam LG, moje mnenje je celo, da je to najboljša TČ spodnjega razreda.
Ne moreš pa LG primerjat z Mitshubishijem, kot ne moreš Mitshubishija primerjat z npr. Heliothermom.
Kolikor denarja toliko muzike, pa če se postaviš 10 x na glavo tako je.

Sem kje napisal, da je LG slab ali da ti pravis, da je slab? Podal sem ga samo kot primer, ker je pac nizkocenovna TC. Uporabniki “klima TC” kot jim pravis, demantirajo ta tvoj stavek “koliko denarja toliko muzike”. Ze ena obicna klima TC za 5k€ ponuja vse, kar ponuja “prava TC” za 10k€. Enostavno ne razumem vas zagovornikov, da ne podate par konkretnih razlogov, s katerimi bi prepricali kupca, ki je v dilemi ali dat 5k€ ali dat 10k€. Pa ne spet, da ljudje smo razlicni, da so hise razlicne da bla bla bla. Imamo hiso in uporabnike na kateri bi delovala tako kot treba, ena in druga, kateri so razlogi, ki opravicujejo nakup drazje? Pri avtu, pralnem stroju, tvju itd., so btw razlogi vec kot jasni.

Eno vprašanje: zakaj si se odločil za dražjo Mitsubishi in ne cenejšo LG?
Ma kaj LG , Samsung ipd... Zakaj ne ''no-name kitajko''?
@csamo001 predracun za LG sem imel 5k€. Med vsemi temi sem izbral mitsubishija izkljucno zaradi izgleda zunanje enote. Zaradi istega razloga je bila v igri se gorenje TC. Drugi razlog pa je bila cena. Ce verjames ali ne sem imel za fujitsu TC visji predracun kot me je na koncu stal mitsubishi. Glede na karaktetistike so vse tu nekje. Bistveno mi je bilo, da mi pred bajto ne stoji dvoventilatorska zverina, ceprav je bila stroka mnenja, da bo 8kW na meji.
Torej je eden od možnih odgovorov na vprašanje, ki ga zastavljaš Sašotu, izgled? Wink
Tudi.. vsak pa sam pri sebi ve, ce je za lepsi izgled TC pripravljen placati toliko visjo ceno. Sicer pa point je popolnoma drugje. Klima TC kot jih nekateri imenujejo (kao zanicevalno) ponujajo vse bonboncke, ki jih imajo kao tiste prave TC. Poraba je z eno in drugo primerljiva. Razlika je pa v ceni. Tud @bozgom je na koncu napisal, da je za Nibe placal 12k€, ker je pac zelel pokrivat izgube samo s kompresorjem tud pri -20, pa SV na najmanj 60 stopinj kadarkoli itd. Vse to bi dosegel s klima TC, za kar nekaj manj denarja v startu, z malenkost visjim letnim stroskom. Vse ostalo je pa spekuliranje.
Popson… natvezil si že dovolj bedarij. Nehaj! Pojma nimaš kaj in zakaj TČ sploh deluje in kje so razlike med njimi. Modruješ in pametuješ kot najpametnejši od najpametnejšega, v resnici pa pišeš na podlagi lastnih prepričanj.
Zakaj ne pišeš o stvareh o katerih vsaj nekaj veš???
Klima TČ ni nič zaničevalnega, je pač segment v katerega spadajo naprave kjer je zunaj klimatska naprava, notri vodni modul. Malce strokovne literature ti ne bi škodilo!?
Če jo boš prebral dovolj in boš tudi vedel kaj si prebral, te bo najmanj sram za veliko stvari, ki si jih do sedaj napisal.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Popson31 Napisal:Tudi.. vsak pa sam pri sebi ve, ce je za lepsi izgled TC pripravljen placati toliko visjo ceno. Sicer pa point je popolnoma drugje. Klima TC kot jih nekateri imenujejo (kao zanicevalno) ponujajo vse bonboncke, ki jih imajo kao tiste prave TC. Poraba je z eno in drugo primerljiva. Razlika je pa v ceni. Tud @bozgom je na koncu napisal, da je za Nibe placal 12k€, ker je pac zelel pokrivat izgube samo s kompresorjem tud pri -20, pa SV na najmanj 60 stopinj kadarkoli itd. Vse to bi dosegel s klima TC, za kar nekaj manj denarja v startu, z malenkost visjim letnim stroskom. Vse ostalo je pa spekuliranje.
Nikoli nisem napisal, da sem za Nibe plačal 12 k€. Toliko sem plačal za kompletno ureditev kotlovnice. Iz ponudbe, katero imate tudi tu na forumu bi osnovna izvedba (TČ Nibe F16, 300 l bojler, OČ, tripoti ventil in montaža) prišla z DDV tam 9 k€. Če odstarniš staro kurilno napravo (katero pri ogrevanji z radiatorji zagotovo imaš) ti pripada subvencija 2500 €. Torej prideš skozi za 6500€.
Prav tako nisem neumne, da bi sanitarno vodo segreval na 60°C. Segrevam jo na 42°C, kar je povsem dovolj.
Obstaja pa še en vidik, zakaj sem se odločil za tovarniško tesnjeno TČ. Obstaja uredba po kateri je treba prijaviti vse TČ, katere imajo več kot neko količino plina R410A, če so tovarniško zatesnjene in vse katere vsebujejo vsaj polovico te količine, če imajo plinsko povezavo med notranjo in zunanjo enoto (t.i. klima TČ). Za TČ z neko količino plina je tudi obvezen letni pregled puščanja. Torej nekakšen dimnikar za TČ. V trenutni uredbi niso predvidene sankcije za fizične osebe, če prijave in pregleda ne izvedejo. Za pravne osebe (če je kdo kupil TČ na firmo!) pa so kazni predpisane. Če pa vemo, da dimnikarji obstajajo od nekdaj in da nekoč ni bil obvezen pregled kurilnih naprav, se lahko zgodi, da nas bo enkrat doletel tudi ta strošek. In moja TČ (kot tudi @Fery-jeva IVT) po trenutnih mejnih vrednosti temu ne bo podvržena.
Ne bo šlo "skozi", fanta! Zaman se trudita! 8)

P.S. -Najboljši nogometni trenerji so brezposelni, za šankom!
-O avtih vedo vsi, vse, kljub temu, da sanjajo mokre sanje o pasatu!
-Očitno so največji strokovnjaki o T.Č., na forumu, videli pa so samo tisto, ki
jo imajo doma! Pa še to samo od zunaj! :wink:
Kdo se pa kaj trudi? Vsak po svoje.

Jaz pravim, da je TČ vredna toliko, kolikor smo imeli priliko lani videti.
Se pravi, relativno spodoben "klima" monoblok 9kW, brez krmiljenja (roko na srce, krmilnik in par dodatnih elementov tudi ne stane več kot 100 evrov, govorimo o industrijskih cenah, jasno), košta nekje okrog 500 evrov (odvisno kaj vsebuje).
Anglež jo ni dajal pod ceno, vsi ostali tudi ne (IVT ali Mitshubishi).

Vse nad tem, je "dodana" vrednost.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ja, ampak po tejle tvoji računici, je @popson svojo T.Č., "svinjsko" preplačal!
Prepričuje pa tule , kot da jo je kupil za jurja!

P.S. Pardon! On je želel lepo zunanjo enoto in za "kišto" odštel 4 jurje! :wink:
Glede na to, da je popolnoma vseeno, kaj je V :!: "kišti"!
@sassapo tudi ce me bo sram, to ne spremeni dejstva, da je ogromno uporabnikov bilo nategnjenih na suho, dobesedno. Imamo na forumu kar nekaj taksnih primerov. Kje so se vsi tisti, ki ne sodelujejo na raznih forumih. Se danes se v energetsko varcne hise vgrajujejo TC, ki bi z lahkoto ogrele dve taksni hisi. Pa sej od viska glava ne boli Smile sigurno pa za tak feler ni kriva stranka.

@bozgom glej vseeno je zakaj si se odlocil kot si se. Ostaja dejstvo, da bi svojo hiso lahko ogreval s TC, ki bi te v startu stala dosti ceneje. Ampak ti si se odlocil zavestno, marsikdo pa te moznosti nima, celo servirano mu je, da kaj drugega njegove hise nebo sfolgalo, da se bodo vklapljali grelci, da bo poraba sla v oblake itd. In ker vecina uporabnikov gleda price/performance je prav, da vejo, da tud ce se kdaj pa kdaj vklopijo grelci ni to nic strasnega, da tud ce bo potreben letni pregled (ki stane cca 100€) je to lahko samo dobro za njih in njihovo TC in kar je najbolj pomembno, nekaterim te klime delujejo ze 10 let in vec, ceprav se ze od nakupa, kot pravi @JaBK, pripravljajo na nakup nove. Redke pa ste izjeme, ki vam je vseeno, ce boste razliko do visje cene dobili not v 10 letih ali v 20 letih ali nikoli, ker vam je TC kot igracka, spremljate vsak njen “gib”, optimizirate nastavitve, da bo racun cim manjsi.

In ker se je ravno vkljucil @fery z njegovo IVT, me res zanima, kaj bi bilo drugace, ce bi namesto IVT uporabljal pravo TC? Pa pustimo zacetni vlozek ob strani..

@simek pises kar nekaj, izven konteksta, pac toliko, da si zraven. Ce bi prebral vse, kar pise bi dojel bistvo. Zato se niti nebo trudil ti razlagat se enkrat, ker itak nima smisla. Drugace pa ja, itak da sem jo preplacal. Ampak spet ne toliko, kot jo je preplacal @bozgom in mogoce tud ti.
simek Napisal:-Očitno so največji strokovnjaki o T.Č., na forumu, videli pa so samo tisto, ki
jo imajo doma! Pa še to samo od zunaj! :wink:
Takšno razmišljanje vedno zmaga. Po tej logiki se bodo o smotrnosti izgradnje JEK2 lahko pogovarjali le tisti, kateri imajo jedrski reaktor iste vrste in istega tipa v svoji kleti. Ali pa- o dobrem vinu bo lahko razpravljal le tisti, kateri ima lastni vinograd in lastno vinsko klet, pa še to le točno o tisti sorti, katera mu raste na njegovih trsih.

Drugače pa- nekateri ljudje imajo sposobnost, da se tudi kaj naučijo in potem naučeno uporabljajo v vsakdanjem življenju. Če so se naučili s slamo zvezati trs k kolu potem bodo znali to znanje razširiti tudi tako, da bodo za isto delo uporabili vrv, če slame trenutno ne bodo imeli.
Vem da je zate to težko doumeti. In ne, čudaki niso slednji.
Jaz bi mel eno malo vprašanje, morda čisto neumesto: zakaj se mora vsaka debata sprevreči v kregarijo?
Ne vem no @Popson31 kako ne moreš skapirati, da nekateri ne kupujejo stvari, da bodo nekaj not spravili ampak jih kupujejo, da jim bodo služile. Si gradil hišo zato, da boš porabil čim manj za ogrevanje in hkrati čim manj plačal za gradnjo ali si jo gradil, da boš v njej zadovoljen živel in zaradi tega odštel kakšen € več od minimuma možnega? Ko boš tako kot sem jaz tudi ti kupoval četrto kurilno napravo mi lahko verjameš, da ne boš gledal na najcenejšo možno, ker jih boš imel poln kufer od prej.
1 ... 7 8 9 10 11 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi