PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Vinil na Terasi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Ali ima kdo izkusnje z vinilom na zunanjem prostoru. Razmisljam, ce bi bil vinil na klik primeren za zunanjo teraso? Kaj so lahko potencialne tezave? Voda verjetno ne, temperaturna nihanja mogoce. Prosim za mnenja.
Hvala in lp
UV?
Zakaj pa voda nebi bila problem? V bistvu še največji. In tile laminati niso namenjeni zunanji uporabi. Čeprav so vinil. Še pri notranji za njih veljajo pogoji za polaganje, kar se vlage tiče. Na terasi ti bo voda naredila štalo od spodaj navzgor. Pri znancu ga mečejo ven, ker je na dveh mestih kapilarna vlaga opravila svoje. Zvit da ničemer ni podoben.
Urhi333 Napisal:Pozdravljeni,
Ali ima kdo izkusnje z vinilom na zunanjem prostoru. Razmisljam, ce bi bil vinil na klik primeren za zunanjo teraso? Kaj so lahko potencialne tezave? Voda verjetno ne, temperaturna nihanja mogoce. Prosim za mnenja.
Hvala in lp

:roll: :roll:

Zdej pa res počasi ne razumem več stvari! Confusedhock:

Razmišljaš? A bejž no!

Sprašuješ ali ga je kdo že dal?

Lej - olajšaj si življenje - in prični BRATI navodila za montažo in uporabo. Zdej še je branje težava, potem vprašaj prodajalce na oddelkih kjer prodajajo tovrstni material. Lahko pa kontaktiraš še kakega polagalca.

In ko še vedno razmišljaš - a si kje videl/a kaj podobnega?
Sem 110% prepričan da NE!
In sedaj razmišljaj naprej ................ zakaj pri hudiču tega nismo videli še nikjer?
Papež46 vedno more bit kdo prvi Smile
@Tody

:roll: Ja - sory, maš prou. :wink: 8)

Sm čist pozabu na to plat! :mrgreen:
ja sem ga že vidu oz položu, sicer je balkon velik vsega 2kvadrata in pokrit a vseeno zunaj je.....

kok časa bo zdržal pa hmmmmm bomo vidl.

največje težave pričakujem zaradi temperaturnega nihanja.

@fantocci laminat in vinil ni isto, vinil je čista plastika tako da mu voda nič ne škodi.
Aha. Pa spodnja dva sloja?
arbajter PVC v celoti. ok maš tut takega ki ima pluto spodaj pa folijo itd,
te bom drugače vprašal: kaj pa lahko stlačiš v 5mm debelino drugega kot PVC?
Ko pridem do kolega, ti pošljem sliko te v celoti plastike. Pa te bom potem prosil za razlago, kako se take stvari lahko sploh zgodijo. Mimogrede: nikjer (ampak res nikjer) nisem zasledil najmanjšega navodila, kako se da to polagati na mestih, izpostavljenih zunanji atmosferi, čeprav pokritih. Povsod omenjajo, da je to za "notranjo" uporabo. Prav, tvoja pravica je biti "prvi"...
fičo1981 Napisal:ja sem ga že vidu oz položu, sicer je balkon velik vsega 2kvadrata in pokrit a vseeno zunaj je.....

kok časa bo zdržal pa hmmmmm bomo vidl.

največje težave pričakujem zaradi temperaturnega nihanja.

@fantocci laminat in vinil ni isto, vinil je čista plastika tako da mu voda nič ne škodi.

No, ko že pametuješ ………….. :roll:

Zelo "namenski" PVC nedrečo talno oblogo smo pred 20 leti prilepili na eno od "klančin" mesno predelovalnega obrata.
ZUNAJ!
Beton je bil zbrušen in speglan.Zaključke smo dali ....... ni da ni.
Seveda smo uporabili takrat še redko PU2K lepilo.
Klančina je zunaj, je pa pokrita z nadstreškom. Včasih mokra od dežja, včasih od snega. Delno je obsijana s soncem, predvsem v poletnem času.

In to je edini faktor - ki je UNIČIL - PVC debel sicer 4mm. Na delih kjer ga najde SONCE je v dobi 8 let dobesedno "razpadel". Material je najprej začel pokati po površini, kasneje so se začeli luščiti večji delci.

Naročnik je bil seveda seznanjen s tem in doslej smo propadli del že 2x nadomestili z novim. Drugje - kjer ni sonca je 20 let star material BP.

Uniči in zjebe PVC samo UV.
papež46 jst nič ne pametujem, samo napisu sem da sem ga položu na majhen balkon.

ti pišeš za zadevo 20let staro... mesnica je verjetno tudi veliko obremenjena itd...

kot sem napisal bomo vidl kaj bo.....
Sonček ne prizanaša. Če nekaj ni namenjeno za na sonce, pač ni.
fičo1981 Napisal:papež46 jst nič ne pametujem, samo napisu sem da sem ga položu na majhen balkon.

ti pišeš za zadevo 20let staro... mesnica je verjetno tudi veliko obremenjena itd...

kot sem napisal bomo vidl kaj bo.....

Ne, ne pišem za 20 let staro zadevo.

Napisal sem, da smo pred 20 leti PRVIČ na klančino položili PVC oblogo. Pa je na delu, kjer je na SONCU po 5-6 letih začela "razpadati". In potem smo na tistem delu ponovno nalepili NOVO - enako PVC talno oblogo. In je po 5-6- letih spet začela "razpadat". Trenutno je tam 3 edicija enake talne obloge.
Kljub temu da je zadeva ZUNAJ, hudič jemlje samo tisti del, ki je na SONCU.

Je pa tudi res, da tisti del ki ni na soncu ……….. je kot nov!
Se pravi obstaja možnost da je vinil OK.
Samo ne na sonce direkt.
1 2
Iskanje po temi