Objave: 394
Teme: 0
Ocena:
0
Bozgo: kaj počneš za življenje? Konec koncev si dosedaj dosti pametoval, ne zdaj z neko užaljenostjo poglumit. Ni higienično ne eno ne drugo.
Objave: 5075
Teme: 13
Ocena:
-13
In zakaj govori o 10+? Sploh za hiše današnjih časov?
Micki npr. konkurirajo s ceno kak CTC, Vaillant, Hotjet ipd.. Redkeje pa se kupuje TČ od 10+dalje..., tko da tud v to smer ne pretiravat...
Tako kot ne kupi vsak BMWja, so tud npr. Aixam redkeje prodajani , čeprav te pripelje od točke A do B ceneje(vložek -poraba), ni to poanta ''štirih koles'' ki jo iščete tud pri TČ? Večina se odloči nekje vmes...glede na različne kriterije. Spustimo udobje, opremo ipd.; gre predvsem tudi za zaupanje firmi, morebitnemu potrebnemu suportu-servis, zanesljivosti (tudi sestavnih delov-kvaliteta-vzdržljivost).
Podobno se odločamo za druge izdelke... vključno TČ.
Že davno sem pisal, da so ''zmagovalci'' tisti, ki so upal vzet no-name kitajke, pa jim delajo. Pol je tud 5-6 jurjev preveč..., ne?
Kolkor poznam bajta kadotra ni lih lansko-predlanski letnik, kot ne od bozga, tko da ne enačit z novogradnjami (ali dobro obnovljenimi...) tako s porabo, kot nabavno vrednostjo...
Objave: 3853
Ocena:
0
Glej @Bohinc- sem že takrat, ko sem se odločil za TČ napisal, da sem se odločil za takšno, katera mi bo ob najnižjih temperaturah na moji lokaciji omogočalo zadostno moč in dovoljšno temperaturo vode. Od vseh TČ katerih karakteristik sem preučeval mi je vse kriterije izpolnila le izbrana TČ. Po tem razkritju pa se je name vsul ogenj in žveplo, kako v tujini izbirajo TČ in bivalentno delovanje, kako malo porabijo dodatni grelci in kako se takšna izbira ne splača...
Po prvem letu niti najmanj ne obžalujem nakupa. Kaj bo prinesel čas, bom pa še poročal.
PS Sem pa izkoristil nekaj ultra last minute ponudb za počitnice in imam razliko do najcenejše TČ že delno pokrito. Če mi uspe še dvakrat ali trikrat, bom pa že na plusu :mrgreen: :mrgreen:
Objave: 394
Ocena:
0
Se mi je zdelo. Seveda bom, ni bojazni. Kot vsak bom tudi sam poskusil zase narediti čimboljšo odločitev. Škoda je samo da je toliko nepotrebnega šuma na poti do nje. Ostani dobro.
Objave: 3853
Ocena:
0
Zakaj ljudje hodijo na gore? Enostavno zato, ker so gore tam.
In ne @Popson31- naredil sem analizo praktično vseh TČ za razumno ceno pa nobena ni zadovoljila mojih zahtev. Moč vsaj 8 kW pri -20°C, temperaturo vode vsaj 60°C pri isti minimalni temperaturi in delovanje brez dodatnih grelcev v vseh pričakovanih temperaturnih režimih.
So mi ponujali tudi Thermijo, sosedje imajo Zubadane...
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Sej ravno v tem je finta @bozgom - tvoje posebne zelje. Bi pa z eno klima TC za dosti manj denarja imel enako T v hisi, tud SV bi bila ogreta, ko bi zelel in na T katero bi zelel, itd. Strosek na letni ravni pa bi bil mogoce malenkost visji napram zdaj. Pa tud ce bi bila razlika 200€ na sezono, kar dvomim je to 20 let.