PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Cenejša, a ne zanič TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne razumem zakaj ti meče ven 3x20A.....

Tudi mi imamo 3x20A.....
Kuha se in peče na elektriko, TČ za ogrevanje, STČ za sanitarno vodo, vrtita se dva pralna stroja, občasno tudi kaj švasam, žagam, ........ pa mi še nikoli ni ven vrglo odklopnika.
Tako da najbrž moraš imeti neko konkretno zverino od stroja, da ti zagonski tok ven zabriše.
Čakam najprej odgovor elektra. V tem tednu se bom oglasil pri energetskem svetovalcu z vsemi podatki hiše, za izračun potreb, za vsak slučaj. Sicer malce bolj zaupam izvajalcu... Nato bo na vrsti ogled izvajalca. Verjetno bo potrebna nabava zalogovnika, skupnega za kotel kot za TČ, imam ogledanega v Šenčurju. Potiho mislim na 12 kW trofazno LG-jevko. V mislih imam še split sistem, da ne bi kupoval zalogovnika, a to bo povedal mojster...

Dober mojster je šel po moji poti (penzija), kolikor vem, nad LG-ji ni navdušen...

Cena je kar važen podatek. Kot zanimivost naj povem, da je predvideno povišanje cen komunalnih storitev v naši občini višje, kot povišica penzije. A tega denarja Bohinc ne bo videl...

Prerazporeditev obremenitev po fazah je tudi v planu... verjetno je tu problem. Če bo dokup moči predrag, ostane le še to.
9kW LG je res poceni, 12kW pa niti ni več posebej ugoden, sploh, ko prišteješ še zasoljene grelce in platino za sanitarno vodo.
Bom videl, kaj bo zadoščalo... toplo vodo trenutno ogreva Gorenje STČ 80 litrska...
DELPHI Napisal:12kW pa niti ni več posebej ugoden, sploh, ko prišteješ še zasoljene grelce in platino za sanitarno vodo.
če ni problem hrup, FWHP11 še vedno "best buy" nakup...(tudi tasta sem (končno) prepričal)) :lol: (pisal v drugi temi)
Citat:
Popson31 Napisal:@sassapo verjemi, da je ogromna razlika med piskrom za 10€ in tistim za 100€. Kdo kuha v voku, razliko pozna. Tudi med pecico za 300€ in tisto za 1k€ je vec razlik ne samo ena. In ja hrana pripravljena v drazjem piskru ali drazji pecici je okusnejsa. Kaj pa TC? Mi bo bolj toplo pri 22 stopinjah, ce bom ogreval z drazjo TC? Bo porabila drazja toliko manj, da bo povracilna doba za razliko do njene cene, povrnjena v njeni zivljenjski dobi? Ce zdaj porabim 300€ na sezono, bom z drazjo porabil koliko? Kdo mi garantira, da bo drazja delala bolje (kako bolje) in dlje od cenejse? To so tista osnovna vprasanja, ki zanimajo vecino invenstitorjev. In tukaj dejstvo, da smo ljudje razlicni ne pije vode. Obstajajo izjeme, ki jim je pomembno, da imajo nekaj boljse kot sosed in so to pripravljeni placat. Obstajajo tudi taki, ki jim je pomemben vsak detajl in so ravno tako pripravljeni placat vec. Vecini pa je pomembno, da je v hisi toplo in da je SV ogreta, ko jo potrebujejo. In vecina jih gre na TC zaradi prihranka na letnem nivoju, pa se nekatere zvizne ze na zacetku za par k€. Seveda s figo v zepu, ker vejo, da bi ena cenejsa klima TC popolnoma enako sfolgala.

Ah, nima smisla. Če tako razmišljaš tudi prav, ne maram pa da nekomu vsiljuješ svoja prepričanja, ker pač o TČ ne veš dovolj, da bi lahko sodil koliko je katera vredna.
Dokler je povpraševanje po napravah višjih kakovostnih razredov, jih bodo proizvajalci izdelovali!
Zanimivo je tudi, da ravno ti, ki bi po tvoje morali že davno propasti komaj dosegajo naročila.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Itak, 23°C s pravo TČ je nekaj povsem drugega kot 23°C s klima TČ.
Nateguni!
Bi lahko bilo dovolj debat? Kar sem potreboval, sem zvedel...
@sassapo potem pa ti kot strokovnjak povej, zakaj naj nekdo, ki mu je LG popolnoma dovolj, da mu ogreje hiso in SV na neko normalno T?? Kako bi recimo v tem primeru preprical @kadotr, naj se odloci za eno iz kao segmenta “pravih TC” in zanjo placal +10k€?? Verjamem, da bi vecina nas rada prebrala argumetne, ki pijejo vodo in so vredni teh nekaj k€ vec. Pri kuhinji, avtu, tvju itd argumenti vedno govorijo v prid drazjemu modelu.
Pa kaj je s teboj? Če si malce prebereš poste nazaj, jasno vidiš, da zelo zagovarjam LG, moje mnenje je celo, da je to najboljša TČ spodnjega razreda.
Ne moreš pa LG primerjat z Mitshubishijem, kot ne moreš Mitshubishija primerjat z npr. Heliothermom.
Kolikor denarja toliko muzike, pa če se postaviš 10 x na glavo tako je.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Lahko poda nekdo info koliko na koncu pride zmontiran tanovi 9kW LG monoblok r32 z odšteto subvencijo(območja z odlokom o načrtu za kakovost zraka) brez bojlerja?

Pa če najde kdo kak graf kako se ta novi LG monoblok obnaša pri nižjih temperaturah (torej kako ji moč in COP pada s temperaturo pri različnih DV - sam sem našel le podatek za -7W35 in -2W50, zanimiv bi bil kak podatek za DV 40 ali 45 stopinj)?
sassapo Napisal:Pa kaj je s teboj? Če si malce prebereš poste nazaj, jasno vidiš, da zelo zagovarjam LG, moje mnenje je celo, da je to najboljša TČ spodnjega razreda.
Ne moreš pa LG primerjat z Mitshubishijem, kot ne moreš Mitshubishija primerjat z npr. Heliothermom.
Kolikor denarja toliko muzike, pa če se postaviš 10 x na glavo tako je.

Sem kje napisal, da je LG slab ali da ti pravis, da je slab? Podal sem ga samo kot primer, ker je pac nizkocenovna TC. Uporabniki “klima TC” kot jim pravis, demantirajo ta tvoj stavek “koliko denarja toliko muzike”. Ze ena obicna klima TC za 5k€ ponuja vse, kar ponuja “prava TC” za 10k€. Enostavno ne razumem vas zagovornikov, da ne podate par konkretnih razlogov, s katerimi bi prepricali kupca, ki je v dilemi ali dat 5k€ ali dat 10k€. Pa ne spet, da ljudje smo razlicni, da so hise razlicne da bla bla bla. Imamo hiso in uporabnike na kateri bi delovala tako kot treba, ena in druga, kateri so razlogi, ki opravicujejo nakup drazje? Pri avtu, pralnem stroju, tvju itd., so btw razlogi vec kot jasni.
sassapo Napisal:Ne moreš pa LG primerjat z Mitshubishijem, kot ne moreš Mitshubishija primerjat z npr. Heliothermom.
Zakaj? Prosim za konkreten odgovor.
Koliko manj porabi? Koliko dlje bo delala?... Kaj več dobim pri teh pravih TČ, da je vredno nekaj tisoč € več.
Vse cene TČ so en velik nateg, prodajajo 50. let staro tehnologijo, kot znanstveno fantastiko skupaj z high tech notranjo enoto, ki je navaden bojler-zalogovnik skupaj z nekaj € vredno elektroniko in par senzorjev, realna cena za neko srednje mocno zelo kvalitetno 9KW TČ je 2K€. Ce pogledas ceno top klime Ururusarara so moje trditve precej realne...
@FAE imaš genialno poslovno idejo. Začni delati TČ po realnih cenah in boš v nekaj mesecih nesramno obogatel.

Kako že pravijo- daj denar tja, kamor usmerjaš govor (gobec).
1 ... 4 5 6 7 8 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi