PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Cenejša, a ne zanič TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bozgom Napisal:Drugače pa- že precej forumašev se je name obrnilo preko ZS in vsakemu sem pomagal, če sem mu lahko. Če te zanimajo moji osebni podatki mi pošlji ZS pa ti jih bom posredoval.

o, bog. tudi name. tudi pomagala po najboljših močeh... si pa ne delam utvar, koliko je to vredno.

Večje ko je znanje, manjši je ego. Manjše ko je znanje, večji je ego. (Berti)
@bozgom noben ne pravi, da si neumen. Ne podas pa odgovora zakaj drazja TC, ce lahko cenejsa opravi svoje delo enako? In ravno zato sem vzel 1k€ cenejso. Res je, da je tudi svohnejsa od drazje, pa vseeno se z nekaj rezerve za naso hiso. V tej zimi je bilo pri nas najvec -12 ali -13 nevem tocno. Takrat je TC vlekla 3.3kW stroma, njen maximum v teh razmerah pa je cca 5kW. Poraba do danes cca 300€. Si upas trdit, da bi z 11kW porabil v istih razmerah manj? Zivljenjska doba, pa sam ves, da o njen nima smisla debatirat. Kot sem ze par postov prej napisal, so forumaki strokovnjaki ze pred leti napovedovali max 7 let klima TC. Marsikdo jo je zavestno tudi kupil, da jo bo cez najkasneje 7 let menjal. Pa mu dela se danes. Tudi tvoja, ki je enkrat drazja od moje, lahko kadarkoli odpove. To da je drazja pac ni zagotovilo, da bo tudi dlje delala. Ce bi mi nekdo garantiral, da bom z 3k€ drazjo imel vsaj 15 let mir, bi se brez pomisleka odlocil zanjo.
Pri dražjih je prednost predvsem v višji proviziji za prodajalca. Ko bojo tele masince začele malo bolj masovno crkavat, boste pa kleli tako drage kot poceni modele.
@vitel, da bodo masovno crkovale so napovedovali ze pred 10 leti. Pa pred par leti se je naslo par takih kot ti, ko so isto govorili. Sej bote vidli, ko bodo zacele crkovat Smile cist mozno, da bodo. Ampak ti tega ne mores vedet.
Zakaj npr. delajo "piskre" za 100€, če pa lahko v tistem za 10€ enako skuhaš? Zakaj dati za digitalno pečico jurja, če v tisti za 300€ pečenka ni nič slabše pečena?... Splošnega odgovora pač ni! Vsak kupi izdelek po svojih zmožnostih, lastnem prepričanju, na podlagi teže, kvalitete izdelave, funkcijah katere mimogrede nikoli ne uporablja, dizajnu, barvi in še in še.
Zakaj nekateri v novogradnje tiščijo radiatorje in super duper uplinjevalni kotel, s katerim samo kotlovnica košta 15k€?
Zakaj je tako težko razumeti, da nismo vsi enaki in imamo vsak svoje prioritete, mi pač nikoli ne bo jasno.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Bozgom: ne vem kaj počneš za življenje, ampak kar tu očitaš ostalim ravno sam počneš - vedno izpade kot da je edino tvoja pravilna. Če priznaš ali ne. In deloma tudi zaradi tebe se mi ta forum polahko gabi. Ni teme, kjer ne bi bil vseved. Itak da nisi, gnojiš pa. Par vas je, ki mislite, da ste vso pamet pojedli. Niste, odrastite.
@sassapo verjemi, da je ogromna razlika med piskrom za 10€ in tistim za 100€. Kdo kuha v voku, razliko pozna. Tudi med pecico za 300€ in tisto za 1k€ je vec razlik ne samo ena. In ja hrana pripravljena v drazjem piskru ali drazji pecici je okusnejsa. Kaj pa TC? Mi bo bolj toplo pri 22 stopinjah, ce bom ogreval z drazjo TC? Bo porabila drazja toliko manj, da bo povracilna doba za razliko do njene cene, povrnjena v njeni zivljenjski dobi? Ce zdaj porabim 300€ na sezono, bom z drazjo porabil koliko? Kdo mi garantira, da bo drazja delala bolje (kako bolje) in dlje od cenejse? To so tista osnovna vprasanja, ki zanimajo vecino invenstitorjev. In tukaj dejstvo, da smo ljudje razlicni ne pije vode. Obstajajo izjeme, ki jim je pomembno, da imajo nekaj boljse kot sosed in so to pripravljeni placat. Obstajajo tudi taki, ki jim je pomemben vsak detajl in so ravno tako pripravljeni placat vec. Vecini pa je pomembno, da je v hisi toplo in da je SV ogreta, ko jo potrebujejo. In vecina jih gre na TC zaradi prihranka na letnem nivoju, pa se nekatere zvizne ze na zacetku za par k€. Seveda s figo v zepu, ker vejo, da bi ena cenejsa klima TC popolnoma enako sfolgala.

Zanimivo pa, da se to vprasanje o razliki vlece ze nekaj let. Ze v starih temah je bilo govora o tem, razne debate in prepucavanja. Konkretnih razlogov pa do danes ni podal noben. Ali primerjave ali pa spekulacije.
JaBK Napisal:to je povzetek, načeloma sledi par strani prepucavanja.

You were saying?

Zmaga pa tak oni, ki pokroviteljsko začne vsak vpis z "Glej @vstavipoizbiri" in ima dober luft v bajti, ker jo je izoliral s tervolom.
In kdo je ta s dobrim luftom v bajti?
Vsi...
cbbx Napisal:Bozgom: ne vem kaj počneš za življenje, ampak kar tu očitaš ostalim ravno sam počneš - vedno izpade kot da je edino tvoja pravilna. Če priznaš ali ne. In deloma tudi zaradi tebe se mi ta forum polahko gabi. Ni teme, kjer ne bi bil vseved. Itak da nisi, gnojiš pa. Par vas je, ki mislite, da ste vso pamet pojedli. Niste, odrastite.
Ob vsakem postu levo zgoraj piše, kdo je avtor. Ko prebereš @Bozgom zapis enostavno preskoči. Zares nočem biti kriv, da bi zaradi tega, ker se ti gabim bruhal. Zdravje bi le naj imelo prednost pred radovednostjo. :roll: :roll:
Brez skrbi, bom. Pa z bruhanjem to nima nobene veze, ker ti žal ni jasno na kaj mislim. Upam, da te kdo ne jemlje resno. Pa lahko končava.
Kadotr a si izpadu al predolg odlašal z naročilom ''fery TČ''?
Drgač pa sosedom dela Samsung prvo sezijo BP (čeprav so še par let nazaj ''vedeli povedat okol...'', da smo na mrazu, velik pokurmo'' Arrow pa so nas konkretno o TČ in ogrevanju z TČ vprašal šele tik pred nabavo njihove... Idea )
Čudi me (na inverter TČ) je monter predlagal in vgradil zalogovnik- radiatorsko og. (preko vseh ''pravil-svetovanja modrecov'' foruma, čeprav sosed in monter nimata veze z njim...).
Kolkor mi je znano naj bi bil LG boljši. TČ malo morje...različnih cenovnih rangov.
Konkretno tud sam verjamem, da je nekaj na izdelavi-kvaliteti vgrejenih delov. A ne , sej tud sam npr. pr prikolah (avti) predlagaš ene...pa so vse namenjene za isto stvar in od točke A do B … Pa vrata, okna so tud za odpiranje in zapiranje, ne fery ipd. :!: :?: Idea
Drgač tud hladilniki ''so'' TČ, crkujejo vseprek? Ali eni bolj drugi manj? … Malce odvisno tud od sestave...(četudi iste firme :!: ), sicer kadotru to razumet ne bi smel bit problem :wink: :mrgreen:
Cbbx mahh…, ne bom..., ''škoda cajta''… bolš v gostilno se konkrteno s kom ob pijač skregat, pa še za kravatlc ga lohk koj primeš :mrgreen: :lol:
Pri Feryju je šlo za enofazno TČ. Imam 3x20 A priključek, večkrat mi štrom ven meče, grem pritiskat gumb, zato ni prišla v poštev. Že nekaj let imava dva komada Climatiser Heat Pump - talni klimi. V hujši zimi kuriva domača drva v centralni kurjavi brez zalogovnika, v Emo rebrastih predimenzioniranih radiatorjih. Posek in prevoz goli v lastnem gozdu mi opravi zunanji izvajalec, razrez na 33 cm, cepljenje z električnim cepilcem in traktorski prevoz domov, skladiščenje in potem prevoz v kurilnico opraviva z ženo. V lastnem gozdu gre zaloga bukve počasi h koncu, o zdravju naju obeh pa ne bi. V pripravljenosti je še gorilec Ferroli, spet vezan na prevoz od ceste do hiše ter trikratno prelaganje nekaj ton peletov letno.

Na koncu ostane le še neka TČ, ne predraga, a da opravlja svoje delo. Sistem na drva in nekaj zaloge naj bi ostalo tudi v prihodnje. Imam še 2 kW agregat.

Trenutni koraki: v živo ogled LG monobloka pri A....., poslana vloga za povečanje moči na 3x25 A, odpoved paketa Modri in selitev na cenejšega operaterja, na bolj skromen paket dveh mobitelov, interneta in nekaj manj TV. Prihranek v dveh letih cca 1.700 €. Premišljujem še o aktivaciji stare hiše. Cestno plehovje imava že v dobri kondiciji.

Dobronamerne pripombe o še kaki možnosti šparanja dobrodošle.

Naprodaj: vitel na motorno žago z montirano žago Dolmar 113 s škripci, gurtnami, samokolnico za lažje delo stoje; še ena žaga Husa 350, eno sezono in pol rabljen gorilnik Ferroli z zalogovnikom, agregat Genmac Suzuki 2 kW...

Oba otroka sta si ustvarila družini drugje, ni problem narediti večjih akcij, a vseeno sproti ostane prekladanje tonaže malo po malo. Pomoč otrok sicer raje koristiva ob bolezni...
Lg monoblok bo čisto ok. Samo najdi enega, da ti jo bo ok zmontiral pa je. Pa subvencijo nazaj pa je tudi končna cena prijaznejša. La tok veliko nabavi da bodo drva za rezervo če rikne, ne da se bosta z njimi dajala ko bo res mraz. Ne bo še ti dalo več in klel boš, da nisi kupil močnejše
1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi