PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Cenejša, a ne zanič TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne, Daikin je sigurno št.1 v klima segmentu. Koliko je pa dejansko vreden v primerjavi z sicer nekaj dražjimi EU napravami pa ne bi več.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Malo bom izpadel len Big Grin , ker se mi ne da iskati in nisem uporabnik zrak-voda TČ. Kaj spada pod klima segment TČ in kaj je pogoj, da TČ uvrstimo sem? Zanima me iz firbca. Hvala.
"klima" segment je iznajdba tega foruma.....drugje to ne "pali"....
Lahko bi še rekli da dve škatli od klime "zašvasaš" skupaj(ena na drugo) in "zdrejaš" neko notranjo enoto vse skupaj povežeš s plinsko povezavo(isto kot klime) le da pri klimi notranja enota piha zrak(torej gretje/hlajenje zrak-zrak) tukaj pa izmenjevalec pošilja vodo preko OČ v radiatorje (ali zalogovnik)in imaš sistem zrak-voda...

PS razlike ni nobene, le da te za to "pravo" opalijo skoraj trikratnik te zaničevalne iz klima segmenta....(v ferijevem sistemu celo desetkratnik)......
Grega: tudi meni to ne potegne. Ti bojo forumski 'genialci' podrobno razložili kje je razlika, zakaj tega nikakor kupit oz. kupit 'pravo' TČ. Ker te klima so itak čokoladne in se stopijo kmalu po zagonu. Lepi nori svet reklam, kvazi mešetarjev in novo pečenih 'majstrov'. Skratka, če še nisi zmešan, boš tu kmalu tak.
grega09 Napisal:Malo bom izpadel len Big Grin , ker se mi ne da iskati in nisem uporabnik zrak-voda TČ. Kaj spada pod klima segment TČ in kaj je pogoj, da TČ uvrstimo sem? Zanima me iz firbca. Hvala.

evo, 20s sem rabila...

sassapo Napisal:Dražje naprave si ljudje ne kupujejo zaradi strahu, da jih bo zeblo, he he. V večini primerov so to tehnično nekoliko bolj izobraženi ljudje ki znajo cenit tehnično odličnost, se zavedajo, da je naprava boljše izdelana, vsebuje boljše komponente, porabi manj, je življenjska doba takšne TČ precej daljša, krmilje je precej naprednejše... Velikokrat je pri teh napravah garancijska doba daljša kot je življenjska doba nekaterih TČ iz klima segmenta

če želiš pa poimensko, pa (vsaj dobro zastopane na forumu):
daikin, hitachi, fujitsu, toshiba, panasonic, micka. tako čez prst se jim reče poševnooke.
evropske so pa (spet čez prst) ta prave.
pol imaš pa še kitajske, ki so pa pod vsako kritiko. Pač na sistem, da kitajc nekaj napiše v specifikacije, kar nima veze z realnostjo (to je pač res) in da jih je treba sam uvozit in potem enega najti da jo zmontira. Ni odveč govoriti, da ni nobenih garancij ne na TČ ne na delo. Zadeva dela kot dela na sistem lota.

to je povzetek, načeloma sledi par strani prepucavanja.
sašo65... Ne, klima TČ ni iznajdba tega foruma! Preberi si kakšno starejšo strokovno literaturo!
Vedi, da pred 15 leti klima segmenta še sploh ni bilo. Proizvajalci klim so pač ugotovili, da je to dobra tržna niša, pa so zunanji enoti dodali notranji vodni modul in ustrezno krmilje.
Pred tem, smo mi klime predelovali v TČ.
Že 100 x sem poudaril, da sam nimam nič proti klima TČ segmentu!
Potrebno se je samo zavedat, da tega pač ne gre enačit z kvalitetnejšimi napravami, kot ne moreš enačit mestni avto z onim iz srednjega razreda.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Citat:Potrebno se je samo zavedat, da tega pač ne gre enačit z kvalitetnejšimi napravami, kot ne moreš enačit mestni avto z onim iz srednjega razreda.

Če si sposodim

Citat:razlike ni nobene, le da te za to "pravo" opalijo skoraj trikratnik te zaničevalne iz klima segmenta....(v ferijevem sistemu celo desetkratnik)......

Oba avta imata štiri kola pa volan in te pripeljeta od točke A do točke B, le da te za enega opilijo za 3x bolj, kot za drugega.
najmanj vmesna primerjava je primerjava z avti.....
In zakaj že?

PS lahko bi pa dal tudi mobilne telefone, oblačila, belo tehniko, pohištvo...
Te primerjave avto/TC so cisto brez veze. Res je, da vsak izpraven avto te pripelje od tocke A do tocke B. Je pa razlika, ce kot primer vzamemo starega golfa in novega bmw, v udobju, v porabi, v nacinu voznje itd, vse to na isti relaciji. Kaj pa TC? Vzamimo za primer enega poceni LG za 3k€ in eno ta pravo TC za 10k€ in pa identicni hisi z identicnimi navadami stanovalcev. Bo stanovalce, ki jih ogreva LG pri 22 stopinjah v hisi zeblo? Jim bo manj udobno, kot stanovalcem, ki imajo pravo TC? Bodo lastniki hise z LG placali na letni ravni obcutno vec kot lastniki hise s pravo TC? Mogoce bo razlike za gajbo piva. Udobje pri 22 stopinjah bo enako tako z eno kot z drugo TC. Za avte tega ne moremo trdit. Ker voznja z novim bmw je neprimerljivo boljsa in udobnejsa, kot voznja z enim starim avtom, ki ima le osnovno opremo.
Enostavno ne vidim nekih konkretnih razlgov, da bi v hise grajene po danasnjih standardih montirali TC za 10k€, ce lahko isti ucinek dosezemo ze s tisto za 3k€. Isti ucinek v vseh pogledih.
Tako nekako ja, nekateri se težko sprijaznijo, da so danes TČ na nivoju hladilnikov (ki je mene btw prišel več kot TČ) in ostalih gospodinskih aparatov. Pač delajo, ljudem je toplo in to je to. Ni to avto, kjer razlike vidiš in občutiš - varnost, udobje, zanesljivost in za pleh p. še značka. Če drugače ne gre in moraš ta kup pleha res kazati pred hišo, pa ga oblečeš z lesom in še iz kakšne IVT grde račke narediš estetsko sprejemljivo zadevo...
No vidiš, če pogledamo hladilnike- tako najcenejši, kot 3x dražji ti bo ohladil pivo. Le zakaj delajo toliko dražje?
Popson31 Napisal:Enostavno ne vidim nekih konkretnih razlgov, da bi v hise grajene po danasnjih standardih montirali TC za 10k€, ce lahko isti ucinek dosezemo ze s tisto za 3k€. Isti ucinek v vseh pogledih.
Če ti tega ne vidiš razlogov, to še ne pomeni, da jih nihče drug ne.

PS- če boš našel odgovor, zakaj je nekdo pripravljen plačati 1000 $ za vstopnico, kjer bo v športni dvorani poslušal razpravo filozofa in psihologa ti bo jasno tudi marsikaj drugega.
Citat:Če ti tega ne vidiš razlogov, to še ne pomeni, da jih nihče drug ne.
Potem pa nas razsvetli, kakšno dodano vrednost predstavlja TČ TEBI, da si pripravljen odšteti recimo 5-7k več za njo?
S temo lahko zaključimo. Danes sem videl kar nekaj živih ljudi, ki so zimo preživeli ob LG monobloku, v kiperbušu so domovali pajki. Neizpodbitno se v stanovanju ni videlo, kakšna naprava stoji za hišo in ogreva, torej bo verjetno tudi zame ustrezala. Kak minus zanesljivo ima v primerjavi z dražjimi, vseeno mislim, da bo za ta denar tudi mene grela. Imam agregat, tudi večdnevni izpad štroma me ne skrbi.

Hvala A.... za vabilo, ogled, nasvete in postrežbo!

Naj še dodam: vsak tele ma svoj vesele, vsako prase rije zase. Naj tako tudi ostane, vsak naj kupi, kar mu paše in kakršni razlogi prevagajo za izbiro. Tudi na travniku je najlepše, če je veliko različnih rož, naj bo tako tudi pred in za hišami s temi našimi kištami.
1 2 3 4 5 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi