na steni od stopnišča se nam je pred tedni pojavila okrogla 2 do 3 cm izboklina, zdaj pa so na njej razvidne tudi že razpoke, zraven pa je še ena asimetrična izboklina (sliki sta pripeti). Na drugi strani je kopalnica, kjer sta dva umivalnika in tuš kabina, ki je še najbližje gledano na izboklino. Verjetno nekje nekaj pušča, ampak po moje ne močno, sicer bi bili verjeno vidni še kakšni večji fleki ...?!!?
Zanima me, ali se da s kakšno "ultazvočno" napravo ali s čem podobnim odkriti vzrok ali vsaj lokalizirati vzrok, preden se gre v štemanje na veliko oz. če mi lahko kdokoli da kakšen pameten nasvet, kako bi se tega lotil brez prevelikega posega.
SinAbi Napisal:Če bunkico malo spraskaš, te ne bo hudič uzel.
To je bil zelo konstruktiven predlog!
Le tako boš namreč morda ugotovil, kaj je vzrok......
In ne glede na vzrok boš to izboklino moral sanirati.
Torej en rabljen izvijač, kladivo in poštemaj ta del ometa, ki bo itak prej ali slej odpadel.
Potem pa poslikaj, da se vidi kaj je v notranjosti (torej kolikor blizu ti fotoaparat dopušča)
Morda je kaj, ali pa tudi nič in poškodovan omet le pokitaš ....
Obstajajo firme, ki ti pride z rentgenom pregledat. Googlaj pod "neporušne preiskave" in pripravi nekaj 100 eurov....
Zdaj pa resno: najboljše in edine pametne predloge si že dobil. Po moje je to zabit žebelj ali kak vijak, ki je začel rjaveti. Odkoplješ, pobarvaš krivca (če ga pač ne moreš odstranit), malce purpena ali neke stisljive mase, nato pa zagipsaš in pokitaš. Če boš dal direktno gips, se ti bo zgodba čez čas ponovila.
Težko verjamem, da bi bil to žebelj ali kaj podobnega. Zakaj bi bilo prej 10 let ok, zdaj bi se pa kar naenkrat žebelj začel večat? Vsekakor je nekaj z vodo glede na to, da je na drugi strani kopalnica z odvodi od tuš kabine in umivalnikov. Opozorisli so me, da je mogoče tudi slabo zakitano med dnom tuš kabine in zidom s ploščicami. Da nekje nekaj malega pušča, ker če bi močno, bi verjetno bil velik flek in to relativno hitro. Zato pa sprašujem, če se da s kakšnimi napravami pogledat "skozi zid" in hitreje ugotoviti napako. Sem res analfabet na tem področju in sem upal, da mi kakšen mojster točno napiše, kako bi se tega lotil. Tudi če popraskam tisto izboklino, dvomim da bom sam ugotovil, kje je problem ...
no potem pa izkoristiš mnenje nad tvojim, odšteješ nekaj 100 eur in bodo ugotovili. potem pa plačaš še sanacijo in je to to.
in da ne boš predolgo googlal <!-- m --><a class="postlink" href="http://lmgtfy.com/?q=neporu%C5%A1ne+preiskave">http://lmgtfy.com/?q=neporu%C5%A1ne+preiskave</a><!-- m -->
lahko bi pa spraskal dol, poslikal in prilepil sem.
Razumel bi, če bi šlo za neko znanost, ali če bi ta izboklina bila na neki freski, ki je neprecenljivo umetniško delo.
No ja, ne spoznam se na umetnost.....
Morda pa je tudi beli zid umetniško delo, ki se ga pač ne sme lotiti z grobimi sredstvi in je treba poklicati strokovnjake, da opravijo CT ........
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.