PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Sprememba namembnosti iz poslovnega prostora v garažo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Prosil bi za pomoč Zanima me kako je s spremembo namembnosti samo dela poslovnega prostora v Garažo.

Trenutno je vpisana namembnost poslovni prostor, na upravni enoti mi je bilo rečeno, da so lahko notri pisarne ali kakšna storitvena dejavnost (fotokopirnica,....)

Poslovni prostor se nahaja v bloku v bližini centra Maribora.
Prostor je velik cca 65 m2 + cca 40 m2 je kleti, prostora sta medsebojno povezana s stopnicami, saj se prostor nahaja v pritličju. Vhod v prostor je z glavne ceste in z dvoriščne strani.

Zanima me ali je možno in če je, kakšna soglasja potrebujem, da bi del pritličja (cca 25-30m2 - to je del, ki je na strani dvorišča) spremenil v garažo (ravno ta del je tudi podkleten). Vhod v garažo bi bil z dvoriščne strani. Stena na dvoriščni strani, kjer bi vgradil garažna vrata ni nosilna.

Hvala za vašo pomoč,

Jani
V bloku za vsako tako spremembo rabiš 100% soglasje lastnikov. Kar je dostikrat nemogoče.
Ko sem jaz nekaj takega spraševal, so mi razložili, da moram pridobiti gradbeno dovoljenje ....... tako, da pozabite raje plačujte višji prispevek na uporabo..., saj zato verjetno gre. Pa tudi, čim bo garaža je spet nov požarni elaborat.... raje pozabite...
Hvala za odgovor, v bistvu se ne gre toliko kot prispevek ampak dejansko birad naredil noter garažo Smile
Hvala
Ključno je to, kar je zapisal @fizikalec15. Vse ostalo so tehnikalije, ki jasno za sabo potegnejo določene stroške.
Parkiraj notri avto... če kdo vpraša je to razstavni salon Smile
Iskanje po temi