PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Problem pri delitvi elektro stroškov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upam, da sem izbral pravi podforum, drugače prosim za ustrezen premik..

V najemu imam manjši poslovni prostor 35m2. Priklopljen je na svoje odjemno mesto 3x25A, števec z visoko in malo tarifo. Za mojim posl. prostorom je sedaj še stanovanje, ki je priključeno na moj števec, najemodajalec pa je njegovo porabo meril z 1T odštevalnim števcem (zamenjali ga bomo za 2T). Njegov izračun je zgledal takole:

15€ (prispevek brez DDV)+0,13€ X (mesečni odčitek kw/h z odšt. števca).

Kako sedaj rešiti to godljo za nazaj, dokler ne namestimo 2T odšt. števca, ker tale izračun prav gotovo ni ok. Naj povem, da jaz v MT porabe praktično nimam.
Kaj pa je narobe s tem izračunom?
Ker ne vemo koliko ima stanovanje VT in MT, samo skupne kw/h. Torej od kje dobi 0,13€? Plača celoten prispevek, to mi tudi ni najbolj logično. Kaj pa omrežina, ne bi morala oba oba stroška dati na pol? Čudno mi je, ker od njihovega prihoda ob isti uporabi plačujem višji račun. :roll: Obstaja kakšen spletni "kalkulator", ki bi znal izračunat delitev stroškov za takele namene?
Če meri vso porabljeno električno energijo in ti plačuje 0,13 €/kWh in poleg še kompleten prispevek za obračunsko moč ter OVE-SPTE potem bodi raje čisto tiho. Če pa si pošten mu pa znižaj ceno na tam 0,115 €/kWh.
VT+MT=xxx €
Merilni števec - odštevalni števec = xxx kW
xxx kW = xx% od xxx €
ostanek nosi najemnik.
Če ti plačuje kWh po 13c in plača pol fiksnega dela (oz vsak nekaj) je po mojem dokaj nemogoče da bi imel ti na koncu višji račun kot brez da si delite priključek. Razen če je kak kabel za bojler napeljan mimo števca.
Iskanje po temi