PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira tč zrak voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xavi Napisal:To, kolikor mi sosed razlaga, mu kaže vse parametre, porabo v kw, koliko energije je proizvedla, posledično COP it. Tega moj Albatros recimo nima. Tako, da če zadevo redno spremlja hitro opazi kakšna odstopanja. Sicer pa verjetno obstaja kakšna varovalka oz. senzor za opozorilo.
Damjan, en ogled pove več kot tisoč besed. Sasapo je marsikomu na tem forumu, tudi meni montiral TČ, tako da brez strahu.
A misliš, da boš iz tega razbral dejanski COP :roll: .
Kateri parameter še manjka? Sicer nisem vprašal, če črpalka že sama prikaže COP. Energetik, kako prideš ti do tega podatka pri Vaillantu?
Če se ne motim, je @Energetik81 meril svojega Vaillanta in preračunaval, da je dobil pravi COP, ki pa ni ravno kaj veliko odstopal od tistega "prebranega iz displeja".
xavi Napisal:Kateri parameter še manjka? Sicer nisem vprašal, če črpalka že sama prikaže COP. Energetik, kako prideš ti do tega podatka pri Vaillantu?
Pokazat ga zna marsikatera naprava.

Vprašanje pa se nanaša koliko verodostojen je ta podatek?
Pravi COP ogrevanja dobiš tako, da daš na eno stran vso elektriko (TČ, OČ, grelci, motorni ventili, napajanje avtomatike....) in na drugo stran toplotno energijo oddano v toplotnem plašču zgradbe. Tega ti pa ne more izmeriti nobena standardna avtomatika.
xavi Napisal:Kateri parameter še manjka? Sicer nisem vprašal, če črpalka že sama prikaže COP. Energetik, kako prideš ti do tega podatka pri Vaillantu?
Tako da odčitam doprinos toplote iz zunanjega zraka na displeju in porabo na mojem mehanskem števcu, na katerem visi cela kotlovnica.

bozgom Napisal:Pravi COP ogrevanja dobiš tako, da daš na eno stran vso elektriko (TČ, OČ, grelci, motorni ventili, napajanje avtomatike....) in na drugo stran toplotno energijo oddano v toplotnem plašču zgradbe. Tega ti pa ne more izmeriti nobena standardna avtomatika.
Tako bi izmeril kvečjemu COP celotne bajte, vključno z gretjem strojev, luči, TV, oseb...
Za izmerit COP od TČ, pa moraš meriti toploto, ki jo TČ pošilja v ogrevalno vodo.
Zato, ker je šalabajzer, sprašuješ bedarije. Ker, povedal ti itak ne bo. Kdo pa še po sebi serje, si pa optimist. Sploh ne tukajšnji, ki so vsi po vrsti celo znanje použili. Dokler nisi preveč natančen in ne vprašaš preveč. Potem pa naenkrat ni več cool. Cel forum v luft skoči, prav zanimivo, res.

Popson31 Napisal:Zakaj pa monter zazene napravo s premalo plina? Ne ve niti sam, da je plina premalo? Nafila plin od oke? Ali namerno, da ga bo stranka klicala naj pride preverit zakaj TC porablja prevec in ji bo obisko oz dofilanje plina ustrezno kasiral. Ali kak drugi razlog??
Sassapo mi je poslal ponudbo za Hitachi 11 kW. Sedaj se moram odločiti med Hitachi in Nibe Split 12 kw, ki je cenovno celo nekoliko nižje. Ima kdo izkušnje z Nibe Split? Zanimiva mi je garancija 5 let....
cbbx Napisal:Zato, ker je šalabajzer, sprašuješ bedarije. Ker, povedal ti itak ne bo. Kdo pa še po sebi serje, si pa optimist. Sploh ne tukajšnji, ki so vsi po vrsti celo znanje použili. Dokler nisi preveč natančen in ne vprašaš preveč. Potem pa naenkrat ni več cool. Cel forum v luft skoči, prav zanimivo, res.

Popson31 Napisal:Zakaj pa monter zazene napravo s premalo plina? Ne ve niti sam, da je plina premalo? Nafila plin od oke? Ali namerno, da ga bo stranka klicala naj pride preverit zakaj TC porablja prevec in ji bo obisko oz dofilanje plina ustrezno kasiral. Ali kak drugi razlog??

@sassapo vprasanje, ki ga citira @cbbx je bilo namenjeno tebi, po postu, kjer pises, da TC z novim plinom lahko porabi 1x vec, v kolikor je v povezavi premalo plina. Da je premalo plina, pises, da je kriv monter. Bos podal odgovore?
damjan.kunc… Nibe split je v biti Mitshubishi v 1F varianti, zato ti ga nisem ponudil.

Popson31... nisem napisal da je kriv, ampak da je lahko kriv!
Zaradi zakonske omejitve dovoljene količine vnetljivega plina v split sistemih naprave na R32 nimajo akumulatorja zato se pozna že najmanjša manjkajoča količina. Pri montaži se pa "lahko" zgodi, da nekaj plina pobegne.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
sassapo Napisal:Monter zažene napravo z malenkost premalo hladiva v sistemu. Stranka sploh ne ve, da bi lahko imela manjšo porabo :wink:

Evo @sassapo to si napisal, brez veze dlakocepis, ker bistvo vprasanja je popolnoma drugje. Zakaj monterji zazenete TC s premalo hladiva v sistemu? Je to povrsnost, neznanje ali pa celo namerno?? Zdaj kdo je kriv, da je v sistemu premalo plina nima smisla debatirat. Je pa vsekakor odgovornost monterja, da TC zazene po pravilih proizvajalca. Ali?
No ja, na terenu sem že videl marsikaj. Ti pa tukaj res čisto brezveze nabijaš v tri dni.
Ja, zgodi se lahko vsakemu, sam nisem nobena izjema! Ker si že tako "pameten" mi povej prosim kako bom vedel, da je v sistemu malenkost premalo hladiva, če nisem jaz montiral?
Opisal sem samo pomanjkljivost TČ, polnjeno z novim hladivom in kaj je lahko posledica. Poudarjam, LAHKO!

Kaj in zakaj bi ti rad iz tega naredil zgodbo za naslovno stran!?
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Se ti ne zdi, da ce nekaj napises, podas tudi razloge zakaj in kako do tega pride? Ker tega nisi naredil, sem te pac vprasal. Na tebi pa je, ce bos povedal ali ne. To, kako bos vedel, ce je v TC dovolj plina v primeru, ce delas samo zagon in TC nisi montiral pa ni skrb kupca oz stranke. To mora vedet tisti, ki montira oz zazene TC. Nekdo, ki TC kupi, pricakuje strokovno in pa pravilno izvedeno montazo, kar tudi placa. Sem spada tudi zadostna kolicina plina. Ali? Ce pa pravis, da ze majhen manjko plina pri novem daikinu lahko za 100% poveca porabo, pa predvidevam, da montaze nebos prepustil nekomu drugemu ampak bos vse od A do Z naredil sam.

Pa, ce smo realni, da bo TC porabila za 100% vec, ze zaradi manjka par gramov hladiva, je to vec kot dober razlog za naslovno stran.
sassapo Napisal:Monter zažene napravo z malenkost premalo hladiva v sistemu. Stranka sploh ne ve, da bi lahko imela manjšo porabo :wink:
Kaj se pa zgodi, če je plina R32 malenkost preveč v sistemu? Na strani vodne povezave je drugače, ker imamo barometer in zlahka korigiramo. Količina plina nam je pa vedno neznanka.
Kako klimaš sploh preveri količino plina v sistemu? Tako, da preveri tlak? Če ja, a ne bi bila potem simpl in poceni rešitev en fiksen manometer nekje na sistemu?
1 2 3 4 5 6 ... 20 Pojdi na stran 
Iskanje po temi