PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri WV Term - stečaj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.vecer.com/na-cesto-55-zaposlenih-wvterma-6656475?mView=1&tmpl=component">https://www.vecer.com/na-cesto-55-zapos ... =component</a><!-- m -->

Evo, pa smo kot kaže izgubili še eno slovensko podjetje. Kot lastnika njihovega kotla me zanima, kaj sedaj? Uplinjevalni kotli vsebujejo precej potrošnih delov (sicer ne za letne menjave), vendar vseeno: Če po nekaj sezonah razpade uplinjevalna komora in okoliški termobeton, sledi le še vožnja na Dinos? :?
Šamotne opeke in termobeton se vedno dobi. Problem je v keramiki npr. šoba ki je narejena po meri, vendar se tudi to da naknadno izdelati.

Podjetje brez naročil bo propadlo. Kako jim je to uspelo, ne vem.
Stečaj ne pride sam od sebe. Dne 29.9.2011 sem tovarno obiskal in že na prvi pogled nekaj ni štimalo. Sem videl kaj, pa o tem ne bi...

Glede rezervnih delov bi bilo pošteno od stečajnega upravitelja (in bivših zaposlenih) vsaj povedati, kdo so dobavitelji termobetona in keramike. Če bo možno naj lastniki kupijo dele, ko bo razprodaja... Upam, da ne pride stečajni upravitelj, ki mu bo vseeno, kaj bo z zalogami. Podobno, kot v bližnjem mestu....
Ne "sekiraj" se @kadotr! 8) Ker je "laufalo" še 7+ let po tvojem obisku, verjetno nisi ti prinesel slabe "karme" v "fabriko"! :lol:
kadotr Napisal:Stečaj ne pride sam od sebe. Dne 29.9.2011 sem tovarno obiskal in že na prvi pogled nekaj ni štimalo. Sem videl kaj, pa o tem ne bi...

Glede rezervnih delov bi bilo pošteno od stečajnega upravitelja (in bivših zaposlenih) vsaj povedati, kdo so dobavitelji termobetona in keramike. Če bo možno naj lastniki kupijo dele, ko bo razprodaja... Upam, da ne pride stečajni upravitelj, ki mu bo vseeno, kaj bo z zalogami. Podobno, kot v bližnjem mestu....

Na kaj podobnega računam tudi sam. Vsaj en set bi definitivno kupil na zalogo, da bi življenjsko dobo celotnega kotla kar se da podaljšal. Ni mi jasno, kaj točno se dogaja, glede na to, da so pred slabim letom ustvarili novo znamko in spremenili grafično podobo. @kadotr - lahko zaupaš, katere znake bodočih težav si videl že leta 2011?
Jaz sem šel včeraj v Mercator in če vprašate mene, nič tam ne štima.
A potemtakem lahko leta 2026 pričakujemo njega stečaj?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Prej, bolj 2020.

Če ne bi bilo politične volje bi Mercator tako že bil v stečaju, ali pa vsaj insolvenčnem postopku. Ker dejansko bolj malo štima pri njih. Začne se na operativni ravni, vdari pa slej ko prej na finance. In to se je pri Mercatorju zgodilo že dosti let nazaj.
Primite se za denarnice, ker "tole" bi mi "znali" še nazaj dobit! 8)
Mercator bo v pol leta dobil novega lastnika...

Kar se wvterma tiče, pa škoda. Par na vasi nas ima njihove uplinjevalnike in smo vsi zadovoljni. Upam da ohranijo en del proizvodnje, verjetno je vse odvisno od lastnikov.
Po mojem je v tem primeru bolj odvisno od managementa. Grem stavit, da bodo poizkusili iz stečajne mase odkupit določeno premoženje in repromaterial, potem pa gasa naprej. Vprašanje samo koliko se bo preizkušen kader, na katerem sloni firma, v vmesnem času porazgubil okoli. In trenutno imajo k sreči v MB in okolici kam za it. Sreča za njih, nesreča za novi WV Term.
Fery Napisal:Jaz sem šel včeraj v Mercator in če vprašate mene, nič tam ne štima.
A potemtakem lahko leta 2026 pričakujemo njega stečaj?
A ni šel merkator pod avstrijsko supernovo?
Teden dni po postavitvi uplinjaka sem naročil obloge za vrata, peč, zgorevalno šobo in most v spodnji komori, pa tiste tesnilne štrike okrog teh elementov, ki se potem lepijo s stekleno vodo. Pa še ventilator, tesnila zanj. Takole, na zalogo, ravno zaradi misli na tak možen scenarij. Po krepkem desetletju bo kot kaže potrebno menjati šobo in most. To kurilno sezono še pustim, potem pa menjam. Pa ni WV. In tak, ki računa na tak scenarij, lahko tisto nujno nabavi sedaj, ko še dihajo.
arbajter a bi mogoce lahko delil kasno sliko kotla da forumasi vidijo kasno je stanje kotla po tolkih letih obratovanja.
Lp
simek Napisal:Primite se za denarnice, ker "tole" bi mi "znali" še nazaj dobit! 8)
Srečko, tebi iz tošeljna ne bojo nič vzeli, jaz pa bom izvedel, da so mi nekaj vzeli, ko bom dobil bančno obvestilo, da moram poravnati minus.

PS.:a veš zakaj imam jaz najraje laškega?
Bom, obljubim. Ampak jutri, je moja ta hip krepela nametala not. Drugače nič posebnega, tista reža v šobi se je razširila za več kot centimeter, tudi rob ni več oster (na vogal) kot je bil. Je precej okrogel. Mislim pa, da na samo delovanje veliko ne vpliva, edinole tisti drobiž po končanem gorenju hitreje pade v spodnji zgorevalni del.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi