[attachment=o29327]Pozdravljeni,
zanima me kako komplicirano je prestaviti uvoz na parcelo, kjer bomo gradili hišo za nekaj metrov (glej sliko - uvoz bi imeli na edinem mesu kjer je visok robnik ). Uvoz bo speljan preko pločnika. Na mestu uvoza je tudi kanal in zraven tudi prehod za pešce. Kako je z dovoljenji? Izvedba?
Hvala in LP
Odvisno od koga je cesta, če je občinska boste vrjetno mel malo dela, če je pa državna pa pitaj boga koga boste morali najti in kdaj si bo ta vzel čas da vam popravi cesto. Plus par tisoč evrov za ves njihov trud.
Gre sicer za uvoz iz ulice, ne iz ceste. Pomembno je zato ker mi mesto dovoza močno vpliva na arhitekturo hiše - uvoz v garažo iz druge smeri. Ali rabim za izvedbo dovoza kakšno soglasje - npr. občine?
Zdravo,
prestavitev uvoza so mi odobrili, sedaj pa me zanima če ima kdo slučajno občutek koliko bo to stalo. Narediti bi bilo treba naslednje:
-dvigniti robnik - cca. 5 m
- spustiti robnik cca 5 m
- nasuti kjer je bil do sedaj spuščen robnik in utrditi
- urediti padec kjer je bil do sedaj visok robnik
- zapreti cesto...
Na mestu kjer bo uvoz je tudi kanal
Tkole čez palec 5k. Zapora dela ceste odstranitev asfalta, robnikov, prestavitev kanalizacije (nove cevi + nov jašek), novo utrjevanje, novi robniki nov asfalt. Če pa je to kakšna večja občina pa še projekt zapore ceste in podobno.
A ste ziher, da se da? V našem selu se recimo ne da.
Če pogledate tole, boste opazili totalno norost. Dva uvoza, vmes nič, pa vseeno dva metra povišanega robnika, toliko da avto fajn stolčeš.
Že leta se gankajo, pa preprosto ne gre.
Pa porkola pipula Fery. Včasih so me tvoji sarkazmi nasmejali, zadnje čase pa je v tvojih postih več nergazma, kot sarkazma. Samo nekaj nergaš - dobro bi bilo, da se s svojim emšotom malo pogovoriš. :mrgreen:
Lej, na sliki, ki si jo prilepil je samo en uvoz, kar je, ne po predpisih, ampak po kmečki pameti, tudi prav. In prav zaradi tega so tam robniki. Če pa si hočeš prišparati 2 m poti, potem pač zapelješ čez robnike. No ja, mogoče bi bilo res dobro in prav, da se ob robnikih naredi tudi kakšna ograja ali ozelenitev, ker nekateri pač ne razumejo, da je en skupni uvoz iz dostopne ceste tam, kjer se robniki končajo.
Ti pa dam prav, da je uvoz narejen prav nerodno, vendar je vprašanje lastništva uvoznih parcel in kako so sosedje oz. lastniki do teh parcel miselno fleksibilni.
Halo!? Dva uvoza sta, na dva parkirplaca. Menda vidiš.
Vmes pa robnik, da fajn avto raztolčeš.
Zakaj je tistega treba, mi je uganka.
Lastnika nimata nič proti ureditvi, ampak ko je enkrat narejeno, težko karkoli spremeniš.
Sicer pa, kaj bi se sekiral, če stranke tam avte razbijajo. Eden ali drugi. Voziti naj se naučijo. A ne?
Če sem še malo negativista, bi rekel še tole. Tale detajl je sredi ne ravno nedolžnega ovinka. Če tega ne bi bilo, bi marsikdaj lahko tisti, ki zavija na park plac, skliznil s ceste dol in počakal na park placu tistega, ki odhaja. Ker pa je tako, mora čakati na cesti, sredi ovinka, da se tisti levi prej odpelje od tam. Tudi varnostno je za en k...
Če ali ko bo počilo, bodo takoj spolirali tisti kos robnika na nulo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.