PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Premajhna moč TČ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najboljša varijanta je, da kupiš TČ in potem na tej podlagi magari zrušiš in napraviš novo hišo! Človek preprosto ne more brez sarkazma pri taki situaciji in taki odgovorih. Če bi jaz bil na njegovem mestu, glede na njegove želje in obnašanje instalaterja, bi zahteval zamenjavo z ustrezno! Drugo bi bilo, če bi stranka zahtevala tako napravo. Pri obstoječem stanju in pa zahtevah po dvotemperaturnih režimih je pa najboljša rešitev nova naprava ali za radijatorje ali pa za talno. Vse menjave radijatorjev, pohištva, izolacije....... so večji stroški, če seveda niso bili predvideni. Drugače pa ja uzoliraj, dodelaj, naući živet ljudi po sedanjem stanju......... Jaz bi pavse poslal lepo v ku...
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Dejstvo je, da so ti zmontirali dve številki premajhno napravo.
Najcenejša rešitev bi bila, da se dogovoriš s Kronotermom oz. izvajalcem.

Sanirati pol bajte zato, da bo pasala na obstoječo napravo bi bil precejšen finančni podvig.
Govorimo o oknih in fasadi, ker sama okna ne prinesejo skoraj nič, fasade pa ne boš delal čez stara okna.

Če bo še kaj mraza, poizkusi dvigniti limit dvižnega voda na npr. 58°C (s plinom R 407C to ne bo problem), da ugotoviš ali se ti pod -7°C hiša ohlaja zaradi prenizkega DV ali zaradi premajhne moči grelcev. Tudi moč slednjih moraš ugotoviti za dimenzioniranje nove/dodatne TČ.
[quote="Manijak"]Pri odgovorih na temo se res pojavi mnogo predlogov, hvala vsem za input.

Zd.
Predlog tistim , ki boste montirali Tč.
Za objekt je potrebno imeti toplotno potrebo objekta.
To je osnova za montažo ogrevanja.
Danes ti to izvedejo strokovnjaki , za izdelavo energetske izkaznice za objekt.
Najdeš jih na spletu po regijah.
On si pogleda objekt, premeri, preračuna obstoječe stanje in svetuje ukrepe .
Lahko izvedeš različne ukrepe,in veš kje boš pristal!
Kar se zgornje teme tiče.
Prodajalci samo ocenjujejo ma pamet. Če drugega ni je tudi to dobro, če se naročnik strinja.
Konkretno :
400m2 x 2.5m=1000m3
Izoliran objekt
dobro 45KW/45W/m3
srednje 62kw/155W/m3
slabo 72kw /180W/m3
Zdaj vidiš, kje si!!
In cena energetske iskaznice?
Veliko se da dogovorit. Za hišo cca 200e , kar je zanemarljivo glede na napačno investiranje!
Lp.
telmos Napisal:Najboljša varijanta je, da kupiš TČ in potem na tej podlagi magari zrušiš in napraviš novo hišo! Človek preprosto ne more brez sarkazma pri taki situaciji in taki odgovorih. Če bi jaz bil na njegovem mestu, glede na njegove želje in obnašanje instalaterja, bi zahteval zamenjavo z ustrezno! Drugo bi bilo, če bi stranka zahtevala tako napravo. Pri obstoječem stanju in pa zahtevah po dvotemperaturnih režimih je pa najboljša rešitev nova naprava ali za radijatorje ali pa za talno. Vse menjave radijatorjev, pohištva, izolacije....... so večji stroški, če seveda niso bili predvideni. Drugače pa ja uzoliraj, dodelaj, naući živet ljudi po sedanjem stanju......... Jaz bi pavse poslal lepo v ku...

Priznam, da sem letos planiral pobeg (kot napisano poslati vse v 3pm), pa me je žal zdravje zadržalo, pa da se še malo drugi ukvarjajo s tem. Ironično smo planirali s to TČ ogrevati še 80m2 nedokončanih fitnes prostorov - naj ne bi bilo težava Big Grin

DELPHI Napisal:Dejstvo je, da so ti zmontirali dve številki premajhno napravo.
Najcenejša rešitev bi bila, da se dogovoriš s Kronotermom oz. izvajalcem.

Sanirati pol bajte zato, da bo pasala na obstoječo napravo bi bil precejšen finančni podvig.
Govorimo o oknih in fasadi, ker sama okna ne prinesejo skoraj nič, fasade pa ne boš delal čez stara okna.

Če bo še kaj mraza, poizkusi dvigniti limit dvižnega voda na npr. 58°C (s plinom R 407C to ne bo problem), da ugotoviš ali se ti pod -7°C hiša ohlaja zaradi prenizkega DV ali zaradi premajhne moči grelcev. Tudi moč slednjih moraš ugotoviti za dimenzioniranje nove/dodatne TČ.

Sem danes klical na TT, sem bil presenečen nad prijaznostjo in odzivom, bodo poslali ekipo, da pogledajo. Pa bo kar bo, že če se vsemu delu izognem (ki je 100% potem name), je zame plus, finančni del se tako ali tako deli.
Odlično. Poročaj kako se bo zadeva odvijala.
Opozarjam te samo, da zna biti 23kW še vedno prešvoh.
Preveri tudi velikost varovalk.
Citat:Ironično smo planirali s to TČ ogrevati še 80m2 nedokončanih fitnes prostorov - naj ne bi bilo težava Big Grin

To že bolj na črni humor liči, kot na ironijo...
EVT imaš z razlogom? Da jo " voziš" kot NT?
Če ne dosega bivanjske t. , bi vsaj jaz prej probal kolk še zmore...
Tud nam npr. pri 200 m2 ne bi zmogla , v večjem mrazu...na tej nastavitvi, vključno z grelcem, kajti tudi ta ima tam t.omjitev...
Ni dvoma , da je preslabotna, le malce več pa da od sebe, kot jo uporabljate vi.
Povečaj t. npr. na 60, bo vsaj do res. ex.t. normalno toplo.. Dalje pa polena.
Citat:Mirovanje je 2°C, max kot rečeno 51,5°C - če bi dvignil, bi se TČ verjetno še bolj matrala?
Mirovanje me je zanimal, če bi bil mogoče (precej) večji , bi bila tu še možnost, ki odpade...
Imaš pa jo na višanju temperature, saj je TČ EVT oz. po novo HT temu namenjena.
Grelci bi se nekaj pozneje vklapljali in tudi temperaturo (ki si mel z njo omejeno posledično grelec) bi s tem dosegali višjo Idea
Posledično se poveča notranja t. oz. udobje. Ob tem boš videl oz. vedel povedat ob prihodu servisa, do kje še deluje... :!: Mogoče bi ti nastavljeno nizko t.52,5 navrgli kot vzrok?! Ni bolje , da jim ga vzameš... :?: Mogoč prestaviš prihod … , da sprobaš več...?!
Mimogrede z tako temp. in clo višjo eni ogrevajo z NT (LT) TČ(seveda ex. dni zime, da ne bo dvoma...). Če me spomin ne vara je eden teh timi z daikin LT...kar precej let
Mogoče kak dnevni, tedenski graf... (delovanje , spanje, gelec, t.vode , t. zunaj, defrosti)večjih potreb z oblaka (po želji seveda...)? Mogoče kasneje... tudi po prestavljeni temp.DV in podobnih razmer...
p.s. kaj pravijo sicer na TT , bo vse zanimalo...
Logika mi pravi, da če imaš omejen DV na omenjeno temp. tudi grelec ne gre višje..., ker je omejen nanjo... sklepam (dopuščam pa možnost, da se motim :mrgreen: )?
[url]httpunichr("58")//shraniunichr("46")najdiunichr("46")si/?2v/WW/P675PGb/img1497unichr("46")jpg[/url]
So tole zrisali v TT , ker sem shemo priklopa dobil od njih tudi sam?
bohinc Napisal:Ob tem boš videl oz. vedel povedat ob prihodu servisa, do kje še deluje... Mogoče bi ti nastavljeno nizko t.52,5 navrgli kot vzrok?! Ni bolje , da jim ga vzameš... Mogoč prestaviš prihod … , da sprobaš več...?!
bohinc Napisal:Logika mi pravi, da če imaš omejen DV na omenjeno temp. tudi grelec ne gre višje..., ker je omejen nanjo... sklepam (dopuščam pa možnost, da se motim )?
+1
Stavbno pohištvo, izolacija kletne plošče in izolacija proti podstrešju zmanjša največ toplotnih izgub, fasada da zelo malo v primerjavi koliko stane. Če hiša nima nobene fasade se seveda naredi fasada z izolacijo, če pa ima navadno fasado pa je smiselno vse prej uredit kot novo fasado. Za mene ni rešitev dodatna TČ , ker z tem toplotnih izgub ne rešim. Rešitev je toplotna sanacija objekta ,pa bo ta TČ še premočna.
trdim, da fasada in okna dajo največ....streha pride skoraj bolj do izraza pri vročini. Poznam hišo, ki ma samo med špirovci cca 15cm urse(39) in popolnoma enako shajajo kot jaz, ki imam med in pod špirovci za 25cm, nad škarjami pa nekje tudi 40cm izolacije.......Poznam pa tudi novo hišo, ki ima med ploščo in zemljino 20cm izolacije(mislim, da Fibran)jaz imam pa samo 5cm tervola na plošči....ni posebne razlike

iz teme "poraba" > tukaj se lepo vidi kaj bi pomenila izolacija (SAMO izolacija, okna so že 0,5....proti zemljini in streha odlično izolirani..

VT 502
MT 771
All together 1273kwh, u eurima 145,46€ (Gen-I)

Zg. Javoršica 570 nmv
250m2, ogrevano 160m2, vse talno, vr. krivulja, notri 21-22st
4cm xps+8cm eps 100 proti zemljini
na ab ploščah 12cm eps 100
mansarda 30cm, 0032knaufinsulation
vkopana klet s treh strani, 5cm xps
navaden cegel 29cm, brez fasade
okna, lesena 0,5
300l 3,6m, topla voda, 3 osebe, na 48st
Seveda 25 ali 40 je razlika za p...i dlako. Izolacija proti tlom 5cm + 4 za estrih, fasada 10cm, in izolacija strehe 25 cm, da vidne rezultate , vsi dodatni cm so šminka.
Sosed ima 14 cm izolacije, jaz 8. Okna imava približno enaka, moja mansarda je boljše izolirana, kvadratura pri njemu nekaj večja, poraba vode predvidevam, manjša. Koliko ima temp. bivalnih prostorov, ga nisem vprašal, ker ni vljudno, na obisku me v glavnem ni zeblo. Mikrolokacija identična, sva 8 m narazen. Oba ogrevama neprekinjeno 24 ur. Moja poraba januar 1165 kwh, sosedova 750. Vsak cm šteje.
Nekaj verjetno doprinese tudi novejši model TČ, pa tudi moč, 6kw napram mojim 11.
On ogreva prvo sezono, prej cca. 1000 l KO vključno z toplo vodo.
Predvsem štejejo nastavitve ogrevalne temperature. Ti zelo rad nekaj na pamet govoriš. Ne pozabiš pa nikoli forsarirati doloćenih.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi