Objave: 24
Teme: 11
Ocena:
0
Pozdravljeni!
V novem stanovanju imamo zelo visoko porabo elektrike (>70EUR/mesec), pri cemer v stanovanju zivimo v dveh.
Od porabnikov elektricne energije imamo hladilnik, stedilnik (dnevna raba), obcasno polnjene telefonov, luci ter bojler.
Glede na dejansko porabo se mi zdi da placujemo relativno visoko ceno. V zadnjih 7 dneh sem meril razliko na stevcih (607W normalna poraba 338W poceni tok).
Sumim, da je za visoko porabo kriv bojler. Ali obstaja kaksen nacin da se to preveri? Ali je mozno da je bojler problematicen, je kdo ze slisal za taksen primer?
Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
Velikost bojlerja? Na koliko °C grejete SV? Poraba SV? Število oseb?
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
2 osebi (ja, tudi brati je treba znati) porabita toliko in toliko.
Če je kanister majhen, je treba večkrat naliti, če je večji, je enkrat dovolj.
Kaj ima veze kolikšen je in na koliko grejejo?
Le koliko porabijo je važno. Ali pa kam izhlapi.
Mogoče se pa kakšen sosed šlepa zraven.
Če sumiš bojler, ga za kak dan spuli ven in opazuj porabo. To je najbrž pretežak možganski napor. Da bi ti kaj takega prišlo na misel.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 1137
Teme: 20
Ocena:
0
glede na to da je stanovanje novo, gre mogoče za napako v projektiranju pri bojlerju: če ima bojler možnost ogrevanja na elektriko in na centralno ogrevanje, preveri da z elektriko ne segrevaš centralne. Npr. centralna je nastavljena na 55°C, elektro termostat pa na 65°C in ob nepravilni izvedbi z elektriko segrevaš cenralno ogrevanje.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
:roll: Saj lahko izklopi bojler :wink: :mrgreen:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
49
Sem že zgoraj napisal, za kaj takega je potreben možganski napor. Forum je lažji.
Tukaj itak točno vemo, kakšno stanovanje imata, katere porabnike in kakšne navade imata, pa jima takoj serviramo recept za tričetrt manjšo porabo. Kaj lažjega.
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Objave: 1892
Ocena:
4
Patriot35 bo metal iz kurilnice Centrometalovo železnino, pa se mogoče zdilaš za eno ugodno ceno.
Šifra: 1000l zalogovnik
Objave: 24
Ocena:
0
Bojler sem seveda takoj izklopil in merim porabo brez njegovega delovanja.
Ker se nisem nikoli doslej ukvarjal s taksnimi in drugacnimi prakticnimi problemi sprasujem vsako tezavo tudi na forumu v upanju da se tudi kaj dodatnega naucim (poglejte ostale teme ki sem jih objavil). Mogoce obstajajo razlage in stvari, ki jih ne poznam in za katere posledicno ne morem preveriti simptomov.
Ne razumem raznih pikrih komentarjev tipa "mozganski napor" in podobnih dinamik v katero se tema zdaj razvija.
Dosedaj sem na taksen stil toksicnosti naletel zgolj iz strani slovencev. Deluje povezano s kolektivnim obcutkom manjrevdnosti s katerim slovenci manevrirajo po online forumih s pomocjo igric superiornosti.
Objave: 540
Teme: 0
Ocena:
0
70EUR/mesec ni visoka poraba.
Kaj imaš vse prižgano ?
Ocena:
49
Nč dosti, en majning rig za bitkojne.
Pa dvej ledice.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Če ni Slovenec, potem čestitke za znanje slovenščine. 70 eurov je visoka poraba. Sam sem imel mesečni pavšal za celotno hišo vključno z ogrevanjem 80 eurov. Zdaj plačujem po dejanski porabi, kar pomeni, da bo izven sezone okrog 40 eurov, pa imam bistveno več porabnikov.
Vsekakor sistematsko izklapljaj posamezne porabnike in beleži porabo, prvo pa preveri, kaj se dogaja z števcem, ko imaš vse izklopljeno.
LP
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Kako pa plačuješ elektriko?
Po dejanski mesečni porabi ali pavšalno? Če pavšalno potem je lahko bila ocenjena mesečna poraba večja kot pa je dejanska.
Vsakih par dni popiši števec ter nato izračunaj povprečno dnevno porabo. Le to potem primerjaj z dnevno porabo na položnico.
Objave: 202
Teme: 23
Ocena:
0
Ste očitno vsi pozabili na razne merilnike električne enerije oz, pametne vtičnice.
Izmeri bojler koliko ti porabi, pa boš več vedel....
Računalnika nimaš, klime nimaš, televizije tudi ne....
Če se ne ogrevaš na elektriko, ti jo pa nekdo krade ...
Kaj si ti meril 7 dni.. 600w pa 300w pa ne razumem, pa verjetno še kdo ne ....
Ja, pa števec tudi popiši in javi stanje v kolikor nimaš daljinsko odčitavanje, kot je že rekel predhodnik......